TVOH: Rodney en Danjil exit, kopploeg tekent zich af

Bij de derde liveshow van The Voice of Holland hebben we alle kandidaten nog slechts drie keer horen zingen. Eén keer bij de audities, één keer in de battle en één keer in de eerste liveshow. Van een aantal kandidaten heb je kunnen horen dat ze boven de middelmaat uitsteken, maar een aantal kandidaten herken je nog niet zo goed. Omdat ze nog maar zo weinig hebben gespeeld.

Hoe verhelderend was het dan ook om de acht talenten van Angela Groothuizen en Nick & Simon samen Earth Song te horen zingen. Bij elke chorusline kon je zo prima beoordelen of we hier met een unieke en herkenbare stem te maken hebben, of met iemand die goed zingt, maar niet kwalificeert voor de overwinning. In die zin deed het dan ook weinig pijn om even voor middernacht afscheid te nemen van Rodney en Danjil.

Natuurlijk, de coaches staken een heel verhaal af over een welhaast onmogelijke keuze. En ik kan me voorstellen dat je, wanneer je er zo bovenop zit en betrokken bent bij de mensen, het ook echt een lastig verhaal is. Maar als Angela Groothuizen heel eerlijk is, geeft ze toe dat ze met Erwin Nijhof in de finale staat straks. Bij Nick & Simon zal het gaan tussen Charly Luske of Chris Hordijk. Charly heeft de favorietenrol. Dat werd vanavond ook een paar keer voorzichtig gezegd, terwijl op andere momenten wordt benadrukt dat het in 2011 niet zo’n gelopen race is als vorig jaar, toen Ben Saunders meedeed. Charly weet elk optreden sterk neer te zetten met een eigen, rauwe sound en een verder nuchtere, down-to-earth uitstraling. Maar Chris maakt grote sprongen en is misschien wel de spannender optie om mee te nemen naar de finale.

Afijn, afscheid dus van Rodney en Danjil. Ik kan er niet wakker om liggen. Rodney had al een aantal keer gehoord dat hij wat arrogant en gesloten overkwam. Dat was dit keer niet anders. Maar hij werd ook afgescheept met een saai liedje; Everlasting Love in het arrangement van Jamie Cullum. Die Brit heeft met zijn schurende stemgeluid iets dat het liedje spannend maakt, terwijl crooner Rodney er een saai geheel van maakt. Niet slecht gezongen, maar ik waande me toch in de plaatselijke chinees die deze avond uitpakt met live zang.

Danjil kreeg Chariot van Gavin Degraw in zijn mik, een nummer dat inmiddels in elke jaargang van alle talentenjachten op de Nederlandse televisie is gebruikt. Het zou me niet verbazen als hij daardoor ook wat minder stemmen kreeg. Al moet ik de muzieksamenstellers van de show complimenteren met flinke vooruitgang qua liedjeskeuze. Het was veel minder Sky Radio dan vorige week en dat maakte deze liveshow 3x leuker om naar te kijken.

Volgende week de acts van VanVelzen en Marco Borsato, die elk drie kandidaten mee mogen nemen naar de kwartfinales van begin januari. Spannend!

Zie ook:
- Kijker maakt korte metten met Christopher Max in TVOH
- Twee dubbele exits in The Voice of Holland Live
- James Morrison en Taio Cruz helpen kandidaten TVOH
- RTL 4 in maart al terug met Holland’s Got Talent
- Lenny Kravitz in eerste liveshow The Voice of Holland
- Team VanVelzen weer favoriet voor The Voice of Holland
- Jessie J in Britse The Voice, optreden bij TVOH

46 Reacties // Reageer

46 thoughts on “TVOH: Rodney en Danjil exit, kopploeg tekent zich af

  1. samantha

    terecht dat hun eruit zijn . ik hoop zelf dat charly luske het wint vind hem gewoon leuk en nuchter .

      /   Reply  / 
  2. Bas

    Als we het dan toch over de plaatselijke chinees en afgekloven nummers hebben…
    Ik heb het na 3 optredens helemaal gehad met die Erwin Nijhof.
    Iemand die elk nummer zingt alsof hij zwaar op de pot zit van de plaatselijke chinees en als je dan Anno 2011 ook nog eens aan komen kakken met het uitgekauwde en platgezongen Always on my mind is dat welhaast een doodzonde.
    Ook het wekelijkse gezeik over de favorietenrol van die Charlie Luske begint me mateloos te irriteren.
    Het is al helemaal uitgekookt dat Luske het programma MOET winnen en dat Talpa met niemand anders in zee wil ligt er duimendik bovenop!
    Elk spotje en item van de voice wat voorbij komt zien we de kop van Charlie als eerste in beeld om de kijker te manipuleren en daarmee is de Voice weer even voorspelbaar als vorig jaar met Ben Saunders.
    Eigenlijk ben ik na de live show van gisteren helemaal klaar met het 2de seizoen van the Voice en is alle zogenaamde spanning en sensatie die nog beloofd gaat worden een voorgekookt toneelstukje. Helaas voor de coaches maar persoonlijk kies ik voor beter acteurs dan Marco, Angela, Roel en Nick en Simon als ik van toneel wil genieten.

      /   Reply  / 
    1. Blauwvinger

      Noem mij een nederlander die beter Elvis songs op geheeel eigen wijze naar voren brengt en dan nog beter dan Erwin Nijhoff.

        /   Reply  / 
  3. Tamara

    Ook ik ben helemaal klaar met de Voice…het is inderdaad al lang duidelijk dat Charly Luske de Voice moet winnen(contract zal wel al getekend zijn) We worden gewoon keihard voor de gek gehouden..de beste tegenstanders voor charly hebben ze er al allemaal uitgewieberd zodat Charly het op zn sloffen kan winnen. Marloes?? Laura?? Erwin Nijhoff??
    zijn geen winners. Maar de echte rasartiesten zoals Emanuel,Gino,Christopher,die donkere jongen van Marco,Danjil allemaal goede tegenstanders zijn al exit!
    Notaris? haha laat me niet lachen die stemmen zijn alleen om het programma te financieren! Zoals laatst in Engeland bij de xfactor..grootste blunder ooit..winnaar werd bekend gemaakt terwijl de stemtijd nog in volle gang was en er nog 1 kandidaat op moest treden!

      /   Reply  / 
    1. Blauwvinger

      Rasartiesten,Erwin trad al op toen konden mesten nog niet lopen als ze al geboren waren :)

        /   Reply  / 
  4. Pieter

    Eerst alinea geeft precies weer waarom tvoh minder is dan andere talenten jachten naar mijn idee. Er ontstaat geen band met de kandidaten wanneer je ze maar 3 x ziet.

    Chris hordijk? Was toch niets aan?

    Nummer keuze van gister avond erg slecht!

      /   Reply  / 
  5. Lia

    Ik vond Chris Hordijk eigenlijk niet zo fantastisch gisteren; vreselijk nummer en duidelijk te horen dat het niet zijn eigen keuze was.

    Ik zou als ik Angela was de voorkeur geven aan Niels Geusebroek. Fenomenaal wat hij gisteren deed, vele malen beter dan Erwin Nijhoff!

      /   Reply  / 
    1. Blauwvinger

      Lia,Niels trekt het steeds weer richting Coldplay/Snowpatrol zit niks eigens aan luister nog maar keer Earth Song dan hoor je zijn tekortkomingen.

        /   Reply  / 
  6. bezoeker

    Charly is de grote favoriet voor deze reeks van The voice. Maar hij heeft zeker nog niet gewonnen. Chris is een goede zanger, jammer dat ie bij nick en simon in het team zit. Wat hierboven gezegd wordt ben ik het niet mee eens. Ik ben blij dat ie Christopher er uit ligt. Wat een arrogante zak is dat zeg. En de kandidaten die er tot nu toe uit zijn, is allemaal middenmoot, ze springen er zeker niet boven uit.

      /   Reply  / 
  7. Bert

    Bas,Tamara en Pieter, ik begrijp niet waar jullie wakker van liggen. Is Charlie de winnaar ? Misschien wel, en als dat zo is dan heb je ook een zeer goede winnaar. Niets ten nadele van de andere want daar zitten ook nog hele goede tussen.Wat betreft de afvallers, jammer voor hun, en bepaalde die ik er ook nog wel liever bij had gezien. Maar ja dat is aan de bellers, sms’ers en coaches. Erwin bijvoorbeeld, is door de bellers door gestemd dus daar valt weinig tegen te doen. Wel kandidaten uit andere landen Paul o.a. goede zanger alleen, het is toch de Voice of Holland ? Meedoen buiten mededingen is misschien een optie maar niet als VOC. Voor de rest een programma dat aanslaat en zeker de beste talentejacht is op de buis.

      /   Reply  / 
    1. Tamara

      Schrijven wij dan dat wij er wakker van liggen??? En wat betreft de Voice of Holland? Holland is maar een klein stukje van Nederland dusss…En ik geloof helemaal niet in de bellers en stemmers, Erwin is nu eenmaal een favoriet van Angela…stemmers hebben ze alleen nodig om het programma te financieren!

        /   Reply  / 
      1. Blauwvinger

        Wordt nu ook wel beetje moe van Erwin favoriet bij Angela, zou dat kunnen dat zij meer dan 30jaar muziekbusiness er toch beetje verstand van heeft.

          /   Reply  / 
  8. Chant

    Van mij is toch echt Niels de voice of holland.
    Wat een geweldige stem heeft die jongen zeg.

      /   Reply  / 
    1. Blauwvinger

      Luister jij nog maar keer eens Earth song !!!

        /   Reply  / 
  9. vinn

    Team Angela vind ik echt voledig RUK. De enigste die muzikaal nog een beetje goed is, is Niels maar haalt het lang niet bij het talent van afavaller Nora Dalal. Erwin kan natuurlijk aardig zingen maar mijn god wat ziet die man eruit. Hij lijkt wel iemand met het syndroom van down als hij zingt met zijn ogen dicht! Angela heeft domme fouten gemaakt bij de batlles met Lenny en Soumia had ze veel verder kunnen komen.
    Bij Nick&Simon zijn eigenlijk alleen Charly en Chris goed! Beide mannen zijn erg symphatiek en hebben een goede stem die je zo herkent.
    Angela en N&S hebben wel leuk de dames doorgelaten maar zij stonde niks voor niks voor de 2e keer in de singoff beide zullen ze er volgende show er uit vliegen.

    Bij Marco zit het meeste talent, geheel onterecht is daar Nora er al uit, maar Sharon is ook echt een parel. Ongelofelijk nog steeds dat deze twee dames in de singoff stonden! Iris heeft ook een onwijze gunfactor en Marieke zingt spatzuiver. Naar mijn mening vliegt Bart er as vrijdag uit!
    Bij VanVelzen zullen Michelle en Wouter in de singoff terecht komen ook al zie ik zelfs liever Guy vertrekken. Ik denk dat VanVelzen zijn kaarten moet gaan inzetten op Paul want ook al heeft hij niet de beste stem hij is wel 1 van de favorieten!

    Ik hoop laatste vier: Sharon, Paul, Charly en Niels en de winst voor Charly en anders Sharon. Ook al blijf ik van mening dat Nora Dalal de show had moeten winnen

      /   Reply  / 
    1. Blauwvinger

      Vinn van welke muziek hou jij zelf ??? Als ik dit zo lees heb jij totaal geen kijk op muziek zoals het zo hoort te klinken en wat doet iemands zijn kleding ertoe dat hoor ik niet op een cd.

        /   Reply  / 
      1. vinn

        Ik heb het geen 1 x over kledg gehad maar goed, kijk het oog wilt ook wat en die Erwin is gewoon geen pan!
        Ik zelf ben zo commerieel als wat, ik hou van Robbie Williams, Jessie J, Kings of Leon, Black eyed peas enz. Maarja dat zoeken we toch ook! Iemand die een internaionale carriere kan gaan maken.
        Sharon is een soort Beyonce meets Rihanna dat is toch iets waar mee je succes kan boeken, Charly is toch wel een soort Robbie Williams, deze mensen hebben grote kans op succes. Zo Erwin ja mischien dat een paar oude mensen een cd van hem kopen maar ik denk dat de leeftijd 16-35 niks met hem heeft.
        Ik vind van mij zelf juist dat ik wel kijk op muziek heb en dan inderdaad het commerciele

          /   Reply  / 
      2. Bas

        Het oog wil ook wat.
        Iemand die continue staat te zingen alsof hij in z’n broek staat te schijten moet gewoon niet met z’n kop op TV komen en dat zegt genoeg over Erwin.
        Daarbij komt dat hij inderdaad te oud is om de CD kopende doelgroep aan te spreken, en om eerlijk te zijn ik vind dat hij een zeikstem heeft, luister anders nog eens naar “Always on my mind” echt de tranen schieten in je hol.

          /   Reply  / 
        1. Blauwvinger

          @Bas,

          jij hebt er echt geen kaas van gegeten,noem mij een zanger die dat beter doet dat weet zelfs Van Velzen en de rest van de jury ook.

          Mijn eerste cd van Erwin kocht ik toen ik 18 was toen maakte Erwin zeer goede rockmuziek.

          Erwin zijn optredens zijn uniek ook met al zijn gelaatstrekken etc.

          Zo,n Jessie J of Rihanna zijn toch door de platenmaatschappij gecreëerde artiesten met dito looks.

            /   Reply  / 
    2. SHIZZLE

      ‘Erwin kan natuurlijk aardig zingen maar mijn god wat ziet die man eruit. Hij lijkt wel iemand met het syndroom van down als hij zingt met zijn ogen dicht!’ Misschien zelf even een spiegel kopen? Wat een misplaatste opmerking zeg!!

        /   Reply  / 
      1. vinn

        Hoezo? de waarheid is hard! en het is mijn mening, die man ziet er sireus niet uit en zal alleen daarom ook nooit doorbreken. & genoeg spiegels in mijn huis, zie er prima uit hoor

          /   Reply  / 
        1. SHIZZLE

          Ha jij vindt hem lelijk. Dat wil dus niet zeggen dat iedereen hem lelijk vindt. Ik overgens niet. En het is niet ‘The Face of Holland’, maar ‘The VOICE of Holland’. Dus je breekt niet door als je geen knap koppie hebt. Ooit eens goed naar Mick Jagger of Steven Tyler gekeken?!

            /   Reply  / 
  10. Iris

    Ik vind dat Charly zijn tijd heeft gehad om het te maken. Die kerel loopt al zo lang mee en nu ineens zou hij wel kunnen verkopen als hij the Voice wint. Bekendheid heeft die man genoeg en nog is hij niet doorgebroken. Ik vind hem ook helemaal geen speciale sound hebben. Als ik hem zou horen op de radio, zou ik zeker niet denken, dat het Charly is. Erwin loopt ook al jaren mee maar hij dan wel weer veel muzikaler. Nee, ik ben het zeker niet eens met de beslissing van het publiek om Charly en ook Chris door te laten gaan. Marloes en zeker Danjil zijn gewoon beter. Maar ja, het is gewoon doorgestoken kaart. Het feit dat Nick minder positief over Danjil was na zijn optreden dan Marco Borsato, deed mij al belletjes doen rinkelen.

      /   Reply  / 
    1. Tamara

      Zo zie je maar weer dat toch ook iedereen een andere smaak en voorkeur heeft, persoonlijk vind ik die Marloes helemaal niet goed(2 keer sing off zegt genoeg) Ik henb ook geen voorkeur voor de persoon Charly maar hoor wel dat hij vele malen beter is dan bv Marloes.Wil je internationaal doorbreken moet je afwijken van het gemiddelde, internationaal was Christopher voor mij de aangewezen persoon.qua stem,musicaliteit,en zijn voordeel dat hij Amerikaans is en de beste uitspraak heeft!

        /   Reply  / 
      1. Blauwvinger

        Charly beter dan Marloes ik dacht het niet, Charly kan heel erg goed nummers nazingen terwijl Marloes er nog wat extra,s aan toevoegt.

          /   Reply  / 
        1. Tamara

          Smaken verschillen maar vind Marloes persoonlijk de minste van alle kandidaten!

            /   Reply  / 
          1. Blauwvinger

            Nou Tamara luister nog maar eens keer naar Earth Song dan hoor jij echt mindere goden dan Marloes.

              /  
        2. Tamara

          Was het enige nummer waarze goed zong!

            /   Reply  / 
    2. Blauwvinger

      Leuke reactie maar lees niks over Rodney vindt hem ook erg goed en muzikaal.

        /   Reply  / 
      1. Tamara

        Vond Rodney ook goed, snap ook niet dat hij eruit is.

          /   Reply  / 
        1. Blauwvinger

          Tja Rodney is niet hip genoeg met zijn Jazz-inslag etc mensen kijken ook naar de x-factor ipv puur zang.

            /   Reply  / 
  11. Peter

    terecht

      /   Reply  / 
  12. esther

    @blauwvinger, ieder mens heeft een eigen mening. probeer dat eens te respecteren!

      /   Reply  / 
    1. Blauwvinger

      Zeker @esther,maar dat wil toch niet zeggen dat dat feitelijk juist is :)

        /   Reply  / 
      1. Tamara

        Wat is feitelijk juist? Jij vindt dit en een ander vind dat..

          /   Reply  / 
        1. Blauwvinger

          Niet alleen vindt dat maar ook de jury en wie heeft de meeste ervaring bij TVOH :)

            /   Reply  / 
          1. Tamara

            Tja de jury..heb je ze gehoord bij Christopher Max? en heb je Lenny Kravits over hem horen praten? Geen ée’n van de juryleden heeft zo”n cv zoals hij…zouden nog veel van hem kunnen leren…Het enige wat de jury doet is de kijkers beinvloeden…hecht totaal geen waarde aan hun commentaar..zoals vorig jaar met Eva Auds…zij was volgens de jury de lat..ze was volgens Angela haar ticket naar de finale…bij de battle stuurde Angela haar naar huis..hoe geloofwaardig kun je zijn..als je niet met echte talenten om kan gaan!

              /  
  13. esther

    @blauwvinger, dus alles wat jij vind is feitelijk juist?

      /   Reply  / 
    1. Blauwvinger

      Goed gezien esther :) Maar luister de jury commentaren wat betreft Erwin maar eens en kan ze geen ongelijk geven.

        /   Reply  / 
  14. esther

    Het commentaar van de jury boeid mij eerlijk gezegt weinig, ik kijk en stem op degeen ik goed vind

      /   Reply  / 
    1. Blauwvinger

      Kan niet ontkennen dat sommige juryleden er enige verstand van zaken heeft ondanks dat ze niet mijn muziek vertegenwoordigen.

        /   Reply  / 
  15. SHIZZLE

    Terecht dat Rodney en Danjil eruit liggen. Al had ik het ook niet erg gevonden als Marloes eruit eruit werd geknikkerd. Volgende week hoop ik exit Wouter en Bart…

      /   Reply  / 
    1. Tamara

      Grappig eigenlijk dat iedereen zo zn eigen smaak en voorkeur heeft..ben het met je eens wat Marloes en Wouter betreft..maar Bart Brantjes vind ik wel heel goed… vind persoonlijk dat er nog weinig spraakmakende kandidaten in zitten…vind het met de week saaier worden!

        /   Reply  / 
      1. SHIZZLE

        Vindt Marloes, Bart en Wouter van die grijze muizen! Ik snap nog steeds niet waarom VanVelzen Wouter meenam naar de liveshows ipv Mirjam. Hoe zij dat nummer van Di-rect vertolkte was echt fenomenaal! Het niveau is denk ik niet veel lager dan vorig jaar, misschien wat gelijkmatiger. Vorig jaar had je ook een paar van die onopvallende figuren in de liveshows. Maar ik vind dat ze dit jaar wel snel door de liveshows vliegen. Die dubbele exits sloegen ook nergens op. :P

          /   Reply  / 
        1. Tamara

          Klopt..er wordt meer tijd en aandacht gegeven aan de audities dan aan de liveshows lijkt wel… die grijze muizen heb ik heel erg met iris,laura marieke,wouter,guy,chris hordijk..als je die dan vergelijkt met sharon.

            /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>