Jury X Factor vindt Popstars-groep Red ‘heel heel erg slecht’

Het promotiecircus voor X Factor is begonnen. Al een aantal dagen zendt RTL 4 spotjes uit voor de talentenjacht die aanstaande vrijdag van start gaat. Komende week is er een grote persconferentie, vandaag schoof de jury al aan bij Life and Cooking. Daar werd een fragmentje vertoond van Red, de popgroep die is geformeerd uit Popstars, de talentenjacht van SBS 6. Het commentaar is niet mals. “Dit is echt heel, heel erg slecht.”

Dat waardeoordeel kwam uit de mond van Gordon. Maar ook Stacey Rookhuizen heeft er geen goed woord voor over. “Of het nog goed komt met Red? Nee, zeker niet. Alleen de naam Red is al slecht.” En Gordon weer: “Het is echt een blamage van de jury dat kandidaten met dit niveau zijn doorgelaten.” Eric van Tijn, ex-collega van Henkjan Smits, probeert de boel nog een beetje te sussen. “Gordon, wij schrikken hier nu heel erg van, maar bedenk wel dat kandidaten in de liveshows heel anders kunnen presteren.” Van Tijn belooft wel een ‘heel hoog niveau’ van de kandidaten bij X Factor.

X Factor begint vrijdag. De negatieve aandacht is uit het programma gehaald. Dat wil zeggen: de kansloze auditanten zijn dit keer niet voor de echte jury verschenen, zodat er alleen serieuze kandidaten op tv komen. Onder hen ook een aantal bekendere Nederlanders, die via de talentenjacht op een opleving in hun carrière hopen.

Na de grove schifting blijven er uiteindelijk vier categorieën over: jongens tot 26 jaar, meisjes tot 26 jaar, solisten 26+ en de groepen. Elk jurylid neemt een categorie onder zijn hoede om in de liveshows ook de strijd met elkaar aan te gaan. Wie welke groep krijgt, wordt pas later bepaald, net als de uiteindelijk single en wie deze schrijft.

23 Reacties // Reageer

23 thoughts on “Jury X Factor vindt Popstars-groep Red ‘heel heel erg slecht’

  1. J.

    Maar even eerlijk.. Red is ook echt heel erg slecht.

      /   Reply  / 
  2. Bernie

    Ze hebben helemaal gelijk, RED en dat hele Popstars circus was gewoon slecht. Niveau was erg laag, lang niet zo hoog al de laatste Idols.

      /   Reply  / 
  3. Peter

    Nou ben het volledig eens met de Jury van X-factor. Wat een waardeloze groep is Red geworden.

      /   Reply  / 
  4. Mart

    Ze hebben groot gelijk. Enige wat ik ajmmer vind is dat als Irene dit vraagt Gordon weer de eerste is die hier wat over wil zeggen, dat moet ie eens afleren erg irritant!

      /   Reply  / 
  5. Mart

    En die idioten zitten er vast ook weer in denk ik. Ook al in die promo’s die ze nu uitzenden, de kijker vind dat gewoon leuk. Ik overigens niet wat mij betreft krijgen we alleen de goede kandidaten nog te zien.

      /   Reply  / 
  6. vinn

    Ik zie liever ook alleen de goede kandidaten en missgien per afl. een top10 allerslechtste maar dat stkje mag dan nie lager dan 5 min. dure

      /   Reply  / 
  7. Bernie

    @Mart: Ja, dat viel mij ook al op. Gordon zei in Life and Cooking dat er ALLEEN maar mensen dit keer in zaten die kunnen zingen, geen maloten. En wat zie je in de promo’s? Maloten die niet kunnen zingen.

      /   Reply  / 
  8. Flakin

    Wat dom van X-Factor. Ik vind eigenlijk slechte mensen leuk om naar te kijken, lekker uitlachen! Popstars had dat heel erg goed door en deed lekker veel slechte kandidaten in de aflevering. Dat is toch slim!

      /   Reply  / 
    1. Brandon

      Popstars hield dit niveau zelfs tot de finale, hahaha :) . Gordon heeft wel gelijk. Het niveau is bij Idols & X-factor altijd hoger geweest dan Popstars of So you wannabe a popstar…

        /   Reply  / 
      1. Flakin

        Sinds wanneer maakt dat wat uit? Als het maar vermakelijk is!

          /   Reply  / 
  9. Tim20

    Sommige finalisten uit de laatste Idols waren ook heel heel erg slecht. Ik weet die namen allemaal niet meer, maar die Neil (ja, die van de camping) kon ook écht niet zingen en haalde de laatste 5 ofzo. En dan had je nog die Bas! Toen ome Goor nog uit de studio liep. Dat niveau was zeker hoog?
    Neemt niet weg dat een Deon echt niet kan zingen. Maar Steffie en Brandi zeker wel. Ik denk dat ze gewoon solo moeten gaan en die Deon moeten lozen. Wat is dat een aanfluiting. De vrouwen onder ons zullen hem wel een leuk koppie vinden, maar zingen kan hij echt niet. En de naam RED is sowieso al kansloos.

      /   Reply  / 
    1. Brandon

      Tuurlijk zaten er bij Idols in de finale ook genoeg slechte tussen (en het was bij het doorgaan van Neil dat Gordon de studio uit liep) en bij Popstars zaten er ook een paar goede tussen(Brandi als uitschieter).

      Ik heb me bij Popstars prima vermaakt en dat ga ik ook weer bij X-factor doen. Kijken wat dat weer voor mensen voortbrengt.

        /   Reply  / 
  10. me

    gerucht…… “dries roelvink” doet mee aan x-factor

      /   Reply  / 
  11. Mark

    Dit stukje is voor mij opnieuw een bewijs dat dit een amateuristische site is. Misschien beter opletten volgende keer?

    - Er werd helemaal niet gezegd dat alle ‘gekken’ er dit keer uitgelaten werden. Het is nu alleen stukken minder geworden omdat ze nu meerdere keren geselecteerd worden.

    - Waarom dit als nieuws over laten komen? Lijkt wel zo’n vodje van een Telegraaf met de bedoeling om programma’s van RTL min of meer subtiel af te zeiken.

    Echt, dit is journalistiek geflater op hoog niveau.

      /   Reply  / 
  12. iekje

    Ongeacht de zangkwaliteiten van de kandidaten en het nivo van dergelijk programma, vind ik het nogal laag en zwak om je zo uit te laten over andere programma’s in dezelfde categorie. Als je op zo’n manier je eigen programma moet promoten vind ik het sowieso al een laag kaliber hebben. Een programma moet door eigen kwaliteit succes hebben en niet door het onderuit halen van concurrenten.
    Mensen à la Gordon & Stacey wie??, die zulke uitlatingen doen over anderen hebben bij voorbaat al geen vertrouwen in hun eigen programma. Met hun negatieve uitlatingen zeggen ze eigenlijk dat hun programma nog beroerder is dan dat van de concurrent.

      /   Reply  / 
  13. marco

    Ja ze hebben gelijk , het is vreselijk dit Popstars niveau.
    Alleen een puber met een gehoorbeschadiging door zijn mp3 speler denkt nog dat ze goed kunnen zingen.
    Popstars zag er mooi en gelikt uit maar de verpakking kon niet verhullen hoe slecht het allemaal niet was.
    Jammer maar heeft henk jan smits het toen stiekum ook al niet gezegd dat het bedroevend was.

      /   Reply  / 
  14. ricardo

    kennelijk heeft niemand het echt begrepen. Het gaat helemaal niet om subliem of excellent stem-geluid maar stem-gedrag. Al die talentenprogramma’s hebben slechts één doel. Heel erg veel geld genereren. Is het niet door reclameblokken dan wel door sms gelden. De show erom heen is bijzaak. Het maakt derhalve ook helemaal niet uit of er een nieuwe Elvis Presly of Celin Dion wordt ontdekt. U als kijker wordt vermaakt en daar zal U voor betalen. Dat heet commercie. Gaat het eurokwartje vallen?????

      /   Reply  / 
  15. anna

    Ik heb echt genoten van popstars, en ik moet zeggen dat het niveau veel en veel hoger is dan bij x factor of idols..

      /   Reply  / 
    1. PINHEAD

      Jij had zeker oordoppen in toen je Poepstars keek

        /   Reply  / 
  16. mari

    Red is echt zooo vreselijk waardeloos!
    Doe mij Nathalie van Idols maar, dan heb je het echt over zingen!

      /   Reply  / 
  17. Nicole

    Ik vind Stacey erg irritant. Ze zit er de hele tijd zo chegerijnig bij en er kan amper een lach af!! Die andere 3 zijn nog leuk maar die Stacey zit daar steeds met zo’n bagger smoel te bleren dat ze het niet goed vind terwijl de anderen het wel goed vinden. Waarom moet dat kind in hemelsnaam die jury zitten.

      /   Reply  / 
  18. Koeienlood

    Naam :S:S
    Zanggroep :D :D
    Jury :S:S
    Stemmen :D :D

    Groetjes koeienlood :D :D

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>