X Factor 2010: Deze 12 gaan naar de liveshows

Ze weten het al maanden maar nu mogen ze het ook van de daken schreeuwen: de twaalf talenten die meedoen aan de liveshows van X Factor. Gisteren kon de kijker zien hoe Eric van Tijn en Angela Groothuizen hun keuze maakten en daarmee is de kopploeg nu bekend. Van mijn ‘voorspelling‘ van twee weken terug zie ik dat ik 8 kandidaten juist had, dus ik ben wel tevreden met de keuze van de coaches. Toch was ik geschokt dat Angela het jonge talent Dyon laat glippen.

De groepen: 4Granted, BadBoyz en Fierce
Een mooie verzameling. BadBoyz vormen individueel niet de sterkste zangers, maar samen heb je wel twee performers te pakken. Ze moeten alleen niet te zoetsappige boyband-muziek uitkiezen, op die momenten hebben ze meer weg van The Gaylordz. Bij Fierce is ook de kwalitatieve verdeling nog niet optimaal, al gok ik dat daar hard aan is gewerkt. Leuk groepje, maar volgens mij geen serieuze finalekandidaat. 4Granted is de last-minute samengestelde boyband die eerder onder de naam Ups & Downs was te zien. Gevaarlijke outsider.

Meiden: Sumera, Daniëlle en Maaike
De huizenhoge favoriet bij deze categorie is Sumera. Veel van mijn mannelijke vrienden zijn erg ingenomen door haar uiterlijk, velen onderkennen ook de vocale kwaliteiten niet. Daniëlle verraste vorige week nog met een akoestische versie van Anouks Woman, waar ze bij mij veel punten heeft gescoord. Maaike was in diezelfde aflevering nog erg onzeker, maar ging met de hakken over de sloot toch door naar de liveshows.

26+: Dony, Janna en Sarina
Dat Dony de liveshows zou halen, is geen verrassing. Heel X Factor 2010 was gemonteerd op zijn plek in die liveshows. Al voor de eerste aflevering werd hij in de markt gezet als ‘de Nederlandse Susan Boyle’, daarbij doelend op de verrassing van de zang en niet zozeer het genre. Janna werd ook bij haar eerste auditie helemaal de hemel in geprezen, maar kwakkelde sindsdien. De onzekerheid is bij coach Eric nog steeds niet helemaal weggenomen, maar ze krijgt het voordeel van de twijfel. En coverbandzangeres Sarina zette bij de laatste auditie juist een heel goed optreden neer en nam daardoor alle twijfel weg.

Jongens: Kelvin, Mathijs en Jaap
Ik blijf er bij: de winnaar van X Factor 2010 zit in deze categorie. Angela Groothuizen gaf Kelvin gisteren nog een schop onder zijn kont door te stellen dat je er met muzikaliteit alleen niet komt, maar dat hij de liveshows zou halen stond buiten kijf. Verder is Mathijs heel terecht door. Mooie sound, het plaatje klopt verder ook. Nu nog iets zelfverzekerder er gaan staan. Jaap brengt een berg ervaring mee uit de Hermes House Band.

Aanstaande woensdag worden de 12 liveshow-kandidaten gepresenteerd aan de pers. Zappen.blog.nl is daar natuurlijk bij (net als bij perspresentatie De TV Kantine diezelfde dag). Heb je brandende vragen aan de artiesten-in-de-dop, laat ze vooral weten in de comments. Woensdag zelf houd ik jullie via live tweets (volg me hier) op de hoogte, na woensdag dan foto’s en filmpjes van deze presentatie.

De eerste X Factor liveshow is aankomende vrijdag. Overigens gaat het gerucht dat afvaller Dyon via een wildcard ook in die liveshow zal staan.

Zie ook:
- Stormbaan en optreden in Panama in jury visits X Factor
- X Factor: Categorieën verdeeld, Angela gaat winnen
- Dan Karaty en Cheryl Cole in X Factor
- Succesvol X Factor 2010 gaat X Campus in
- Kwaliteit viert hoogtij in X Factor 2010 (video)

26 Reacties // Reageer

26 thoughts on “X Factor 2010: Deze 12 gaan naar de liveshows

  1. Cynneke

    Goeie keuzes voor de liveshows, alleen jammer dat Janna door is en Satcha niet. Satcha was naar mijn gevoel eerlijker en ook leuker. Janna vind ik nog steeds ordinair en tijdens het zingen leek het steeds of ze hoge nood had. Man, wat kneep die met haar gezicht. Ik hoop dat ze er al eerste uitvliegt, maar ik verwacht dat dat Fearce gaat zijn.
    Overigens wil ik wel graag weten of Janna gestopt is met blowen en roken, zoals haar aangeraden was door de jury.

      /   Reply  / 
    1. ineke

      Hoezo!? Ben je van de moraalpolitie? Doe effe normaal mens!En volgens mij weet je het verschil niet tussen ordinair en positieve energie en een waanzinnige talent Hoge bomen vangen altijd al veel wind!!!. Zeker als het gaat om de benepen mentaliteit van sommigen.

        /   Reply  / 
      1. Linda

        Oh, ik vind haar ook ordinair hoor :) en ik vind haar ook niet geweldig goed, steeds opnieuw beginnen. Sterker nog ik vind haar viezig en irritant.
        Smaken verschillen nou eenmaal.

          /   Reply  / 
  2. Mirelle

    Hey Herman, had je onlangs al mail gestuurd over as woensdag. Geruchten over Dion gehoord, zou de extra show tov vorig jr kunnen verklaren. Toen nl 7 shows voor finale, nu 8.

      /   Reply  / 
  3. RJ

    Ik hoop het voor Dion, want wat kan die jongen zingen zeg.

      /   Reply  / 
  4. Topmodel

    Zeer voorspelbaar. 4granted is door hun gemaakt, dus als de helft vals zingt…nah jullie zijn door! Laten we Dony bombarderen tot de nederlandse paulpotts en dus is net als bij de groepen eigenlijk maar 2 plekken over voor de rest. Ik vind het een teleurstellende zooi. Snap ook niet dat Junkie Janna door is. Als je eerlijk bent vraag je je ook af waarom Sumera door is. Volgend jaar zet ik een verpletterende auditie neer, misschien kan ik daarop teren tot de liveshows. Bah, bah, bah. Volgende week maar naar de mindblowing act van Uri kijken.

      /   Reply  / 
    1. RJ

      hahaha, mocht er iemand überhaupt je bericht serieus nemen, dan doe je dat helemaal te niet door je laatste zin :)

        /   Reply  / 
      1. Topmodel

        hahaha, dat is inderdaad een grap ja. Van alle uitzendingen Uri heb ik 1 gezien en af toe tijdens het zappen iets langer blijven hangen. Maar echt volgen? Nee niet nodig aangezien alles wordt herhaald bij shownieuws en de 25 meest iritante tv momenten ed.

        Ik blijf dit seizoen een teleurstellend een voorspelbaar seizoen van xfactor vinden. Je kon al van te voren weten dat Dony door gaat. Je weet toch wel welke zender de Paul Potts vergelijkingen de media in smijt, en toen het groepje 4Granted werd gevormd, wist je dat ze een ticket naar de liveshows zouden krijgen, ongeacht hun mindere individuele zangkwaliteiten de laatste tijd. Voor Sumera geldt hetzelfde, al vond ik haar een goede zangeres. Wat ik wil zeggen is dat er nog maar 2 plekken in die categorieen over waren voor anderen, omdat dit aardig vast stond/staat. Maargoed hierboven zei ik al hetzelfde.

          /   Reply  / 
        1. Martijn

          Juryvisits waren echt top dit jaar als je het vergelijkt met vorig jaar.Alles valt gewoon op z´n plek bij x factor: Jury, presentatie, format met de competitie tussen de juryleden en de goede verhalen van kandidaten erom heen. Moet er niet aan denken dat dit het laatste seizoen zou zijn van deze talentenjacht.Hoop dat ze het complete team nog een tijdje bij elkaar houden.

            /   Reply  / 
  5. Martijn

    Als er een wildcard wordt weggeven, dan vind ik persoonlijk dat die naar Romy moet gaan.

      /   Reply  / 
    1. Donder

      Op zich al ONVOORSTELBAAR dat Romy niet door is….

        /   Reply  / 
      1. Ellen

        Idem, we vonden dit zo onvoorstelbaar dan we gisteren niet meer hebben gekeken. Die meid heeft alles mee, we hadden haar zelfs al getipt als winnares! Volgende keer moet ze maar gewoon met Idols ofzo meedoen.

          /   Reply  / 
  6. Den

    Dyon zou best een publiekslievelingetje kunnen worden en het ver schoppen al zie ik hem het hele gebeuren niet winnen.. denk dat als er dans en show bij komt kijken hij te kort gaat schieten..

      /   Reply  / 
  7. me

    vorig jaar moesten in halv finale of kwartfinale er in 1 x drie uit misschien doen ze nu een extra schow zodat er dan maar twee in 1x uit moet of gewoon steeds 1 en dan 3 in de finale

      /   Reply  / 
  8. Nick

    Gaylordz? Ik weet niet of jij eens goed naar echte relnichten hebt gekeken..?

      /   Reply  / 
  9. Caitlin

    Ben ik de enige die Dion zijn stem bij de uitvoering van ‘Vlieg Met Me Mee’ op die van Frans Bauer vond lijken? Ik vond hem tot nu toe redelijk zingen, maar dat moet hij in het Engels blijven doen.
    Vorig jaar gebeurde hetzelfde met Rachel(die met die kinderen)die bij de juryvisit ook een Nederlands nummer ging zingen. Kwam echt totaal niet over vanwege haar accent. Dion is terecht afgevallen trouwens. Ik heb geen zin in zo’n jongen die aardig kan zingen en stemmen krijgt omdat hij zo schattig is. Angela had gelijk, over een paar jaar zal hij beter tot z’n recht komen. Ik snap nog steeds niet waarom Kim niet door is in de groep van Stacy, en die Maaike wel. Bekijk de auditie van Kim nog maar eens. Super gewoon. Maar zij is natuurlijk niet zo kneedbaar, omdat ze al wat hitjes heeft gsscoord met Dance Nation. Met Maaike kan nog van alles uitgehaald worden… Verder ben ik het wel met de jurykeuze eens. Mijn voorspelling van de top drie: Kelvin gaat winnen, Bad Boyz tweede en Sumera derde. Het zal Erik weer niet lukken met zijn categorie de finale te halen, vrees ik.

      /   Reply  / 
  10. mona

    Inderdaad jammer van Dion. Ik had hem liever door laten gaan ipv Mathijs.

      /   Reply  / 
  11. Meike

    Jammer dat Satcha eruit is! Ik vond haar tot nu toe goed en erg constant. Geen rare dingen, geen fratsen, een goede stem maar gewoon rustig. Janna kan misschien wel geod zingen maar is zó onvoorspelbaar pff, had die plek maar aan iemand gegeven die in ieder geval weet wat ze er mee moet. Had het ook niet erg gevonden als Sarina eruit was gegaan. Prachtig om te zien hoor maar vocaal niet zo heel sterk.

      /   Reply  / 
    1. Meike

      Nou ja publiekslievelingetje vraag ik me ook af hoor…Ik ken toch veel mensen die hem erg irritant vinden!
      Ik vind het wel een leuk joch maar vind hem te jong in alles. Zijn stem, zijn uiterlijk, zijn doen en laten. Over een paar jaar is hij vast nog veel beter!

        /   Reply  / 
    2. Martijn

      janna is gewoon top, maar ik had waarschijnlijk ook voor Satcha gekozen ipv Sarina.

        /   Reply  / 
  12. vinn

    Wil card graag voor T&Y of Cheyenne!!

      /   Reply  / 
  13. Iris

    Yeah! Janna door! Zij is echt gaaf gewoon. Ik ben blij dat Dyon niet door is, hoog gay gehalte. Zo’n hoog piep stemmetje, en hij gedraagt zich echt als een basisschool jongetje

      /   Reply  / 
  14. Iris

    Ik zie het zo voor me:

    1. Sumera
    2. Bad Boyz
    3. Dony
    4. Janna

    (Al hoop ik dat Janna hoger eindigt :P )

      /   Reply  / 
  15. Martijn

    Mijn voorspelling op dit moment zou zijn:
    1 Kelvin
    2 Sumera
    3 Jaap
    4 Bad Boyz
    5 Dony
    6 Janna
    7 Danielle
    8 4 Granted
    9 Mathijs
    10 Maaike
    11 Sarina
    12 Fierce

      /   Reply  / 
  16. vinn

    Ik hoop:

    1. Danielle
    2. Kelvin
    3. 4 Granted
    4. Badboyz
    5. Sarina
    6. Jaap
    7. Janna
    8. Sumera
    9. Mathijs
    10. Fierce
    11. Maaike
    12. Dony

    ben alleen bang dat Dony een stuk hoger komt, ik vind de nummers 9 t/m 12 ook verkeerde keus zag liever: Stacha, T&Y, Cheyenne/Kim en Dyon door gaan

      /   Reply  / 
    1. april113

      weetje wie pas goed is? Maaike!! in het begin was ze misschien niet zo aan het opvallen enzo maar ze doet wel wat met het jurycommentaar. en ze is gewoon zo goed!!!!!

        /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>