Finale Popstar nadert snel; Willem en Sherilyn in sing-off?

Het is misschien een raar idee, maar over drie weken is al de finale van So You Wanna Be a Popstar. Momenteel zijn er nog vijf kandidaten in de race om de titel, die vanavond allemaal twee liedjes zullen vertolken. Vorige week wisten we te voorspellen/raden dat Lode en Henry zouden stranden, deze week opnieuw een schot voor de boeg: Willem en Sherilyn komen in de sing-off terecht.

De voorspelling wordt wel steeds lastiger, want er zijn nu vijf kandidaten over die stuk voor stuk erg sterk zijn. Het kaf is nu echt van het koren gescheiden, zoals juryvoorzitter Henkjan Smits vorige week al beloofde. Al lijkt het zinloos om puur naar de kwaliteiten van de kandidaat te kijken; populariteit is inmiddels net zo belangrijk. Dat bleek vorige week wel, toen Tim en Maaike de laagste score van de jury kregen, maar beide 'favorieten' zonder sing-off door mochten naar deze week.

Tim en Maaike
Het lijkt me dan ook dat Tim en Maaike elkaar de 19de oktober ontmoeten in de grande finale van So You Wanna Be a Popstar. Met zijn oer-Hollandse voorkomen en kuiltjes in de wangen lijkt Tim het gedroomde meisjesidool. Maaike is dan meer het type girl-next-door waar veel meisjes zich mee kunnen vereenzelvigen. En, eerlijk is eerlijk, Maaike kan ook wel heel mooi zingen.

Tessa
Tessa is ook een favoriet van de jury en het publiek, al begrijp ik niet zo goed waarom. Ik vind haar zeker niet de beste zangeres, verder sprankelt ze niet van het scherm en in de gesprekjes met Gerard Joling heeft ze nog het meeste weg van een oester, zo gesloten als ze is. Eigenlijk weet ik niets van Tessa en dat maakt het ook moeilijk om me in haar in te leven.

Willem
Willem heeft een abonnement op de sing-off, zo lijkt het, al begrijp ik weer niet zo goed waarom. Persoonlijk is hij mijn favoriet. Ik vind dat Willem iets onderscheidends heeft in zijn sound, waardoor we straks niet de zoveelste popartiest zouden hebben maar echt iets nieuws. Bovendien ziet hij er goed uit, al hebben de stylisten nog steeds niet de poederdoos voor zijn glimmende koppie weten te vinden. Misschien is het ook zijn metroseksuele uiterlijk dat de bakvissen afschrikt om als een gek voor Willem te stemmen.

Sherilyn
De 12-jarige Sherilyn wordt elke week geroemd als het talentje van de strijd, maar ze lijkt steeds moeilijker mee te komen met de rest. Het is een heel aards meisje dat met beide benen op de grond blijft staan en dat valt haar te prijzen. Alleen wil het publiek – denk ik – iets meer blijdschap en hysterie zien. Haar prestaties qua zang zijn wisselend. Henkjan Smits zei eerder tegen Zappen dat de tijd voor Sherilyn nog niet rijp is, en dat ze het beter professioneel kan proberen over een jaar of vijf. Ik denk dat het publiek daar dit weekend ook achterkomt.

Tipje van de sluier dan; wie zingt deze week wat?
Sherilyn -> Highschool Musical
Tim -> In Nije Dei (De Kast)
Maaike -> Suddenly I See (KT Tunstall)
Tessa -> Unbreak My Heart (Toni Braxton)
Willem -> As Long As You Love Me (Backstreet Boys)

Zie ook:
- Dubbele exit in So You Wanna Be a Popstar: Lode en Henry?
- Slagveld in So You Wanna Be a Popstar: Lode exit
- Weer geen bejaarde popster

5 Reacties // Reageer

5 thoughts on “Finale Popstar nadert snel; Willem en Sherilyn in sing-off?

  1. Cynneke

    Willem had het deze week, zeker met dat nummer van de Backstreet Boys, gewoon getroffen. Echt een piece of cake nummer waar hij weinig voor heeft hoeven doen. De anderen hadden allemaal een veel moeilijker nummer.

    En Tim heeft deze week wederom duidelijk bewezen dat ie niet kan zingen.

      /   Reply  / 
  2. Matthieu

    Cynneke,

    mee eens. Willlem had een makkie. Backstreet boys is geen uitdaging. Het lukt me maar niet die jongen serieus te nemen. Zijn zogenaamde brabantse jovialiteit ken ik nu wel. Relnicht Joling ging in op de vermeende interesse van Maaike voor hem. Maaike lijkt me toch iets te intelligent voor hem, maar dit terzijde.

    Sherilyn. Leuk natuurlijk dat een meisje van 12 aardig zingt, maar je moet van haar typische stem geluid houden en gisteren was dat werkelijk niet best.

    Tessa kan best zingen, maar krijgt de verkeerde nummers, zo lijkt het. Jammer.

    Tim. Tsja, als er maar genoeg 13 jarige meisjes op je stemmen kom je een eind, want zingen beheerst hij niet. Met meezingers van Guus kom je er natuurlijk niet. Leuk voor de kijkcijfers, verder geen toegevoegde waarde.

    Het wordt wat saai, maar wat mij betreft hadden ze het programma vanaf dag 1 kunnen stoppen. Niet de makkelijke weg kiezen door simpele top40 deuntjes te zingen, maar het maximale uit je stem halen en gisteren Big girls don’t cry op magistrale wijze zingen…

    Maaike dus :)

      /   Reply  / 
  3. Cynneke

    Maaike kan alles zingen, lijkt het wel. Gisteravond was ze ook fenominaal.

    Met Willem had ik het al vrij snel gehad. Ik ben het wel eens met de jury dat hij gegroeid is, want zijn stem heeft wel vooruitgang geboekt. Maar toch ontbreekt er nog wel wat, zo vond ik hem met Everlasting Love toch nog wat problemen hebben met bepaalde noten.
    En ik vind hem té zelfverzekerd overkomen. Echt zo’n “Kijk mij eens” houding.

    Maar Tessa is in elk geval door. Ik ben zeker geen fan van haar, maar tegenover Tim verdiende ze het door te gaan.

      /   Reply  / 
  4. Cynneke

    Eergisteravond dus alweer. Sorry :)

      /   Reply  / 
  5. Anoniem

    Ik vond tessa en sherilyn de beste jeetje jullie denken dat het makkelijk is ofzow voor een 12jarige om heel mooi te zingen voor haar leeftijd zingt ze mooi hoor alsof jullie zo mooi kunnen zingen jeetje haar stem moet nog groeien hoor ga jij dan daar staan en staan zingen kijken of jij het zo goed kan en tessa die kan heel goed zingen hoor jullie zijn gewoon JALOERS stomme wijven!!!!!

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>