Finale X Factor tussen Sharon en Richy


Het groepje Groovin' Sound beleefde acht weken geleden een katerige zondagavond. Zij gingen het nieuwe jaar in met de boodschap dat het sprookje X Factor was afgelopen. Maar voor X6 was het deze zondagavond nog kateriger: met de finale binnen handbereik stuurde de kijker deze act naar huis. Dat betekent dat de finale aanstaande zaterdag gaat tussen Sharon en Richy.

De drie acts in de halve finale mochten elk nog een nummer zingen. Sharon koos voor Listen van Beyonce. Hoewel de jury lovend was, vond ik het afschuwelijk om naar te luisteren. Telkens mocht ik graag naar Sharon luisteren, maar nu schreeuwde ze en zong ze bij vaak onzuiver. Gisteren was ik ook al niet erg ingenomen met haar prestaties. Terwijl ik X6 steeds leuker begon te vinden.

Richy mocht van mij al heel lang geleden naar huis. Zijn schaapachtige blik, het onhandige lachje en het telkens onzekere wegkijken uit de camera. Plus: hij voegt weinig toe aan het bestaande artiestenlandschap, zoals Marianne van Wijnkoop vanavond zo treffend zei. Ik denk ook dat Richy echt heel saai zal zijn als artiest.

X6 was vanzelfsprekend erg teleurgesteld. Het verschil met de nummer 2 was klein, zo maakte Wendy van Dijk bekend. De artiest met de meeste stemmen kreeg 46% van alle stemmen, nummer 2 28% en nummer 3 26%. Goed nieuws voor Henkjan Smits, zijn categorie bracht dus de twee finalisten voort.

Of er een deal voor X6 in zit? Ik denk het niet. Wie kent immers Ellen, Jay Kay en Hind nog? Wel jammer hoor, het is lang geleden dat Nederland een leuke meidengroep voortbracht.

Komende week gaan Sharon en Richy campagne voren. Nog maar twee kandidaten in X Factor, met het wegvallen van X6 komt het einde van X Factor nu dus ook visueel in beeld. Want zo'n red room met acht mensen erin oogt niet als een strijd die bijna gestreden is.

Zie ook:
- X6 weer gered, Anja ten onder in X Factor
- X Factor: Internetadres X6 gekaapt
- X Factor: Henk en Henkjan kibbelen voort

15 Reacties // Reageer

15 thoughts on “Finale X Factor tussen Sharon en Richy

  1. Anoniem

    Sharon met Listen vond ik ook afschuwelijk! Maar dat ligt aan het nummer, alleen maar geschreeuw!

      /   Reply  / 
  2. Donny Roland

    De 3 blonde meiden va X6 hebben de X-Factor, de andere 3 totaal niet! Vooral dat meisje gisteren de mist inging niet en dat meisje met dat ronde gezicht ook niet en die met het langwerpig gezicht ook niet.

      /   Reply  / 
  3. Shanti

    Alsjeblieft zeg!!! X6 had nooit zo ver mogen komen. Meiden en Jongens groepen zijn al lang uit. Publiek zijn zulke genre zat. De tijd van Backstreetboys, Nsync, Spice Girls en Take That zijn uit. Het is niet meer wat het was. Wie kent Men2B en Raffish nog? Inderdaad, mijn punt. 1 single en dat was het. Bovendien kozen ze steeds verkeerde nummers. Out of love is veels te krachtig voor zulke stemmen van X6. Ze halen nooit zulke noten en zulke power hebben ze niet. Dat hoorde je helemaal wanneer het koor begon te zingen. En dan En Vogue? Out of their league!!!! En Vogue heeft attitude die X6 NIET heeft!! Kom op, allemaal kozen ze voor preuts. Ik vond het dramatisch. Man in the mirror was ook zo een vergezocht nummer om te doen. Wat je ook denkt van Michael Jackson, Michael brengt het nummer zo prachtig en met zoooveel gevoel, want X6 gewoon mist. Bovendien zijn er zoooveel meer meiden groepen die veel beter kunnen zingen, meer uitstraling en meer pit.
    Sharon kan wel zingen maar is zoooo saai, dat is voor mij geen xfactor hebben.
    Christina Aguilera, Whitnet Houston en Mariah Carey kunnen ook zo goed zingen maar nooit verveel ik me als zij zingen. Dat heb ik zeker wel bij Sharon.
    Zij voegt juist niks toe aan de artiesten van nu.
    Zij was een grote belofte aan het begin en is alleen maar slechter geworden. Vorige week was ze al een stuk minder en gisteravond en vandaag was ze ook niks.
    Ik ben het met Henk eens, over the top!!! Listen was AFSCHUWELIJK!!!
    Mijn mening is dus Richy, omdat hij durft te staan voor wat hij wil, een eigen menig heeft en met zoveel gevoel zingt. Gisteravond was hij voor mij veruit het beste. Je zag inderdaad de power weer terug komen wat hij in het begin toonde. Hij wilt weer en dat laat hij zien en horen. Terecht in de finale. Mijn finale had er als volgt uitgezien: Chrstiaan en Richy. Zij boeien tenminste. Zij passen niet in een box, dat hoor je als artiest te hebben. Altijd blijven verrassen. Ik vraag me nu af wie er 46% procent had en wie er 28% had. Richy of Sharon?

      /   Reply  / 
  4. Smokeycat

    Als je even muziektechnisch kijkt…..
    Listen is een musicalnummer, het is een hartekreet, een schreeuw, rechtstreeks uit het hart, zo heeft Sharon het gezongen en zo hoort het ook gezongen te worden. Zij is het type er ook voor om in musicals te staan. En niet als X factor ster.
    Voor de rest, smaken verschillen en dat is ook leuk, het zou saai zijn, als iedereen dezelfde smaak had, want Richy boeit mij weer totaal niet.

      /   Reply  / 
  5. Musical-Info.nl - Dé musicalsite met gratis magazine!

    Erg jammer dat X6 weg is, zij mochten van mij zo door i.p.v. Richy. Uitstraling, enthousiasme, leuke blikken…zij hadden het en hij niet. O ja en ze konden natuurlijk ook nog eens top zingen, met Sanne als topper! ;)

      /   Reply  / 
  6. Stefan

    Even een reactie op Shanti
    Sorry dat ik het zeg, maar jij zoekt dus echt een reden om Richy op te hemelen door middel van andere af te kraken, kun je ook anders doen.
    X6 moest, volgens mijn mening door, en richy eruit. Hij zond deze zaterdag en zondag heel goed, maar als ik kijk naar het totaal, dan was hij over alle liveshows toch wel veel minder. En zijn bewegingen en manier van kijken is ook niet echt charmant.
    Sharon zingt op en top, maar ze begint mij een beetje te vervelen. Mijn favoriete waren Anja, X6 en Christian. Dus saaie finale voor mij.

      /   Reply  / 
  7. sharon

    Ik vind het onterecht dat richie in de finale staat, in plaats van x6! Zij waren veel beter dan Richie! Ik had hun echt met Sharon in de finale gezien. Ik ben trouwens bij de show van afgelopen zaterdag en zondag geweest. Was top!En ik had x6 liever in de finale gezien dan Richie!

      /   Reply  / 
  8. ilse

    Ik ben niet blij met Richy in de finale. Ik vind het fantastisch dat Sharon in de finale zit (ik ben de afgelopen 2 liveshows juist fan van haar geworden, vooral door Hurt en Listen). Toch vind ik het wel jammer dat x6 er niet in zit, ik vond ze leuk en spontaan overkomen. Sanne kon erg goed zingen, de rest wat minder, toch vond ik het geheel super klinken. Jammer is het wel, dat ze weg moeten. Richy vind ik juist saai. Ik kan hem niet uitstaan, die zielige vertoning van hem altijd. Zingen kan hij, maar hij weet me niet te raken. Ik vind hem te saai en te lelijk om artiest te zijn. Hard maar waar. Nederland, waar stem je op. Maar dat had ik kunnen raden, bij idols was dat ook altijd al zo. SHARON, YOU GO GIRL

      /   Reply  / 
  9. daphne

    tis dik terecht dat Richy in de finale zit van mij mag ie winnen hij is steengoed en verreweg van saai :D

      /   Reply  / 
  10. Rick

    Mensen die kritiek hebben op Listen van Sharon, hebben jullie de orginele versie van dit nummer al eens gehoord?? Beyonce introduceert hierin een hele nieuwe manier van zingen; ze zingt ontzettend hoog met ongelooflijk veel kracht! Ik vind het prachtig, anderen vinden het afschuwelijk geschreeuw. Listen is echt een nummer dat je OF geweldig OF verschrikkelijk vindt.
    Dus als jij hier niet van houdt, dan ligt dat puur aan het nummer. Sharon heeft Listen fantastisch gezongen en Beyonce zou dat ook hebben gevonden!

      /   Reply  / 
  11. Herman

    ik ben geen fan van het genre, maar Beyonce zingt het nog mooi. Sharon schreeuwde, zij heeft die hoge noten niet in haar bereik. althans niet in deze mate.

      /   Reply  / 
  12. chris

    ik vind het terecht dat Sharon in de finale zit.
    ze was vanaf de eerste show gewoon top.
    wat betreft het nr. van Beyonce betreft ben ik het met de opmerking van Rick eens.
    ik vind het jammer dat X6 er uit is want ik geef hun meer kans dan Richy die het meer met andere kwaliteiten heeft gered dan met zijn zang zie het nr. NEW YORK.
    Sharon we zijn in Biddingtown trots op je.

      /   Reply  / 
  13. esther

    X6 is gewoon the best en ze krijgen binnen nu en twee weken of ze een platencontract van sony bmg en ze gaan ook touren door nederland sow en nu jullie
    tss x6 gaat niet verder geloof je t zelf nouw dus wel

      /   Reply  / 
  14. wouter

    heey esther ik weet niet waar jij niewtjes vandaan haald maar prober t de volgende keer op n andere manyr

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>