Populariteit Serge stijgt per week; Floortje gedoodverfde winnaar Idols III

FloortjeSerge GulikersHet was gisteren weer een gekkenhuis in Studio 22 op het Mediapark. Het vertrek van Marescha kwam niet echt als een verrassing; zij kreeg de afgelopen weken het minst goede commentaar en het verbaasde velen dat zij nog zo ver is gekomen. Opvallender is dat de favorieten van het eerste uur als Aäron en Raffaëla Paton in populariteit afnemen, terwijl Serge Gulikers per week meer fans krijgt. Maar de winnaar van Idols III lijkt al vast te staan: Floortje Smit.
De avond trapte af met Jamai, die zijn overbekende Step Right Up ten gehore bracht. Dat terwijl ik onlangs ergens las dat Jamai een bloedhekel heeft aan dat nummer en zou hebben gezworen het nooit meer te zingen. Ook zijn ‘rivaal’ Jim was in de studio aanwezig, maar hij kwam niet in beeld.

Het thema van de vijfde liveshow was een beetje vlees noch vis; hits van deze eeuw. En dus kregen we vaak grijsgedraaide nummers te horen als Drops of Jupiter (Serge), Paid My Dues (Floortje), I Don’t Wanna Be (Harm) en Super Dupa Love (Ellen).

Opvallend is dat het gegil voor Serge met de minuut aanzwelt. De Limburger verdiende zijn finaleplek op de valreep met de wildcardshow, maar het zou zomaar kunnen dat hij het uiteindelijk in de finale gaat opnemen tegen Floortje.

Want het was al duidelijk, maar sinds de afgelopen show helemaal: Floortje is de gedoodverfde winnares van Idols III. In het backstage-gedeelte kregen we een glimp van de stemming te zien, en Floortje torende boven de rest uit. Zij moet minstens 50% van de stemmen hebben gekregen, terwijl er nog acht kandidaten in het spel waren. Dat zou ook verklaren waarom de percentages van de deelnemers die op de krukjes moeten plaatsnemen, zo dicht bij elkaar liggen.

Helemaal snappen doe ik dat niet. Nogmaals, Floortje zingt zuiver, maar beeld je eens in wat voor repertoire zij zal gaan afleveren? Ik verwacht allemaal van die halfzachte popsongs, ene oor in, andere oor uit. Wanneer ik Floortje zie optreden, zie ik ook te weinig uitstraling of eigen smoel. Het is wat mij betreft allemaal net niet.

Wat dat betreft ben ik meer gecharmeerd van Raffaëla, die moeiteloos het publiek om haar vinger windt. De jury pakt haar echter al weken achter elkaar hard aan en blijft zeggen dat Raffaëla niet zo goed optrad als tijdens die ene workshop-ronde. Kan zijn, maar haar vertolking van Blu Cantrell bezorgde mij kippenvel.

Afijn, er komen nog vijf liveshows tot de finale er is. Zoals het er nu naar uitziet, voorspel ik dus een strijd tussen Floortje en Serge in het voordeel van Floortje. Maar wat mij betreft zou Raffaëla daar toch echt ook moeten staan.

Zie ook:
- Een avondje Idols in de studio: klapvee zijn is leuk!
- Dit is Raffaëla, potentiële winnares Idols III
- Idols herhaalt 1-2′tje met Lucie Silvas

45 Reacties // Reageer

45 thoughts on “Populariteit Serge stijgt per week; Floortje gedoodverfde winnaar Idols III

  1. iekje

    Hind was bij de eerste Idols ook de gedoodverfde winnares, maar werd toch derde. Ik kan er niets aan doen maar ik vind Floortje nou niet zo héél bijzonder.

      /   Reply  / 
  2. Eline

    Serge and Floortje are the best!!!!!!!!!!!!

      /   Reply  / 
  3. Judy

    Ja!!! SERGE RULES!!!

    Ik denk dat Floortje alleen zoveel stemmen krijgt omdat de jury haar elke week helemaal ophemelt. En inderdaad: zo bijzonder is ze nou ook weer niet.
    Maar Raffaela vind ik nou ook niet je van het…

    Ik vind het jammer dat Marescha eruit is. Dat is echt een leuke meid, maar ja, ze was gisteravond toch echt de minste van het stel.

      /   Reply  / 
  4. Damian

    Floortje is degene met de meest zuivere stem de rest kloot maar wat aan daarom wint zij ook en zal zij zeker degene zijn die verder komt dan de rest. Zij heeft wel minpunten maar daar kan je veel aan doen aan een slechte stem zoals serge kun je niks aan doen daarom is het ook een kwestie van tijd voor hij eruit wordt getrapt. Gelukkig maar begin me steeds meer aan die Debiel te irriteren
    Laterzzz

      /   Reply  / 
  5. Serge fan

    Serge heeft geen slechte stem, en hij gaat steeds beter zingen DEMIAN!!!,, floortje is te saai, en ze zingt steeds die saaie liedjes, zij kan niks anders,, Ik denk dat serge er nog lang in blijft, en ik hoop dat raffaela, aaron, ellen en harm er snel uit gaan!

      /   Reply  / 
  6. marianna

    Serge heeft een mooie stem
    waar je echt van kan genieten
    ik heb veel mensen goed horen zingen , want ik kijk vaak idols en ik weet wat mooi en goed zingen is
    maar toen k zijn audities zag stond ik versteld van zijn prachtige stem
    zo als ik zijn gezang heb gehoort heb ik nog niemand horen zinge.
    daarin tegen over floortje kan ze best goed zingen maar zoals serge doet ze niet zomaar even na

      /   Reply  / 
  7. Mayra

    Ik ben het met je eens!! Hij heeft een prachtige stem, beweegt goed, vet goede uitstraling, mooi uiterlijk, leuke kleding ga zo maar door ;) Serge is heeeel erg goed. De eerste liveshow ging niet zo lekker, maar sindsdien wordt hij steeds beter!!
    Floortje vind ik ook goed zingen, maar vind haar beetje saai worden..Dat had ik bij Hind totaal niet, naar mij mening had Hind moeten winnen haha. Maar ik zou het niet erg vinden als Serge tegenover Floortje zou komen te staan.. maar een finale tussen Serge en Harm lijkt me toch ook wel wat

      /   Reply  / 
  8. Judy

    Serge komt zeker in de finale ja!!!
    Dat is één ding wat vast staat.
    Hij heeft alles wat een idol moet hebben!

      /   Reply  / 
  9. Pludefax

    Serge heeft uitstraling en een zachte g.. :)

    Anyway, ik hoop ook dat Floortje aan het Hind-syndroom lijdt. En ik hoop dat ze haar bij de een-na-laatste show ook even slechte mascara opsmeren als Hind destijds.. Can’t wait! Echt, daar móet ik bij zijn!!

      /   Reply  / 
  10. Lynn

    Ik vind serge echt veruit het beste !!! hij heeft de uitstraling echt en kan o0k super mooi zingen,, Hij heeft idd de zachte g maar die heb ik zelf ook haha ik kom ook uit limburg maargoed

    Het is idd wel jammer dat Christon eruit is want hij was wel heel goed en had ook de uitstraling maarja winnen zou hij zowiezo niet

    Verder vind ik Harm niet echt goed hij is est wel cool,, maar een idool voor idols ?? neee echt niet

    verder zijn ellen en rafaella ook best wel goed maar het rafaella was in het begin stukken beter ze gaat nu beetje omlaag

    Aaron vind ik niet zo goed, ik vind zijn haren wel co0l maar zingen nee sorry dat kan hij niet zo goed ook die broek wat hij vorige week aan had dat zeg echt niet uit

    Floortje vind ik ook neit zo goed : ze heeft neit echt iets bijzonders ze is wel goed maar ze is zoiets als meike van kus (die aan idols2 mee deed)

    noujaa kan alleen maar zeggen ik blijf vo0r serge stemmen
    want serge is het beste !!!!!!!!!!!!

      /   Reply  / 
  11. tanja

    Floortje zou eindelijk een terechte winnaar zijn.. haar stem is veruit het beste en haar uitstraling spat er vanaf..
    jij vind haar misschien niet zo goed, zoals veel haar te gewoon vinden (ze is ook gewoon), toch heeft ze wat.. dat spreekt mee aan. als ik zou mogen kiezen wie de winnaar werd had ik al in de audities gekozen voor Floortje, daar zong ze ‘vlieg met me mee’ al geweldig goed.. FLOORTJE ROCKS!
    en wat meot ik over Serge zeggen..
    nu de groep steeds kleiner wordt gaan sommigen me irriteren en anderen me alleenmaar meer aanspreken. Angelique, Harm, Aäron en Raffaëla vond ik supergoed maar die ben ik nu ech zat, terwijl ik Serge en Ellen niets vond vind ik ze nu wel goed. dat komt ook doordat 2 vn mijn favorieten (Christon en Marescha) er nu uit zijn..

      /   Reply  / 
  12. grietje

    Ik zou er geen problemen mee hebben als Floortje zou winnen of Raffaela of Angelique… Het moet deze keer wel iemand zijn met een fatsoenlijke stem…en dus absoluut niet Serge…. Ik las in het commentaar van iemand dat die vaak Idols keek en daaruit kon opmaken dat Serge goed kan zingen……alsjeblieft zeg!! Serge heeft geen goede stem en zingt ontzettend vaak vals…..(maar goed, ieder zn mening:-P)

      /   Reply  / 
  13. angela

    ik vind ook dat SERGE MOET winen hij heeft de looks en de stem wat wil je nou nog meer??!!

    floortje is ook goed maar die zie ik niet egt als een idool serge daarentegen juist wel hij is de perfecte idool hij heeft de X factor!!!

    DUS ALLEMAAAL STEMME VOOR SERGE HIJ VERDIENT HET OM TE WINNEN!!!

    xxx angela

      /   Reply  / 
  14. Judy

    IDD

      /   Reply  / 
  15. Mayra

    Haha ik stem wel ;)

      /   Reply  / 
  16. grietje

    Pfffff, dat is het jammere met het gemiddelde publiek van idols: meiden tussen de 10 en 16 die naar de jongens kijken. Jammer dat in deze reeks de jongens dus absoluut niet kunnen zingen..!! En er dan misschien toch een onterechte winnaar uit de bus zal komen. Zou ik persoonlijk erg jammer vinden….Luister zelf naar de kwaliteit van de stem en kijk naar de uitstraling, Serga kan dansen maar voor de rest niets!! Nu maar hopen dat hij niet in de finale staat!! Mijn stem krijgt ie niet in ieder geval….zijn andere kandidaten die hem meer verdienen!

      /   Reply  / 
  17. Fenny

    Frloortje is wel bijzonder!!!!!!!!!!

      /   Reply  / 
  18. UMOI

    Een ding is zeker, Floortje heeft de zuiverste stem van al die gasten daar. Ze heeft haar zenuwen veel beter onder dwang. Uitrstraling heeft ze zeker wel. Het is zoals de jury vaak zegt een genot om naar haar te luisteren. Van mij mag ze zeker winnen.

      /   Reply  / 
  19. Yvonne

    Ik hoop dus echt dat Raffaëla volgende week weg moet, en anders zal het niet lang gaan duren.
    Ze heeft ongetwijfeld veel fans maar vergeet niet dat als je TE zeker van je zelf/zaak bent en dat zo overduidelijk laat merken dat jij HET helemaal bent en dat je gewoon geweldig bent dat veel mensen je daar op af kunnen rekenen. (er is niets mis met zeker van je zelf zijn helemaal niet, maar vergeet niet dat we in het nuchtere nederland wonen.) Floortje gaat winnen en anders Harm

      /   Reply  / 
  20. Pludefax

    LOL!! Floortje, echt, wát een ego!!! En Harm is gewoon een boerenlul.. met alle respect.

      /   Reply  / 
  21. Limbo

    Ik vond Serge al een paar weken goed, maar afgelopen zaterdag met het nummer van Train……. Petje af!!
    Gewoon (met zachte g) kippenvel!!

      /   Reply  / 
  22. Marientjuh

    Hallo iedereen,

    Ik vond gewoon dat SERGE DE GROTE FINALIST MOET WORDEN VAN IDOLS. Omdat hij goed kan zingen goede moves heeft en de goede looks. SERGE GO FOR IT!!!

    Floortje heeft ook wel een kans maar ik heb haar x factor nog niet gezien. en die van SERGE WEL.
    Floortje gaat voor de 2e plaats en SERGE WORD Number ONE…..

      /   Reply  / 
  23. Eefje

    ik snap die populariteit rondom Serge echt helemaal niet. Ik ben van mening dat zijn zangkunsten niet echt geweldig zijn! Daarnaast kijkt hij altijd alsof hij moet schijten als hij een nummer ten gehore brengt. Als er iemand géén X-factor heeft is het Serge! Floortje vind ik ook niet zo bijzonder. Doe mij maar Raffaela. Ze is mooi, maar niet standaard en straalt ontzettend als ze op het podium staat. Haar choreografie is echt, niet zo stijf en gemaakt. Dit in sterkte tegenstelling tot die van Serge, die sex-bewegingen met z’n heupen zijn ronduit irritant.

      /   Reply  / 
  24. Eefje

    o, sorry voor m’n spelfoutjes.

      /   Reply  / 
  25. Elvan

    Ik vind dat Serge moet winnen:
    hij kan goed zingen, hij kan goed dansen en heeft een leuke uitstraling.
    Ik hoop dat hij met Floortje of Angelique in de finale komt te staan.

    En verder vond ik Serge gisteravond (liveshow 6) echt kei goed! Ga zo door Serge!

      /   Reply  / 
  26. angela

    serge was dese week wel heel erg goed;)
    hij is en word egt de finalist van idols weet het sker!!!

    en iedereen die zegt dat serge geen goede zanger is weet niet wat zingen is!!!

    serge is en blijft gewoon de beste en als hij eruit gaat (wat hij niet gaat!!) is iedereen dom besig!!

    serge you rock my world!!!!

    kussies angela

      /   Reply  / 
  27. ahum

    dit is zooo typisch
    leuk mannetje hoor die serge,
    maar zoals hier al te zien is
    zijn het alleen tienermeisjes die
    hem helemaal het einde vinden, maar voor die
    meisjes maakt het verder niet veel uit hoe
    zo’n knul zingt, als ze maar een poster op
    hun slaapkamermuur kunnen plakken van een mannetje met een boybanduiterlijk.
    ik ben nooit een groot idolsfan geweest, maar floortje heeft mijn hart gestolen;
    je ziet in haar ogen dat t een goede meid is, en ze heeft een beuker van een internationale stem. Hopenlijk gaat ze door de commerciele molen van idols niet ten onder, ze zou juist eerst haar eigen sound en muziekkennis moeten opbouwen en niet meteen gedwongen worden om hitjes te zingen.
    Mijn vader is klassiek zanger en geeft les op het conservatorium en heeft eigenlijk een hekel aan popmuziek, maar zelfs hij kan de stem van floortje waarderen. Hij zegt dat ze zonder enige scholing getuigd van natuurtalent. Dus meisjes doe mij nou een lol en hou eens op met op die knulletjes te stemmen en stem nou eens op diegene die kan zingen…

      /   Reply  / 
  28. UMOI

    Amen! :)

      /   Reply  / 
  29. angela

    nou als je iemand die bijna 18 is een meisje noemt dan ben je tog egt gek hoor
    want 18 jaar is volwassen en nee ik kijk niet alleen naar zijn uiterlijk en hij heeft wel een mooie stem en hij zou niet eens in een boyband passe hij is een goede om het in zijn eentjuh te doen SERGE is gewoon goed en ik ben heus niet de enigste die dat vind en er zijn ook genoeg VROUWEN die serge ook goed vinden

    let op mijn woorden serge gaat winnen of hij word 2e net als jim en die heeft het ook gehaald!!

    en is nog steeds mijn idool!!

    jim en serge zijn mijn 2 favo IDOLS uit nederland dan he;)

    duss niet zeike dat serge alleen meisjes heeft want ik ben GEEN meisje maar een vrouw!!

      /   Reply  / 
  30. marjolein

    Ik ben 18 en ook geen meisje meer die alleen maar geilt op een mooi koppie van iemand maar ik luister naar wat iemand ten gehore brengt en ik moet zeggen dat Floortje er Serge dat het prettigst doen dus ik zou zegge de finale is klaar jammer genoeg werkt het alleen niet zo anders was harm er ook allang uitgeweest want die kan niet zingen maar blijk baar spreekt hij sommige mensen wel aan? en die kritiek op floortje ? ze ziet er goed uit en zingt heel goed wat zoeken we nog meer in een idol en die eigen stijl komt vanzelf wel en als je het niks vind dat koop je het niet simpel!!!!

      /   Reply  / 
  31. Rogier

    Floortje is het gewoon helemaal. Wat is dat voor een gelul dat ze geen uitstraling zou hebben! Ze is gewoon oogverblindend. Kijk maar eens op http://www.lovesafeforever/floortjerulezz Dat is toch het allerlekkerste koppie!

    Dat ga je toch niet op zo’n griezel als Serge stemmen!

      /   Reply  / 
  32. andrea

    ik vind serge erg slecht zingen plus hij is nog lelijk ook en floortje jah moet ik mee eens zijn ze ziet er niet als een ster uit gewoon een saai meisje die wel kan zingen vind eigelijk dit keer niemand bij idols zo sterk dan eerder harm maar die heeft gewoon het uiterlijk mee

      /   Reply  / 
  33. angela

    serge is eruit en dat vind ik onterecht hij had moete winnen of teminste 2e moete worden maar niet 6e daar is hij veeeeeeeeel te goed voor volgens mij zijn alle fans van serge ziek ofso of vergeten te stemmen of er is een foutje gemaakt want hij is tog veruit de beste

    serge ik vind je nog steeds de beste je had gewoon 1e moeten worden!!!

    kusz angela

      /   Reply  / 
  34. Frederick

    Serge is geen idol. Hij zingt slecht, heeft een kinderlijk uiterlijk. Is populair bij de meiden maar het is een mietje, een homo in de dop. Maar dat weet ie zelf nog niet. Net als Jamai komt ie binnenkort uit de kast.

      /   Reply  / 
  35. Astrid

    We zijn trots op je in Maastricht Serge. Ben geen gillende meid van 15 maar ben 38 en ik vind het ook heel jammer dat je eruit ligt. Vond het leuk om je te zien optreden en te horen zingen. Je hebt niet de beste stem van de finalisten maar het is ook geen zangwedstrijd maar een “idols”wedstrijd en een idol ben je. Je hebt er de uitstraling en de moves voor. Qua zangstem stond je toch nog boven een aantal anderen en die zitten er ook nog in. Helaas, de idolsuitzendingen zijn nu minder intersant om naar te kijken.

      /   Reply  / 
  36. floortje rulez

    ghe en serge ligt eruit wat een pech serge weg

      /   Reply  / 
  37. Mayra

    Ik ben ook 18 en geen meid die alleen maar op zijn looks afgaat..
    Ik vind het erg jammer dat Serge eruit is..ben 2x bij een liveshow geweest (5 en 7) en die laatste keer moest Serge helaas vertrekken..
    Ik ben nu niet voor Floortje..ik vind haar saai worden..Doe mij maar Angelique ;)

      /   Reply  / 
  38. naamloos

    floortje is dom….RAFAELLA EN ANGELIQE ZIJN DE BEST HOOOOOOOORRRRRRRRRRRRRR MAAR HAAST IEDEREEN WEET DAT DIE domme FLOORTJE GAAT WINNEN want ze kan niet zingen

      /   Reply  / 
  39. UMOI

    Als je niets te melden hebt, ga dan geen rare dingen roepen. Waarom is Floortje dom? en als jij zegt dat ze niet kan zingen, dan is er eerder wat aan de hand met jouw oortjes. Deze drie dames kunnen goed zingen de ene misschien iets beter dan de ander. Het gaat om de combinatie van verschillende dingen om als Idol bestempeld te worden. Het ziet er naar uit dat ze alle drie een kans krijgen. Mijn voorkeur gaat naar Floortje.

      /   Reply  / 
  40. Bianca

    Ik vind het zo jammer dat Serge eruit is. Oke hij kan niet heel goed zingen, maar Harm wel dan? Harm is ook nogeens niet heel knap ofzo en Serge zeker wel. Harm heeft opzich wel iets, maar toch bleef Serge me favoriet. Nahja jammer dat hij eruit is! En die Harm is wel door…dat snap ik dan weer niet. In ieder geval gaat het nu tussen 4 meiden en als ik dan moet kiezen kies ik voor Floortje. Zij is gewoon de beste. Opzich mogen ze allemaal winnen behalve Rafaella. Vat het niet verkeerd op maar ik vind haar gewoon niet in het programma passen.

      /   Reply  / 
  41. Whoppa

    Floortje heeft de mooiste stem. Alleen jammer dat ze keelontsteking heeft. Rafaella is degene die het publiek meer aan het swingen krijgt. Zij is meer een swinger dan Floortje. Ze hebben allebei wel wat goeds! Kwa uiterlijk zou ik dan weer voor Floortje gaan. Maar kwa kleren weer voor Rafealla in ieder geval wordt het spannend!

      /   Reply  / 
  42. Amy

    ik geef je helemaal gelijk, hij heeft een SUPER uitstraling en hij heeft een super lief axent. die G is oowk zo schattig.
    -xxx- Amy

      /   Reply  / 
  43. Sharon ..

    Jah moeiilijk wordt het kiezen tussen flootje of serge :: zelf heb ik 4 keer op serge gestemt egt , Hijj is gewoon super lief en een goede stem seker!! ook grappig tot hijj in maartricht woont DAAR WOON IK NAMELIJK OOK:)

    xXx sharOn

      /   Reply  / 
  44. karin

    heej serge je bent luek ik hou van je

    groeten karin

      /   Reply  / 
  45. nintje floortjefan:)

    jij kan dan wel raffaela beter vinden maar floortje presteerde bijna week goed integenstelling tot raffaela en probeerd raffaela met alles maar aandacht te trekken nep hoor floortje is gewoon heel anders dan raffaela ik vind ook niet dat je hun met elkaar moet vergelijken ze zijn zo anders ieder heeft zijn eigen doel alleen had floortje op haar 15e alen platencomtract en raf niet alleen vond haar plaatenbaas haar te jong dus als je iets schrijft onderzoek dan eerst je bronnen

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>