Erik van der Hoff naar SBS 6 voor Robinson-kloon

Een balletje kan raar rollen. Het ene moment ben je dè presentator van Net 5. Vervolgens kiest die zender voor een jonger profiel en moet je bijbeunen met een quizje op RTV Noord-Holland. Maar Erik van der Hoff is teruggekomen. In eerste instantie voor Het Blok bij Net 5, maar dit seizoen promoveert hij naar SBS 6. Daar is hij vanaf maandag 26 maart te zien met De Schat van de Oranje. Het nieuwe SBS-programma laat zich het snelst uitleggen als een kloon van Expeditie Robinson. Producent Eyeworks is inmiddels met een groep BN’ers vertrokken naar het oosten voor opnames van De Schat van de Oranje.

In De Schat van de Oranje moeten 13 bekende Nederlanders schatzoeken! In de VOC-tijd zou er een schip zijn geweest dat ternauwernood aan de Portugese Armada wist te ontkomen. De bemanning van het schip strandde op een onbewoond eiland, waar ze wachten op redding. Maar omdat je nooit weet of er goed volk aanmeert of een stel piraten, is voor de zekerheid de waardevolle vracht van het schip De Oranje veiliggesteld. En die schat ligt nu nog steeds verborgen op een eiland ergens in de oceaan.

Presentator Erik van der Hoff op Twitter vorige week: “Vrijdag vlieg ik naar het oosten, naar de zon, waar ik een hele maand zal moeten “overleven”. Wat kan werken toch mooi en spannend zijn.”

Overigens was het format Expeditie Robinson ooit in handen van de SBS-groep, toen nog uitgezonden op Net 5. Toen John de Mol met Talpa begon wist hij het format in handen te krijgen. Expeditie Robinson ging uiteindelijk met de boedel van de tv-zender mee naar RTL 5, waar het met bekende Nederlanders uitgroeide tot een groot succes.

Welke BN’ers hun deelname hebben toegezegd, is nog niet bekend. De Schat van de Oranje is één van de grotere programma’s voor SBS 6 dit voorjaar.

Zie ook:
- SBS 6 laat BN’ers schatzoeken in De Schat van Oranje
- De nieuwe kijkers van SBS 6, Net 5 en Veronica

6 Reacties // Reageer

6 thoughts on “Erik van der Hoff naar SBS 6 voor Robinson-kloon

  1. Martijn

    “Producent Eyeworks is druk doende om bekende Nederlanders te verzamelen voor De Schat van de Oranje.”
    Volgens mij zijn ze sinds afgelopen vrijdag vertrokken voor de opnames hoor :)

      /   Reply  / 
  2. Martijn

    Gaat volgens mij wel een programma worden waar je echt even goed voor gaat zitten. Maandag is lastig voor sbs6, maar dit programma zou het tij moeten kunnen keren.Ze kiezen duidelijk voor reality/avontuur op de maandagavond. Gewoon doorzetten zou ik zeggen!

      /   Reply  / 
  3. mark nijmegen

    wat een goede move ! denk dat hij dit op heel eigen wijze, erg leuk kan presenteren!

      /   Reply  / 
  4. Ano Niem

    Maandag is een veilige keuze, want Fort Boyard deed het toen ook goed voor NL3

      /   Reply  / 
  5. bibi

    Ik vind die vent 10x niks

      /   Reply  / 
    1. samantha

      ik ook niet hoor daarom zal ik ook niet kijken vind het zo irretant ventje

        /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>