John de Mol gaat voor nog meer kwaliteit bij The Voice

Het succesverhaal van The Voice of Holland is inmiddels bekend, het tweede seizoen lijkt – afgaande op aflevering één – nog beter te gaan scoren. Iets waar John de Mol zich zeer voor heeft ingezet, door op alle facetten van het programma de beste mensen in te huren. “Ik kijk nu vooral naar de kwaliteit van het programma. Door mijn liefde voor het vak zie ik als kijker dingen in The Voice die zo ongelofelijk mooi zijn gemaakt, daar haal ik veel voldoening uit”, vertelt de programmamaker aan deze blog.

Ook herhaalt hij meer te genieten van het succes. “Met Big Brother heb ik dat eerder meegemaakt, maar in een flits. Het zijn wel memories maar meer foto’s die overblijven dan gevoelens. Daar ben ik me nu meer van bewust.”

Maar genieten van het succes, hoe dan precies? “Bijvoorbeeld dat de halve wereld bezig is met The Voice. Dat er in Amerika 18 miljoen mensen naar kijken en dat de baas van NBC dan tegen journalisten en adverteerders zegt: ‘Het was heel slecht gesteld met NBC, thank God for The Voice!’. Dat de BBC op zijn knieën heeft gelegen om het daar te mogen brengen. Dat zenders om The Voice vechten en dat er records worden gebroken in kijkcijfers. En dat de platenindustrie dit ziet als een platform om de komende jaren echt grote nieuwe namen mee te lanceren. Daar geniet ik dus van.”

Het tweede seizoen van The Voice of Holland kent één auditieronde meer en één battle-ronde meer. “Dat zijn de afleveringen met de onderscheidende factor ten opzichte van andere talentenjachten. De liveshows zijn dat minder, daarvan zijn er dit jaar twee minder.” De Mol maakte vorige week al bekend in onderhandeling te zijn met Lady Gaga om op te komen treden in de liveshows.

The Voice of Holland, 20.30 uur, RTL 4

Zie ook:
Kijkcijfers vrijdag: Knallend begin The Voice of Holland
Galjaard: Minstens 2 miljoen kijkers The Voice of Holland
- The Voice of Holland ijzersterk terug, aflevering 2 nog beter
- The Voice of Holland droomt voorzichtig van Televizier-ring
- Charly Luske één van bekende kandidaten The Voice

5 Reacties // Reageer

5 thoughts on “John de Mol gaat voor nog meer kwaliteit bij The Voice

  1. Tim20 mJ

    Ik hoor vaak dat mensen roepen “The Voice 3 zal bij SBS te zien zijn”. Is dit mogelijk? Of heet RTL4 altijd de eerste keus?

      /   Reply  / 
    1. John Doe

      RTL mag als eerste kiezen.

        /   Reply  / 
  2. pAT

    Op sbs was the voice nooit zo’n succes geweest als bij rtl.

      /   Reply  / 
  3. piet

    Na zijn Talpa debacle is de Mol duidelijk met een charme offensief bezig. De man is inmiddels niet meer van de buis te slaan…

      /   Reply  / 
  4. martin

    De winnaar van vorig jaar is nog steeds geen wereldster en moest
    dan ook deze week bijklussen tijdens de Drie Dwaze Dagen van de Bijenkorf.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>