NBC brengt The Voice of America in voorjaar 2011 op tv

John de Mol heeft een tweede verkoopdeal gesloten voor The Voice of Holland. Na België is ook Amerika overstag. De zender NBC zal The Voice of America al dit voorjaar op tv brengen, meldt Variety. Het enorme succes van het Nederlandse origineel en het innovatieve format hebben de Amerikanen over de streep getrokken. NBC: “Toen we het voor de eerste keer zagen, waren we direct verkocht. Dit was compleet anders en spannender dan wat we tot nu toe gewend zijn.”

De Amerikaanse zender motiveert verder: “The Voice heeft in Nederland inmiddels Idols en X-Factor van de eerste plaats gestoten als de populairste talentenjacht op tv. En deze show focust echt op de kwaliteit van de meest bijzondere stemmen.”

NBC en Talpa werken voor The Voice of America samen met Warner, waarmee Talpa eerder al een samenwerkingsverband sloot. Verder verleent televisiegoeroe Mark Burnett zijn medewerking, het brein achter talloze internationale hitformats als Survivor (Expeditie Robinson), The Apprentice en Are You Smarter than a 5th Grader.

John de Mol in een persbericht: “De aankoop door NBC is een grote beloning voor het harde werk van mij en mijn bedrijf Talpa. Ik hoop dat The Voice in Amerika net zo’n grote hit wordt als in Nederland.”

In Nederland heeft The Voice de kijkcijfers voor RTL-talentenjachten grofweg weten te verdubbelen. Op 21 januari is de grote finale van het eerste seizoen, in september begint dan de tweede reeks. Tussendoor waagt RTL zich aan een vierde serie van X Factor.

Zie ook:
- John de Mol: Networks in Amerika vochten om The Voice
- Alle berichten over The Voice of Holland
- RTL bestrijdt doorgestoken kaart The Voice of Holland
- VanVelzen: Ik ga absoluut The Voice of Holland winnen
- VTM eerste buitenlandse koper The Voice of Holland
- The Voice of Holland kost 6,2 miljoen euro om te maken
- John de Mol denkt dat Ben Saunders The Voice niet wint
- ‘The Voice of Holland dè hit op tv-beurs Mipcom’

5 Reacties // Reageer

5 thoughts on “NBC brengt The Voice of America in voorjaar 2011 op tv

  1. Breaking News!!!

    De Mol is serieus geïnteresseerd in SBS

    Albert Kok

    John de Mol zou best SBS willen overnemen. Daar heeft hij nooit geheimzinnig over gedaan. ‘’Maar je kunt pas een huis kopen als er een bord met ‘te koop’ in de tuin staat.’’ Welnu: dat bord is eind vorige week geplaatst door Thomas Ebeling, topman van het Duitse ProSiebenSat. 1, dat in Europa tientallen zenders exploiteert, waaronder in Nederland de SBS Groep (SBS 6, Veronica, Net 5).
    In de krant Frankfurter Allgemeine liet Ebeling optekenen dat een deel van SBS kan worden verkocht. ,,Een verkoop van onderdelen is te overwegen als wij een aantrekkelijk aanbod of een strategische premie krijgen.’’ Ontdaan van alle jargon zegt Ebeling dat belangstellenden van harte zijn uitgenodigd een bod te doen.
    Thomas Notermans, woordvoerder van John de Mol, is nog voorzichtig. Roepen dat je iets heel graag wilt hebben is prijstechnisch niet handig. ,,Op vragen of hij van plan is weer een eigen zender te beginnen, zegt John altijd: ‘Ik heb geen plannen’. Maar zodra de dataroom (een gedegen rapport over wat er precies te koop is, red.) is ingericht, mag je erop rekenen dat John en Talpa serieus belangstelling hebben’’.

    Bron: AD 13/12: printeditie

      /   Reply  / 
  2. Breaking News!!!

    Inmiddels melden vandaag ook Het Financieel Dagblad en De Telegraaf de verregaande interesse van John de Mol en De Telegraaf media Groep voor SBS Nederland.

      /   Reply  / 
  3. Pingback: John de Mol: Networks in Amerika vochten om The Voice | Zappen

  4. Tom

    Ik hoop dat het een succes word maar betwijfel het wants NBC heeft al maanden moeite om kijkers te trekken en heeft een gemidelde van slechts een 2,1 rating in de 18-49 klasse.

      /   Reply  / 
  5. Jeffrey

    Best raar als je bedenkt dat die show voor Engelsen gewoon “de stem van Amerika” heet…

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>