Van talent vanavond weinig te merken in X Factor; exit Laurens

Boegeroep in de studio van X Factor als duidelijk is, wie er in de sing-off staan: Laurens en jurylievelingetje Jamal. Terwijl Roan en Hester, die echt zwaar ondermaats presteerden, meteen door zijn op basis van de stemming door de kijkers. Een zure appel voor jurylid Stacey Rookhuizen, die twee van haar acts in de sing-off heeft staan en dus 100% zeker één van haar jongens verliest. Dat de jury dan kiest om Laurens te laten gaan, komt niet als een verrassing.

Van de twee is Laurens namelijk de mindere zanger. Hoewel ik zelf ook niet erg onder de indruk ben van Jamal. Maar laten we wel wezen: geen van beiden heeft de kaarten in handen om X Factor op hun naam te schrijven. “Laurens, jij gaat een heel grote artiest worden”, sprak Gordon nog eerder op de avond. “Maar niet als zanger.” En daar zal Gordon gelijk in hebben. Laurens zien we nog wel een keer terug in een soap of als assistent op televisie. “Ik zie een tv-zender jou nog wel vragen voor een kinderprogramma”, voegde Gordon nog toe.

Alleen Eric van Tijn liet Laurens in de race om dubieuze redenen. “Jamal is de betere zanger, maar ik zie iets in Laurens. Jij hebt de afgelopen twee weken de verkeerde nummers gekozen. Ik heb het gevoel dat jij mijn steun nodig hebt. Ik stem voor Laurens.” En dus moest Stacey de knoop doorhakken. En die kiest voor de kandidaat met wie ze het verst kan komen in de wedstrijd, welke Jamal is.

X Factor had deze avond het thema Songfestival en bij mijn weten is het de eerste keer dat een talentenjacht op tv voor dit thema kiest. Origineel, maar wat een flater van een uitvoering! Songfestival-liedjes zijn doorgaans nogal vlak, maar vanavond lijken de vlakste nummers gekozen. Ook heel veel Nederlandse nummers waarmee we een modderfiguur sloegen op het Songfestival. En maar één liedje van Abba, Waterloo, vanavond gruwelijk om zeep geholpen door Whatever.

Vanavond is pijnlijk duidelijk geworden dat er stiekem toch niet zo heel veel talent rondloopt bij de tweede serie van X Factor. En de winnaar is allang duidelijk: Lisa. X Factor is een gelopen race.

Zie ook:
- Huh? Gordon laat eigen kandidaat keihard vallen
- X Factor eindelijk echt backstage met internet-uitzending
- Gordon verliest Jennifer terecht in X Factor
- Dit zijn de finalisten van X Factor

27 Reacties // Reageer

27 thoughts on “Van talent vanavond weinig te merken in X Factor; exit Laurens

  1. S

    Ik vond Roan en Laurens in de sing-off. In Jamal zie ik ook nie veel, maar we een paar rondes verder. Roan zong vals en Laurens vind ik gewoon niets. Echt te plat gezongen. Hester moet volgende week zelf haar liedje kiezen. Ik denk dat Hester dan een grote verassing kan worden;)!

      /   Reply  / 
  2. Max

    Ik vond ook dat Roan en Laurens in de sing-off hadden moeten staan. Al vond ik, in tegenstelling tot de jury, Jamal ook niet echt geweldig. Ben het wel niet eens over het optreden van Whatever. Ik vond dat ze ‘Waterloo’ juist heel erg goed hadden gezongen. Ze waren een stuk beter dan ik had gedacht.

      /   Reply  / 
  3. Bart

    Dikke onzin Herman!
    Er waren zeker veel goede optredens vanavond. Je lijkt nu door te slaan in je enthousiasme voor Lisa. En ja, ze is ook goed. Maar Irma, Rev ‘n Ros, Luigiano en Whatever (die sloegen dus echt geen flater :S) zijn zeker ook in de race voor de overwinning.

    Jammer van je negatieve stuk voor zo’n mooie show.

      /   Reply  / 
  4. Quote

    Zo zo een journalist met een uitgesproken mening, waar blijft al de objectiviteit :P maar moet kunnen.Ik deel de mening niet echt met je, maar verschil moet er wezen. Laurens had er vorige week al uit gemoeten.Ik vind Jamal absoluut wel goed zingen en ik vind hem steeds beter. Ik vind hem ook echt leuk om te zien en een rustige uitstraling hebben. Hoezo geen goede kandidaten? Naar mij weten kunnen ze allemaal toch echt wel zingen. Of ze allemaal ook echt uitstraling hebben (Hester), kunnen presteren onder druk (Roan) en een X-factor hebben (whatever) daar valt nog over te discussieren, maar nu begrijp ik waarom goede zangers en zangeressen niet groeien in Nederland.Ik ben bijvoorbeeld ook niet onder de indruk van Hester, maar ik kan toch echt wel horen dat ze kan zingen. Of ik haar cd zou kopen en of ik wil dat ze win is een tweede en Jamal kan echt wel zingen en zijn cd zou ik trouwens ook kopen ;) ik weet nog niet voor wie ik ben. Ik weet alleen wie ik er volgende week uit wil hebben en dat is whatever. Niet omdat ze niet kunnen zingen, maar het is leuk geweest. Irma heeft ook echt een prachtige stem, alleen doet het me niks, terwijl ze wel echt mooi kan zingen.

      /   Reply  / 
  5. Tom

    Nou nou….bevooroordeeld veel?

    Hoe kun je nou zeggen dat Whatever een slecht optreden was? Ze waren geweldig…

    En wat te denken van Rachel, Irma en Rev ‘n Ros?

      /   Reply  / 
  6. jamie

    Vergeet Rachel niet, die gaat het ook minimaal tot de finale schoppen.

      /   Reply  / 
  7. vinn

    Rachel was echt weer de beste.. hallo is echt wel veel talent in Rachel, Irma, Lisa, Whatever, Rev ‘n Ros en ook Hester heeft wat, jammer dat ze dr stlyling hebben aangepast ze mist nu dat unieke

      /   Reply  / 
  8. Bart

    Rachel was weer te gek….geen talent, onzin.
    In de finale staan in ieder geval Rachel & Lisa.

      /   Reply  / 
  9. Willem Wever

    Beetje objectiviteit is je vreemd volgens mij Herman. Maar goed dat mag het is tenslotte een blog. Maar het mag best ietsjes minder zeker als je er gewoon geen verstand van hebt.

      /   Reply  / 
    1. Herman Roggeveen Auteur

      ze kunnen allemaal best leuk zingen. maar als je kijkt naar talent voor een blijvertje na X Factor, dan heeft alleen Lisa potentie, denk ik. De rest is binnen no-time weer vergeten, mark my words

        /   Reply  / 
  10. Flakin

    In So You Wannabe A Popstar (met BN’ers) was ook een keer het thema songfestival hoor.

      /   Reply  / 
  11. marco

    Wat een onzin verhaal, er zit meer talent in deze x-factor dan er ooit in talenten jachten heeft gezeten en zeker in die puber onzin van popstars.
    Kwam er niet uit door de liedjes keuze.
    Songfestival liedjes zijn bijna altijd grote vlakke meuk en probeer daar maar eens iets van te maken.
    Inderdaad Lisa was en is oppermachtig maar vlak Rachel en rev and ross niet uit

      /   Reply  / 
  12. sleurhutje

    Lisa gaat winnen Nu de eerste keer gekeken want ik hoorde dat er veel talent in zat
    Maar wat een bagger allemaal

      /   Reply  / 
  13. Bart

    Nederland is ook ALTIJD negatief. De talentenjacht is nog niet eens begonnen en alleen maar weer commentaar, bah………..
    Lisa & Rachel zijn toppers…..
    Maar ja, de gunfeactor is waarschijnlijk weer ver te zoeken. Het ligt aan Nederland zelf dat de talenten niet echt doorbreken. Kijk alleen maar naar de radiostations, ze draaien geen muziek uit talentenjachten. Nederland, wees nou een trots op deze mensen!!!!

      /   Reply  / 
  14. Sven van der Man

    Ik kan wel merken Herman, dat je geen talent hebt als talentscout. Mark my words: deze xfactor zal mimimaal 3 blijvertjes opleveren die beter presteren dan alle andere kandidaten van vorige talentenjachten. Overigens ben ik blij dat die Laurens is opgesodemieterd. Die gun je nog liever het straatleven dat een podiumplek.

      /   Reply  / 
  15. Judy

    Lisa winnares???
    Nou sorry hoor, maar dat vind ik toch echt WHATEVER!!!!
    En anders een goede runner up: Rachel!
    Die mag van mij ook wel winnen

      /   Reply  / 
  16. Marc

    Herman, maar één liedje van Abba?
    Hoeveel andere songfestivalliedjes van Abba zijn er dan? :-)

      /   Reply  / 
    1. RJ

      Ring Ring, voor het Zweeds Songfestival ;)

        /   Reply  / 
      1. Marc

        Mmm… ja het was héél logisch geweest als Ring Ring ook vertolkt was gisteren… :-S

          /   Reply  / 
  17. Zo

    wat nog niet gekomen is kun je niet weten, hoe kun je nou zeggen dat lisa de winaar word van xfactor, echt een vorm van slechte journalistiek. Wie of wat is jou bron? ik zou zeggen werk altijd vanuit een basis, de stijd is nog lang niet gestreden en lisa moet nog een aantal rondes doorkomen, wie zegt dat ze haar stem niet kwijt raakt, ruzie krijgt met haar coach of de stres niet meer aankan en daardoor de show verlaat? laten we eerst maar de finale afwachten en blijf jij maar stemmen op lisa.

      /   Reply  / 
  18. Sander

    Ze hadden gewoon nooit het thema Songfestival moeten doen. Verder vond ik de optredens van Lisa en Rachel de beste.

      /   Reply  / 
  19. NielsDaniël

    Je bent een goede internetjournalist, maar ik vind de berichten die jij over Xfactor schrijft erg slecht.

      /   Reply  / 
  20. Fan!

    Het thema was ruk, vreselijke liedjes maar Rachel is echt tof! En blond is ze ook veel mooier.

      /   Reply  / 
  21. Judy

    Ja, het thema Songfestival was inderdaad ruk!
    Maar daar zal Gordon wel de hand in hebben gehad…

    Verder staat blond Rachel idd beter!

      /   Reply  / 
  22. Rick

    Whatever komt niet echt positief naar voren in jouw stukjes? Terwijl ze toch wel een grote kans maken (zie hun fanhyve oa).

    Lisa heeft misschien wel te vroeg gepiekt. Een Irma bijvoorbeeld zou haar nog makkelijk voorbij kunnen gaan..

      /   Reply  / 
  23. PINHEAD

    Er zitten genoeg talenten in,net als in Idols 4
    alleen het thema was niet zo leuk,wel origineel btw

      /   Reply  / 
  24. Samantha

    Whatever is zeker wel goed

    xxx

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>