RTL verplaatst finale X Factor naar zaterdag

Wow! Zo ongeveer het grootste televisie-evenement van RTL 4 wordt verplaatst. De finale van X Factor is niet aanstaande vrijdag te zien maar zal zaterdagavond live vanuit Studio 22 komen. RTL heeft voor deze wijziging gekomen omdat ze vrijdag live de herdenking in Apeldoorn wil uitzenden.

Daar valt natuurlijk iets voor te zeggen. RTL heeft het gruwelijke incident vanaf moment 1 uitgezonden, dan is het raar om de herdenking te skippen. Bovendien kan de redactie van RTL Nieuws er echt wel iets moois en waardigs van maken. En dan hebben we het nog niet eens over de kijker die mogelijk massaal de herdenking wil zien, wat ten koste gaat van de kijkcijfers van X Factor. Maar toch is het een hele stap.

Denk eens aan die honderden mensen die een kaartje hebben gekocht voor de finale? De hele muziekindustrie die op scherp staat om vrijdagavond een single te releasen. En natuurlijk het grote promotieplan. Er zijn heel wat agenda’s afgestemd op de finale voor vrijdag. RTL durft dus wel, om daar even een grote streep doorheen te zetten.

Gevolg is dat Gordon nu zeer waarschijnlijk echt afwezig is in Hilversum. Hij heeft met veel pijn en moeite de vrijdag vrij weten te krijgen, de zaterdag gaat waarschijnlijk niet lukken. Zondag moeten de Toppers repeteren in Moskou. Mogelijk woont hij de uitzending bij via een dure satelliet-verbinding.

Niet alleen X Factor heeft te maken met de wijziging, ook De TV Kantine verhuist naar de zaterdag. GTST vervalt vrijdag eveneens, daarvan is donderdag een dubbele aflevering te zien. De avondprogrammering voor donderdag schuift daardoor iets op.

Afijn, de finale dus aanstaande zaterdag. Ik zit er hoe dan ook klaar voor. Het grote uitslagmoment zou wel eens dik boven de 2 miljoen kijkers kunnen gaan scoren.

Zie ook:
- SBS verplaatst Holland’s Got Talent naar vrijdag, tegenover herdenking
- X Factor maakt drie singles voor finalisten
- X Factor in de studio: een voorrecht om bij te wonen
- Lisa, Rachel en Jamal zijn finalisten van X Factor

13 Reacties // Reageer

13 thoughts on “RTL verplaatst finale X Factor naar zaterdag

  1. Bas

    Ah nee.. dan moet ik me haasten om op tijd thuis te zijn, vrijdag lukt nog..

      /   Reply  / 
  2. Mark

    Ik ben vrijdag jarig en had het dus niet live kunnen kijken. Zaterdag komt me dus wel beter uit.

      /   Reply  / 
  3. Mark

    Respect voor een commerciële zender!

    Nu kan sbs6 niet achterblijven!

      /   Reply  / 
  4. Tja

    Tja 2 Blue Circle producties tegenover elkaar en Holland’s Got Talent scoort al zo slecht. Ben benieuws of SBS zaterdag kijkers trekt.

      /   Reply  / 
  5. Jeffrey

    Natuurlijk terechte keuze. Maar ik weet niet of ik ga kijken, gezien ik ook prison break wil zien. Misschien de uitslag kijken.

      /   Reply  / 
  6. Rick

    Moet ik nog een dag langer wachten! :P Kijk er namelijk echt naar uit!

      /   Reply  / 
  7. www.pattyhelpt.web-log.nl

    ik ben er stiekem boos om. Ik vind het verschrikkelijk ,echt waar maar om dan de hele programmering omtegooien gaat mij wat te ver.

      /   Reply  / 
  8. gtst2007

    komt laat ze maar lachen op zondag en de tv kantine op zaterdag of op vrijdag?

      /   Reply  / 
  9. Mart

    Erland blunderd weer eens. X factor is te vrolijk maar nu krijgen we geheel in de stijl van de avond om 22.15 laat ze maar lache. Kan iemand dit nog volgen? :D

      /   Reply  / 
  10. Mart

    zoals wendy zei bij boulevard. X factor is niet gepast op zo’n avond. Laat ze maar lachen blijkbaar wel.

      /   Reply  / 
  11. RJ

    Nou, zaterdag kan ik niet kijken. Hele serie gevolgd, en dan krijg je zowat… bah.

      /   Reply  / 
  12. JS

    Dat Laat ze maar lachen snap ik ook weer niet even op vrijdag… maar waarom sbs6 nu opeens holland got talent gaat uitzenden op vrijdag snap ik ook niet…

    Vreemde planning op eens weer sbs6 wil profiteren en hoopt zo op meer kijkers of zow??

      /   Reply  / 
  13. flakin

    Het kan misschien een foutje zijn, maar ik zag op sbs6 een promo van de laatste aflevering van de Hoofdprijs en er stond bij dat deze word uitgezonden op zaterdag (20:30) Dus, het lijkt me dan logisch dat HGT naar de Vrijdag avond gaat. Raar!

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>