X Factor: Lisa won met 69% van de stemmen

RTL liet dit weekend al weten, dat Lisa met een ‘duidelijke meerderheid’ van de stemmen X Factor 2009 op haar naam heeft geschreven. In het AD valt vandaag de precieze verdeling te lezen. Lisa kreeg maar liefst 69% van de stemmen, Rachel ontving 31%. Onduidelijk is nog altijd hoeveel stemmen er bij benadering zijn uitgebracht. Tijdens de finale van Idols 3 was dit 1,5 miljoen, Idols 4 zou nog iets meer stemmen hebben getrokken.

Het is niet de eerste keer dat het verschil tussen de finalisten zo groot was. Bij de eerste serie van X Factor kreeg Sharon Kips maar liefst 75% van alle stemmen. Nikki won Idols 4 met 62%, Boris kon op 61% van alle stemmen rekenen en Raffaëla kreeg 58% van de stemmen. Alleen bij de eerste serie van Idols is geen verdeling bekend. Toen won Jamai.

Voor de finale van X Factor stonden de lijnen ruim een week open. Opmerkelijk is dat verschillende juryleden in aanloop naar de finale spraken over een mogelijk verrassende ontknoping. Maar met zo’n duidelijk verschil, vraag je jezelf af of dat wel een oprechte mededeling was.

Zie ook:
- Hallelujah van Lisa (X Factor) al 16.000 keer gedownload
- RTL verrast door kijkcijfers X Factor
- Het was te verwachten: Lisa wint X Factor
- Het nieuwe talent met platencontract: Lisa Hordijk

1 Reacties // Reageer

One thought on “X Factor: Lisa won met 69% van de stemmen

  1. Willem

    En ja hoor… Zoals verwacht!

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>