Van der Hoff bood zichzelf aan als host Schat van de Oranje

Vanaf vrijdag is Erik van der Hoff te zien als presentator van De Schat van de Oranje. Het blijkt dat hij zich daar zelf voor heeft aangeboden. “Eigenlijk werd ik benaderd als deelnemer. Toen heb ik een mailtje teruggestuurd met de vraag of het niet leuk is als ik het presenteer”, vertelt hij aan deze blog. “Ik had al over De Schat gehoord in tv-land en het leek me erg leuk. Een week later werd ik gebeld met het goede nieuws.” Het blijkt zelfs dat producent Eyeworks hem behoorlijk de vrije hand heeft gegeven.

Van der Hoff vervolgt: “In programma’s als dit verwacht je dat je voor de groep staat en je presentaties doet, zoals Ernst-Paul dat al deed bij Expeditie Robinson. Je ziet Art bij Wie Is de Mol? al iets meer contact hebben met de spelers. In De Schat van de Oranje zul je zien, dat als de kandidaten het moeilijk hebben, ik met ze praat. Het is een nieuw programma, ik hoef dus ook niemand na te doen. Het zoeken naar mijn rol was heel leuk. Ik heb veel vrijheid gekregen, mocht ook meedenken. Dat was heel fijn.”

De Schat van de Oranje is het eerste programma waarmee SBS 6 op vrijdagavond weer de concurrentie durft aan te gaan. De presentator zegt zelf geen druk te voelen. “Bij SBS is die druk wel iets meer aanwezig. Het zou eerst op de maandag komen, dat werd de vrijdag. Wel een beetje eng, met alles dat daar tegenoverstaat. Maar als dit goed gaat, mag ik het volgend jaar nog eens doen.”

Erik van der Hoff was altijd een Net 5-gezicht, een nieuwe klus heeft hij daar nog niet in het vooruitzicht. “Ik hoopte heel erg dat ik Peking Express mocht gaan doen. Verder weet ik niet of Het Blok terugkomt. Het was met Grenzeloos Verliefd het best bekeken programma op Net 5. En de nieuwe programmadirecteur Remko van Westerloo was degene die Het Blok ooit naar Nederland haalde, maar je weet het niet. Het is in elk geval goed dat er nieuwe zenderleiding is, wat er vorig jaar gebeurde met Secret Story was niet goed. Ach, uiteindelijk ben ik ook heel druk met het televisie maken achter de schermen, met Blazhoffski.”

Zie ook:
- Albert Verlinde snapt tijdslot De Schat van De Oranje niet
- Liza Sips en Emile Ratelband in De Schat van De Oranje
- SBS zet De Schat van Oranje tegenover Holland’s Got Talent
- Erik van der Hoff naar SBS 6 voor Robinson-kloon
- SBS 6 laat BN’ers schatzoeken in De Schat van Oranje
- SBS zet nieuwe zenderbazen op Net 5 en Veronica

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>