1e liveshow Popstars voorbij; Michelle en Davy in gevarenzone

De eerste liveshow van Popstars zit er op. Wat een fijne avond amusement! Het niveau van de kandidaten ligt meteen al behoorlijk hoog en de show zelf zit goed in elkaar. Prachtig decor en een goed tempo. Popstars heeft er voor gekozen niet 14 talenten in twee uur te proppen, maar de groep te halveren tot het doseerbaar is voor één aflevering. Dus zien we de zeven kandidaten solo optreden en in groepsverband (girls vs boys). Twee kandidaten zitten in de gevarenzone: Michelle en Davy.

Kristel
Kristel opent de show met Evacuate the Dancefloor van Cascada. Lijkt een simpel popliedje maar zit toch moeilijker in elkaar dan gedacht. Cascada wordt zelf waarschijnlijk enorm gesteund in de studionabewerking en Kristel heeft dat voordeel niet. Dan komt haar stem toch wel erg dun over terwijl ze in voorgaande rondes zo pittig en sterk presteerde.

Kim veel lof
Davy is vocaal erg sterk met Hold On van Alain Clark terwijl Kim alle lof van de jury krijgt met Your Song van Elton John. Henkjan, Patricia en Maurice bejubelen haar openlijk, terwijl ik toch vooral een grijze muis zie. Niet slecht, maar er mag nog wel wat vuurwerk van af gaan komen om er echt een popster van te maken. Nu zeker nog niet.

Wildcard
Michelle is de eerste wildcard-winnaar. Ik kan me niets van haar herinneren in de vorige rondes. Ik weet ook niet wanneer dit meisje heeft gehoord, dat ze bij de liveshows zit. Maar haar optreden is belabberd. Eh eh van Lady Gaga wordt gewoon verkracht op het podium.

Papa Wesley
Wesley verrast al voor zijn optreden met de aankondiging dat hij over een half jaar papa wordt. Wesley is er met zijn 21 jaar vroeg bij. Maar de tekstbeleving bij Zij van Marco Borsato is erg sterk. Ook mystery popstar Dewi doet het erg goed – al heeft zij natuurlijk een enorme voorsprong – met Jordin Sparks. En van Xanders optreden met Built to Last heb ik ook genoten. De jury vindt het allemaal te groots gebracht, ik waardeer zulke lef juist wel.

Umbrella
De groepsoptredens zijn helemaal verbluffend goed. De jongens doen Umbrella van Rihanna maar dan in een vrij rustige uitvoering. Het is erg sterk, de mogelijkheid om een boyband uit Popstars 2009 te formeren wordt alleen maar wenselijker. De meisjes doen Push the Button van Sugababes. Niet slecht, maar het doet me nog niet heel veel. Ligt misschien ook aan het liedje, zo niets-aan-de-hand.

Herkansing
Uiteindelijk staan Davy en Michelle dus in de gevarenzone. Wel terecht volgens mij, het waren de twee die het minst goed presteerden in de totaalperformance. Zij krijgen volgende week zaterdag een herkansing, samen met twee kandidaten uit de liveshow van aanstaande vrijdag. Erg vervelend voor de kandidaten, die nu een week in onzekerheid leven. En voor de kijker ook niet ideaal. Had dan vanavond meteen een sing-off gedaan voor Michelle en Davy.

Ander minpuntje: de puntentelling. De jury moet dit jaar weer een cijfer geven aan elk optreden. Zegt volgens mij niet zo veel en is ook niet spannend. Laat het gewoon bij een inhoudelijk oordeel en geef de kijker vervolgens volledige zeggenschap. Verder: prima liveshow, ik kijk volgende week zeker weer.

Zie ook:
- Popstars: Dewi zet haar rode maskertje af
- Eén Mystery Popstar doet vanavond masker af
- Eerste liveshow van Popstars 2009
- Video: Wie zijn Mystery Popstar paars en rood?
- Is mystery popstar paars Charlotte ten Brink?
- Dit zijn de twaalf finalisten van Popstars 2009
- Extra wildcardshows voor Popstars
- Mystery Popstars; leuk, maar wat heb je er aan?

19 Reacties // Reageer

19 thoughts on “1e liveshow Popstars voorbij; Michelle en Davy in gevarenzone

  1. Hanneke

    Had dit ook in gedachten qua uitslag,vind het dus ook terecht.
    Idd een beetje jammer dat ze volgende week zaterdag pas de herkansing doen,vind t nu toch een beetje uitgemolken worden met ookal de wildcard volgende week erbij.
    Vind het splitsen van de groep kandidaten dan wel weer een logische zet ;)
    Maar idd, het moet gezegd worden, de show zat goed in elkaar en het decor was mooi!

      /   Reply  / 
  2. jp

    Vond het niveau niet zo hoog als jij. Enkel Dewi heeft mij kunnen overtuigen. Vind het een beetje te veel 13 in dozijn. Ze kunnen best een aardig deuntje zingen, maar het doet me verder niets. Ben het met je eens dat die cijfers overbodig zijn en tegelijkertijd ook ongeloofwaardig. Ook vind ik het vreemd dat ze na 10 weken (of meer?) audities nu ook de liveshows gaan uitmelken.

      /   Reply  / 
  3. Gijs

    Ik zie eerlijk gezegd weinig verschil meer tussen al die talentenjachten, allemaal dezelfde opzet: filmpje voor, liedje, jurycommentaar, ellenlang wachten op uitslagen die onnodig gerekt worden. Tjsa, zo kan ik ook een avondvullend programma maken. On topic: beetje oneerlijk dat Dewi meedoet, zoveel ervaring al, ja daar is moeilijk tegen op te boksen als onervaren jonkie. KIm heeft een mooie stem, maar straalt alleen angst uit. Christel viel enorm tegen, wat een iel geluid en onzekere performance. Xander was niet alleen te enthousiast, maar zangtechnisch af en toe gewoon vals! Davy kan wel zingen, maar beweegt als een blok beton, niet dus…Alleen Wesley van de jongens viel op. Sympathieke jongen en een stem die je raakt. Twijfel of hij niet gewoon eruit moet stappen en een soort nieuwe Froger/Jan Smit moet worden. Is hij het type wel voor, zal een breed publiek aanspreken. Lang verhaal, maar uiteindelijk kunnen ze zingen maar straalt (behalve Wesley en Dewi) niemand nog echt uit dat ze plezier hebben en geboren zijn voor op het podium. Wat dat betreft denk ik nog wel eens met heimwee terug aan de top 3 van Idols IV!

      /   Reply  / 
  4. vinn

    Dewi is verreweg de beste van deze 7. Nu is het wel grappig om te zien als ze samensmelten wie er dan nog zo populair zijn. Ik hoop eigenlijk dat Dewi wint als Solist. Gewoon omdat i haar zo goede zangeres vind die altijd te weinig aandacht heeft gekregen!!

      /   Reply  / 
  5. Mart

    liveshows van talentenjachten blijven gewoon leuk.Echt veel groot amusement hebben we niet echt meer in deze tijd. Veel muziek programma´s zijn er ook niet. Al die rondes voor de livehsows kunnen mij niet meer boeien, maar de liveshows blijf ik zeker volgen. Ook wel eens leuk als je de kandidaten ( op een aantal na dan van vorige talentenjachten) nog niet eerder gehoord hebt.
    Decor van popstars oogte wederom groot, al vond ik het decor van x factor mooier, al wordt het met het jaar beter bij sbs. Kandidaten redelijk, zijn in ieder geval beter dan vorig jaar. Geen kandidaten van het niveau Nikki en Lisa, maar Dewi en Kim zijn zeker aangenaam om naar te luisteren en nu al mijn favorieten.Tot slot Mystery popstar volkomen overbodig. Of mensen nu nog niet weten wie popstar paars is. Boulevard was ook tenenkrommend, nog verbaast doen ook dat het Nance was.

      /   Reply  / 
  6. Mart

    komt nog bij. 14 popstars in 2 uur moet toch mogelijk zijn.7 maar in 2 uur is wel erg rekken. Dat valt me sowieso op dat ze wel erg veel tijd per kandidaat inruimen bij talantenjachten. Ik zou kiezen voor wat meer zang en wat minder gelul en kortere intro filmpjes.Op zoek naar joseph is een goed voorbeeld hiervan.

      /   Reply  / 
  7. mark

    vond dewi eigenlijk een beetje tegenvallen. Zeker niet slecht maar niet zo fantastisch als dat de jury zei. Ben benieuwd of ze het heel ver gaat brengen.

      /   Reply  / 
  8. Suzan

    Wat was HJ maar optimistisch vandaag. Was ie dronken ofso?!

      /   Reply  / 
  9. Tino

    pauperstars.

      /   Reply  / 
  10. anonieme

    Vieze kanker hoer zo over michelle te praten die meid zat gewoon vol spaningen had niet haar super avondt je hoefd die text er niet zo tezetten hoop dat je sterft dat je een hardverzakking krijgt een pijnelijke dood tegoedmoed gaat

      /   Reply  / 
    1. notanonieme

      wat ben jij zielig

        /   Reply  / 
  11. pietje puk

    Hoi anonieme, ik zal als ik jouw was eerst eens even leten op je spelling. Is avond nou met een d of t ? Makkelijk he schelden via zo’n blog ?

      /   Reply  / 
  12. tim

    wat een slechte uitzending ik kijk volgende week NIET ikwacht weltot xfactor die zit eel beter in elkaar

      /   Reply  / 
  13. Michel

    Ik vind het grappig om te lezen dat heel veel mensen het ‘oneerlijk vinden’ dat Dewi mee zou doen, omdat ze het zg. ‘makkelijker heeft dankzij haar ervaring’. Ik ben zelf muzikant, en ik vanuit mijn perspectief vind ik juist dat Dewi het veel zwaarder heeft dan de rest. Tuurlijk heeft ze deze circus al eens meegemaakt, maar bij haar staat er dus ook veel meer op het spel. Misschien denkt iedereen dat ze door haar ervaring de spanning iets beter kan handelen, maar geloof me, het publiek, de cameras, de druk van live perfect presteren is genadeloos.

    Temeer omdat zijzelf natuurlijk WEET dat als zij een foutje maakt, er genadeloos op afgebrand wordt. De iele stem van Kristel? Mwa, niemand die daarover zal reppen na een paar dagen. Dewi die de mist in gaat? Een kakofonie van negatieve berichten die zij over zich heen zal krijgen.

    Daarom vond ik het knap van haar, dat ondanks alle (negatieve) vooroordelen, Dewi toch laat zien wat ze kan. En ze kan het. Ze laat zien dat ze destijds te vroeg Idols heeft verlaten, en gegroeid is tot een vrouw die kan brengen wat er van haar gevraagd wordt. Klasse Dewi! Mijn stem heb je.

    Overigens vond ik alle kandidaten top. Wel moet ik er bij zeggen dat ik onaangenaam verrast was met Michelle. Ik vond haar al niet goed bij de audities, en kon me er totaal in vinden dat ze niet door mocht. Naar mijn mening waren er zeker een handje vol mensen die die wildcard van mij hadden mogen krijgen.

    Over het programma, en het concept van al dit soort programma’s kan ik kort zijn:

    Naar mijn mening zijn dit soort populariteits-wedstrijdjes moord voor de muziek. Het gaat er niet meer om wie de beste is, maar wie het meeste stemmen kan krijgen. Het blijft toch een commercieel iets he? En muziek heeft niks te maken met geld, maar met jouw ziel en passie die je er in stopt.

      /   Reply  / 
  14. danielle

    sorry maar zo;n reactie als die van anonieme is dat normaal dat dat zo blijft staan sorry hoor
    ik lees graag deze items maar als zoiets mag blijven staan dan ga ik daar toch echt anders over denken moest ik even kwijt sorry

    popstars dus ik vond het leuk niet echt super dewi inderdaad sterk en kim ook goed
    xander vond ik afschuwelijk vals zingen davey mooie stem maar performance niet zo jovel jammer dat hij dat gelijk moet bekopen met een herkansing michelle terecht denk ik erg zwak en onzeker

      /   Reply  / 
  15. sjraar

    voorlopige afvallers logisch!
    wesley de verrassing!!
    kim goed gezongen maar uitstraling 0,0
    kristel kan beter, wel een podiumbeest
    xander lala
    jammer dat dewi meedoet, heeft zij en het programma toch niet nodig, fase talent al gepasseerd.

      /   Reply  / 
  16. Nicky

    vind deze reeks niet leuk kijk het niet meer iemand die de wildcard wint gelijk in de gevarenzone waar slaat die wildcard eigenlijk op? nou hopelijk gaat michelle er dan als eerste uit!

      /   Reply  / 
  17. PINHEAD

    Is Ronald/BotcotIdols op vakantie ofzo?!

    Vond het beter dan vorig jaar, maar nog steeds niet echt denderend. Vind X-Factor en Idols 10 keer beter, maar het kijkt wel lekker weg.

    Ik vindt dat die reactie van anoniem ook weg moet, ik snap ook niet dat dat door de filter heen komt…:S

      /   Reply  / 
  18. Ramona

    Ik hoop dat michelle er niet uitgaat, Ik denk namelijk dat ze nog meer kan.Dan ze heeft laten zien!

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>