Popstar-rel: aanhang Tessa versus aanhang Maaike

Het leek er zo braaf aan toe te gaan bij So You Wanna Be a Popstar, maar daags voor de finale is er toch een relletje losgebroken. Het zit namelijk zo: Tessa wordt bij de finale vertegenwoordigd door zo'n 60 aanhangers in de zaal, terwijl er voor Maaike meer dan 400 mensen de longen uit het lijf schreeuwen. Daardoor kan de kijker thuis beïnvloed worden, zo bestaat de vrees. Kamp Tessa is dan ook niet blij met de gang van zaken rondom het verstrekken van de toegangskaartjes.

Elke deelnemer krijgt 20 plekken op de gastenlijst. De rest van de plaatsen in de studio wordt verkocht (à 20 euro) en een klein aantal als prijsvraag weggegeven, bijvoorbeeld door te stemmen op je favoriet. De aanhang van Maaike speculeerde al vroeg op een finaleplaats en hamsterde dus wat kaarten voor deze show. Bovendien kregen ze zaterdag nog eens 50 kaarten vanuit het kamp Willem, die ook hadden gehamsterd maar niet echt aanwezig hoeven te zijn nu Willem is uitgeschakeld.

Op Zappen.blog.nl maken fans zich al enige dagen druk over de ongelijke aantallen. Ook De Stentor heeft nu een bericht geschreven. Daarin zegt de aanhang van Maaike zich van geen kwaad bewust te zijn. "Met de finale hebben we eigenlijk gegokt door een groot aantal kaartjes
in de voorverkoop aan te schaffen. Toen Willem afviel konden we nog
eens vijftig kaartjes overnemen. Pas later hoorden we dat Tessa heel
weinig kaarten voor de finale had, inmiddels waren de meeste kaartjes
door ons aan liefhebbers uit Raalte toegezegd. Je kan ons dat toch
moeilijk kwalijk nemen", aldus Maaikes moeder.

De aanwezigheid van een grote Maaike-aanhang zou wel eens doorslaggevend kunnen zijn. Beide finalistes ontlopen elkaar niet veel in populariteit. Bovendien lijken ze nogal op elkaar. De finale van So You Wanna Be a Popstar is zaterdag live te zien.

Create polls and vote for free. dPolls.com

Zie ook:
- Finale So You Wanna Be a Popstar: Tessa versus Maaike
- Tessa van Tol eerste finalist So You Wanna Be a Popstar

16 Reacties // Reageer

16 thoughts on “Popstar-rel: aanhang Tessa versus aanhang Maaike

  1. Vincent

    Wie van deze twee dames is Maaike en welke is Tessa (ik heb inderdaad nog nooit naar SYWAP gekeken)?

      /   Reply  / 
  2. Herman

    links Maaike, rechts Tessa

      /   Reply  / 
  3. Vincent

    Oke, dan ben ik bij deze voor Maaike. Spreekt me wat meer aan…

    Zal Idols trouwens veel last van deze finale hebben (tov vorige week)?

      /   Reply  / 
  4. ikk

    Maaikeeeeeeee.
    Ik ken haar in het echt, en ze is onwijs goed. Al is Tessa ook goed.

      /   Reply  / 
  5. ik ook

    Ik ken haar niet…

    pff wat een waste of energy dit soort onzin

      /   Reply  / 
  6. Essie

    Tessa….Tessa…..Tessa…
    Ze moet winnen !!! Tessa…

      /   Reply  / 
  7. Rick

    @Herman: Waarom zeg je steeds: ze lijken op elkaar? Alleen omdat ze allebei blond haar en blauwe ogen hebben? Tessa heeft een heel ander stemgeluid van Maaike, Tessa’s stem klinkt voller en warmer en neigt soms naar klassiek, terwijl Maaike een country-geluid heeft waarin je een Ilse de Lange-vibrato terughoort (wat me trouwens mateloos irriteert). Wat mij betreft mag Tessa winnen. Als je haar optredens van de afgelopen weken bekijkt, maakt ze heel veel groei door, iets waar Henkjan en consorten steeds op hameren.. Maaike stagneert al een tijdje en weet nog steeds niet hoe ze haar lichaam moet gebruiken. En het lijkt me toch best belangrijk wanneer je straks concerten moet geven dat je een beetje kunt dansen.. Bovendien heeft Tessa mij vorige week met haar Nederlandstalige solostukje vorige week echt laten zien een zangeres te zijn die wij in Nederland nog niet hebben. Een prachtig onderscheidend geluid waarmee ze de gedeeltes van Willem en Maaike in het niet liet vallen. Maaike zong het ook goed, maar niet bijzonder.. Bovendien ken ik honderden meisjes die het hetzelfde hadden gezongen als Maaike.. En aangezien we naar een uniek iemand zoeken die iets toevoegd, denk ik dat Tessa dat meer doet dan Maaike.

      /   Reply  / 
  8. Herman

    @Rick: ik vind het oprecht knap dat je zoveel verschillen weet op te noemen. Ik vind ze echt op elkaar lijken, ook qua sound en performance.

      /   Reply  / 
  9. jasper

    maaike heeft veel te veel last van de zenuwen om een popstar te zijn.

      /   Reply  / 
  10. lizz

    ja jasper dat klopt…een performer moet op het podium los kunnen gaan..mensen entertainen…maar maaike staat er zo stijf als een lucifer….zelfs als ze een uptempo nummer laat horen…dus van mij mag tessa wel winnen..bovendien heeft ze zowieso meet uitsraling..

      /   Reply  / 
  11. maaikefan

    ik ken maaike een beetje inhet echt.. en ze iks zoo aardig.. een van de aardigste personen die ik ooit heb ontmoet. Ze zingt ontzettend goed. en wat betreft te zenuwen daar is ook aan te werken. En denk jij dat Christina Aguilera of Kelly Clarkson geen last heeft van zenuwen? daar moet je aan beginnen te wennen.. maar dat zul je nooit kwijtraken.

      /   Reply  / 
  12. Rene

    Maaike is een suffe doos, niet spannend, niet sexy

    Hup Tessa!

      /   Reply  / 
  13. Hetisalover

    tja, of het nou aan die extra kaartjes lag of niet.
    Maaike is een verrekt kanppe suffe doos die ook nog eens goed kan zingen en als Tessa niet zo vals gezongen had had ze misschien wel gewonnen. Ik vind ze allebei goed hoor, maar Maaike net iets meer.
    Het was dan ook wel een close finish van 4 % ofzo.

    Het klinkt blasé maar ik had weken terug al op Maaike gestemd.

      /   Reply  / 
  14. Janneke

    Het was gewoon hardstikke doorgestoken kaart!

    Ten eerste was het liedje wat Tessa moest zingen veel moeilijker dan het liedje van Maaike (die van Q-music), ten tweede hebben ze het dansen van Tessa niet goed in beeld gebracht vond ik, en ten derde lag de singel van Maaike meteen goed in het gehoor en die van Tessa helemaal niet. En bovendien lieten ze bij de samenvatting stukjes van Tessa de slechtste stukjes zien en van Maaike de beste stukjes. Heel oneerlijk dus. Komt daarbij dat er in de zaal bijna alleen Maaike fans zaten, wat natuurlijk de mensen thuis ook beïnvloedt.

    Dit alles bij elkaar maakt het echt heel oneerlijk en onmogelijk voor Tessa om het te kunnen winnen. Terwijl ze echt wel de beste is !!!

    Gatver, ik kijk voorlopig niet meer naar dit soort programma’s hoor, kan er niet tegen.

      /   Reply  / 
  15. Aniet

    Wat een mateloze onzin word er weer verkondigt. Er streden er gewoon 2 die allebei behoorlijk wat in hun mars hadden. Het gedoe over wie nu de meeste aanhangers in de zaal hadden doet er helemaal niet toe. Alsof de kijker zich daar wat van aantrekt (als ze het uberhaupt zo hebben gehoord en is opgevallen….mij tenminste niet). Ga nou niet iemand compleet zitten afzeiken…maar ondrbouw je krietiek zoals Rick dat heeft gedaan. Daar ben ik het namelijk ook mee eens. Maar alleen maar zeggen dat Tessa en/of Maaike een ‘saaie doos’ is….kom op zeg….kijk lekker naar je zelf !

      /   Reply  / 
  16. Aniet

    @ Janneke….Het word pas geen doorgestoken kaart als de jury gewoon kan beslissen wie er wint ipv de rest van holland die geen kaas heeft gegeten van muziek ! En dat geld ook voor dat suffe geschaats op sbs…en het euro visie songfestival. Je moet leken niet laten stemmen op dingen waar men geen verstand van heeft. Daar zouden ze eens wat aan moeten doen

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>