Nieuwe programmaoorlog een feit: Idols vs Popstar

Zappen meldde het al eerder, maar het is nu definitief: RTL en SBS voeren dit najaar opnieuw een programmaoorlog. SBS komt vanaf oktober op vrijdagen met So You Wannabe a Popstar, RTL haalt succesnummer Idols van zolder. Voor beide talentenjachten is de inschrijving inmiddels geopend, van Popstar zijn dit weekend zelfs al de eerste opnamen. Het zou zomaar kunnen dat SBS na de ijsoorlog ook deze zangoorlog wint.

RTL 4 is namelijk zo stom geweest om Wendy van Dijk naar voren te schuiven voor de presentatie. Zij gaat het vierde seizoen samen doen met Martijn Krabbe, die de derde editie nog deed met Chantal Janzen. Zoals we allemaal hebben kunnen zien was Wendy van Dijk duidelijk niet op haar plaats bij X Factor, nu mag ze dus ook al Idols gaan doen. Onbegrijpelijk.

Ondertussen heeft SBS een sterke troef in handen met Henkjan Smits. De juryvoorzitter wordt door vele verguisd vanwege zijn felle kritiek, maar het is in 90% van de gevallen wel terechte en vakkundige kritiek. Smits zal zitting nemen in de jury van So You Wannabe a Popstar, zo meldde Zappen gisteren al. Je kunt hem waarderen of verafschuwen, feit is dat je met Henkjan een spraakmakende publiekstrekker in huis hebt. Tel daarbij dat SBS beschikt over het wel geslaagde presentatieduo Nance Coolen en Gerard Joling.

Idols krijgt trouwens een compleet nieuwe jury. Henkjan Smits is naar SBS en Jerney Kaagman zei zeer recent bij Radio 538 nog niet gevraagd te zijn voor het erebaantje.

Ondanks de sterke staat van dienst van Idols zet ik voorlopig toch even 1 – 0 in op SBS.

Zie ook:
- Na ijsoorlog Idols-oorlog?
- Over en uit voor X Factor
- Kandidaten So You Wannabe a Popstar meteen voor publiek

17 Reacties // Reageer

17 thoughts on “Nieuwe programmaoorlog een feit: Idols vs Popstar

 1. David

  Laten we hopen dat RTL besluit om Jerney Kaagman en Eric van Tijn alsnog te benaderen.

    /   Reply  / 
 2. martin

  Ik vond Wendy het juist wel leuk doen bij X-factor. Zowieso vind ik Martijn Krabbé 10x beter dan Gerard Joling, dus voor mij is het 1 – 0 voor Idols ;)

    /   Reply  / 
 3. Stefan

  Bridget en Beau leek me wel een leuk duo voor idols.

    /   Reply  / 
 4. Herman

  Mwah, ik vond Beau bij Popstars the Rivals niet echt heel geschikt. Maar ik denk dat Daphne Bunskoek niet had misstaan naast Martijn Krabbe.

    /   Reply  / 
 5. Brian

  Ik zet mijn geld toch eerder op Idols. Mensen waren niet zo blij met X-Factor en wilden Idols terug. Nu hebben ze Idols terug, en gaan ze echt niet ineens naar SYWBAP kijken.

    /   Reply  / 
 6. Yordi

  Ik vind ‘t echt vreselijk jammer dat Eric en vooral Jerney niet terugkomen. Die Jerney vond ik altijd zo’n prachtig mens! Ik hoop voor RTL dat Idols ‘t een beetje goed gaat doen. Ik ga in ieder geval Idols volgen.

    /   Reply  / 
 7. michel

  idols gat het zeker winnen als er een frisse wind doorheen gaat waaien! lukt al niet met dit presentatie duo! beste fons van westerloo, haal voor dit programma valerio zeno naar rtl en zet of froukje de both of renate verbaan ernaast!

    /   Reply  / 
 8. Richard

  Mij lijkt het wel lache als Hamrke Pijpers en Filemon Wesselink het nieuwe presentatieduo zouden vormen van Idols.

    /   Reply  / 
 9. Thomas2

  Ik zeg 1-1 (gelijkstand), RTL gaat dit zeker winnen :D

    /   Reply  / 
 10. Dennis

  Ik weet niet of het slim is om Idols weer uit te gaan zenden. Wat betreft de presentatie ben ik het er niet mee eens. Ik vind Wendy het heel goed doen en dit keer is het een duopresentatie, dat is dus ook al anders voor d’r. Ik betwijfel of het slim is om met een nieuwe jury te komen, zonder Henkjan is het toch heel anders. Die hoort er eigenlijk gewoon bij. Ik wacht het af…. kijk trouwens liever Idols dan Popstar.

    /   Reply  / 
 11. WJ

  Nance en Gerard Joling een geslaagd presentatieduo? Nance is een beetje een lichtgewicht, maar doet dit soort dingen best aardig, en Gerard Joling doet zijn best, maar is meer een entertainer dan een presentator, en hij blijft plat, ordinair, irritant en trekt alles veel te veel naar zichzelf toe. Het enige pluspuntje aan SYWBAP zal Henk Jan Smits zijn, maar RTL komt vast met een prima nieuwe jury – en bij Idols gaat het toch vooral om de kandidaten. Martijn Krabbé is top, Wendy van Dijk deed het wat mij betreft prima bij X-factor, en het lijkt me een goed setje.
  Idols dus – het origineel is altijd beter dan een kopie.

    /   Reply  / 
 12. Gugenheimer

  de echte strijd is tussen mensen die voor de TV gaan zitten en de mensen die iets nuttigs gaan doen op hun vrijdag/zaterdagavond.
  … al zou ik in dit geval voor RTL kiezen. :) Gerard Joling,Nance en HJS krijgt een iets te hoge jeukende SBS gezelligheidsfactor.
  Ik ga in de winter wel kijken. Dan is het gros eruit gefilterd en blijven er 10 lucky few, frefab, popmuziekslaafjes over die leuk kunnen zingen. Altijd leuk vermaak.

    /   Reply  / 
 13. Joshua

  Als RTL Tien toch opslokt kunnen ze er denk ik beter Bridget neer zetten. En ook al ben ik zelf homo, van dat nichterig gedrag van Gerard heb ik ook wel genoeg. Buiten dat gaat waarschijnlijk die andere kerel van X Factor in de Jury zitten van Idols, en die heeft ook best een harde oordeel, maar dan op een andere manier.

    /   Reply  / 
 14. Rick

  Wat een ellende.. Al mijn hoop is verloren gegaan.. Ik was heel blij om te horen dat Idols met een 4e reeks komt dit najaar, maar toen ik vernam dat Wendy van Dijk opnieuw benaderd is voor de presentatie brak mijn klomp. Nu Henkjan Smits weg is bij RTL en tot nog toe niet heeft aangegeven opnieuw plaats te nemen in de jury van Idols (hoewel hij eerder aangaf dat wel graag te willen) zullen ze dit belangrijke jurylid wel gaan missen. Laten ze dan in ieder geval Jerney Kaagman vragen, want die vrouw heeft ook zeker verstand van zaken. Eric is te soft, Henk geeft onrechtvaardig commentaar en Marianne kan niet jureren, dus laat hen thuis op de bank zitten! Hopelijk komt HJ toch nog als jurylid bij Idols, al heb ik de hoop al opgegeven.
  En wat betreft die reactie van Herman, daar ben ik het volledig mee eens!! Ik had ook erg graag Daphne Bunskoek als presentatrice voor Idols gezien! Ze is spontaan, leuk, grappig en lekker nuchter, maar toch ziet ze er altijd fantastisch uit! Iets wat je van Wendy niet kunt zeggen.. Wat Martijn Krabbe betreft; ook hem vind ik niet geweldig.. Had dus liever een totaal ander presentatieduo gezien, met Daphne als presentatrice!
  En mensen, natuurlijk gaan ze Bridget Maasland niet vragen voor Idols! Ze is rete-irritant, talent- en kansloos als presentatrice en een enorm leeghoofd.

  Over SBS: SYWBAP was een afgang. De presentatie is zwaar ruk, want ondanks de chemie tussen Geer & Nance vind ik ze allebei oppervlakkige en slechte presentatoren.. Het format is slecht, een soort zwakke rip-off van Idols.. Het budget is veel kleiner dan dat van RTL en de vorige serie liep ook niet, dus wat mij betreft is het nog niet zo duidelijk wie deze oorlog gaat winnen.. Al heeft SBS natuurlijk wel een sterke troef in handen met Henkjan Smits..
  To Be Continued!

    /   Reply  / 
 15. Sop

  Ik wil niet veel zegge :S maar sbs en rtl hebben alweer oorlog
  IJS EN NU ZANG !
  Ik hoop dat rtl dit keer wint want ik vind IDOLS super leuk ! en So WannaBe POPSTAR is eignelijk na-aper.
  Ik vind Wendy en Martijn en goeie due voor IDOLS alleen jammer dat geen HENK-JAN is wannt door hem is IDOLS eigenlijk bijzonder geworden.
  Nu is het Gordon en schijver van Macro Borsato en die andere 2 juryleden van vorige seizoenne! die zijn nu idols jury.
  ZONDE !!! Henk Jan heeft een groot fout gemaakt want IDOLS IS 10 KEER BETER DAN SO WANNABE POPSTAR

    /   Reply  / 
 16. Merel

  sywbaps is veel leuker dan idols !
  Merel & Roxeanne NTB

    /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>