Idols: Tiffany onterecht naar huis

Wie een beetje kritisch naar Idols keek deze week, wist het eigenlijk meteen: Nigel was de minste en zou het dus verdienen om weggestuurd te worden. Temeer omdat hij de afgelopen weken ook al mager presteerde ten opzichte van zijn concurrenten. Maar het publiek besliste anders. Het onopvallende meisje Tiffany kreeg (weliswaar in een close call met Nigel) de minste stemmen. Dat terwijl zij haar beste optreden tot nog toe neerzette.

Tiffany moest enkele weken terug al horen dat ze beter tot haar recht zou komen als zangeres in een girlband in plaats van solo-artieste. Zelf wilde ze daar niet aan. Om het tegendeel te bewijzen, vertolkte ze vanavond in haar eentje Stronger van de Sugababes. Heel behoorlijk.

Zeker behoorlijk als je de optredens van haar zwakke broeders bekeek. Nigel sloeg echt volledig de plank mis met een halfslachtige soul-versie van Somewhere Only We Know van Keane, dat werkelijk nergens meer naar klonk. Hij verdiende het echt om vanavond af te vallen.

Ook het optreden van Neil was mijns inziens beroerd. Hij deed One Love van Blue. Normaal wordt dit nummer door vier mannen gezongen, Neil viel pijnlijk door de mand met zijn magere, nasale jongensstemmetje. Het beatboxen leek nergens naar en de houterige robot-dansbewegingen kwamen evenmin uit de verf. Mijn oren flapperden dan ook toen de jury hem alle lof toedichtte.

Het thema was deze week Britpop. "Ik hoop dus op veel Blur en Oasis", sprak Martijn vorige week nog bemoedigend. Maar Pauline was de enige die zich ècht aan het thema hield door Weak van Skunk Anansie te doen. De rest koos voor een popliedje dat toevallig uit Groot-Brittannië kwam. Nikki koos heel slim voor de toekomstige nummer 1-hit Bleeding Love van Leona Lewis. Charlene en Nathalie waagden zich aan een minder bekend nummer. Dat leverde Charlene een veeg uit de pan op van Gordon, die haar keuze voor Jamiroquai niet goed wist te waarderen.

Zelf vond ik het muzikaal gezien een enorm leuke avond. Zoals ik eerder vandaag al schreef, ligt het genre Britpop mij enorm. Ik had gehoopt op iets meer echte Britpop en het had ook leuk geweest als de backstage-show werd opgeluisterd door een muzikale act. Die show was nu echt een opvuller die ook nog eens ellenlang werd gerekt. Jammer. Complimenten dan weer voor de band. Die swingde echt, dat is wel eens anders geweest met de vorige Idols-bands.

Volgende week is het thema Nederlandstalig. Dat wordt een beproeving voor Nathalie, die Nederlands niet als moedertaal heeft. Bovendien mogen de kandidaten dan voor het eerst ook twee nummers zingen.

Zie ook:
- Idols gaat verder met verfrissende thema's: Britpop
- Nathalie, Nikki en Charlene in have finale Idols, Bas valt af
- Wendy van Dijk en Idols geen goeie combinatie
- 'Nathalie Makoma in finale Idols niet vanzelfsprekend'
- De Idols-pagina van Zappen

33 Reacties // Reageer

33 thoughts on “Idols: Tiffany onterecht naar huis

  1. Petra

    Neil was de slechte. Nigel was van deze 3 het beste. Tiffany zong echt vals hoor. Ik heb mn geluid uitgezet. Kon het niet meer aanhoren die ongecontroleerde stem van haar. Neil was ook niet om aan te horen. Nigel was saai maar zeker niet de slechtste. Charlene viel mij nog het meest tegen. Wat een bagger nummer zong zij zeg. Wie gaat er nu in deze fase zo’n nummer zingen. Hoe dom kan je zijn zeg.Nu moet je erbovenuit steken. Laat die stem horen. Nikki, Nathalie en Pauline weer de beste.

      /   Reply  / 
  2. Hugo

    Ik vind wel dat dit artikel erg negatief is.
    Zit de schrijver er soms mee dat hij zijn persoonlijke favoriet eruit ziet gaan?

      /   Reply  / 
  3. Cecco

    Tiffany stond vanavond als nr.5 op mijn lijstje, dus het was wel een verrassing dat ze er nu uit moest. Ik vond Nigel ook vanavond de minste met net daarboven Neil, die best een leuke uitstraling heeft, maar qua stemgeluid lang niet de top 4 haalt van deze Idols-editie.

    Voor vanavond vond ik Nikki toch wel weer fantastisch met vlak daarachter Pauline die echt een waanzinnig optreden liet zien. Charlene was misschien niet commercieel volgens Gordon, maar voor mij kwam ze op 3 vanavond. Nathalie vond ik dit keer de ‘slechtste’ van de top 4. Ik vond het nummer niet echt goed gekozen en ze stond er niet echt soepeltjes bij. Het klonk mij ook iets te gehaast in de oren.

    Als ik alvast een voorspelling mag maken. Ik denk (hoop) dat Nikki deze editie van Idols gaat winnen. Pauline zal ondanks haar leeftijd tweede worden en Nathalie derde. Charlene vierde, Neil vijfde en Nigel zesde.

    Ciao :-)

      /   Reply  / 
  4. Renate

    Ze stond er niet echt soepeltjes bij???? Dat mens ging lekker tekeer man. Moet ze als een stijve hark dat nummer staan te zingen. Daar moet je lekker bij bewegen zoals je dat zelf wil en dat wat Nathalie deed dat is echt Nathalie!! Ze was geweldig weer. Ik begin nu echt Nikki als mn favo te zien maar Nathalie blijft mij positief opvallen steeds. Echt een buhne beest zoals Jerney zei. Nigel vind ik helemaal niet slecht. Snap niet wat daar zo slecht aan is. Vind ze mekkeren van Tiffany juist niet om aan te horen. Man oh man wat zat daar weer een valse noten in zeg. Neil….ja Wat doet ie daar eigenlijk. Dat jochie staat zo gemaakt te dansen en zn stem haalt het echt niet. Pauline was weer fantastisch en Charlene Charlene waar was jij mee bezig vanavond. Vond dat overdreven sexy gedrag tijdens het zingen ook te lachwekkend voor woorden. Belachelijk slecht nummer ook trouwens. Echt een vreselijk nummer. Nee ze stond hoog bij mij maar door dit optreden staan Nikki en Nathalie nu nog meer boven haar

      /   Reply  / 
  5. cindy

    ik vond het nummer van charlene wel tof, en ze zong het ook echt super! Ik vind het wel stoer dat ze gewoon kiest wat ze mooi vind… maar ik vond Pauliene echt het beste vanavond!

      /   Reply  / 
  6. Herman

    @ Hugo: Tiffany is zeker niet mijn favoriet, ik kan haar missen als kiespijn zelfs. Maar vanavond had Nigel of Neil er uit gemoeten. In die zin is de exit van Tiffany onterecht

      /   Reply  / 
  7. Cecco

    Soepeltjes is ook niet het juiste woord.

    Maar ik vond het wel het minste optreden tot nu toe. Wel goed natuurlijk, want dat ze kan zingen dat weten ‘we’ allemaal :-)

    Ciao

      /   Reply  / 
  8. Matthijs

    Nathalie vond ik ook erg gehaast, zeker in het begin, klonk echt niet prettig. raakte er zelf haast buiten adem van, en dat terwijl ik gewoon rustig voor de tv zat.
    Jamiroquai vind ik wel leuk, dus kon die keuze ook wel waarderen (A)
    en dat Neil zo heerlijk gemaakt stond te dansen en beatboxen is juist vermakelijk, zo van “kijk eens wat ik nog meer kan”, maar eigenlijk net een klein beetje kan, net zoals z’n zingen…
    maargoed, had liever Nigel zien gaan.

      /   Reply  / 
  9. Cabo vrouwtje

    Ben onderste boven van Nikky.Voor mij is ze Idols 4 winnares.Die doodgeverfde winnares Nathalie is niets bijzonders.

      /   Reply  / 
  10. Cecco

    Niets bijzonders is niet het goede woord, maar ze heeft ‘in principe’ al een muziekcarriere dus heeft ze mijns inziens Idols niet nodig. Nikki komt er zonder Idols ook wel, maar die vind ik toch nét een tikkie beter dan Nathalie :-)

      /   Reply  / 
  11. Yordi

    Over Nathalie haar uitspraak, waarom een beproeving voor haar? Vorige week zong ze ook al Nederlandstalig en dat was ook best normaal hoor?

    Ik vond ‘t vanavond niet heel erg spectaculair, hoop dat het volgende week weer heel vet wordt!

      /   Reply  / 
  12. Mik

    Het zal wel aan mijn tv liggen, maar ik vind het geluid steeds slecht. De band klinkt duidelijk, het gezang veel minder. De liedjes lijken zo wel achtergrondmuziek bij de band.

      /   Reply  / 
  13. Peter

    Tiffany TERECHT naar huis!!Had allang moeten gebeuren!Wat een valse kraai.Neil is de volgende…..

      /   Reply  / 
  14. judith

    nee charlene was niet de minste gisteravond.
    eigelijk vond ik dat gordon een beetje zat te zeiken het was niet haar beste nummer maar ook weer niet de slechste. ik hoop dat ze volgende week met een bekender nummer komt. vlieg met me mee van trijntje oosterhuis zou goed zijn voor het nederland,s talige thema. tiffanny mocht van mij nog wel een weekje blijven. nigel moest exit. nikkki was de beste vond ik

      /   Reply  / 
  15. lotte

    jammer tiffany nu is nikki mijn favoriet volgende week natalie eruit…dat zou perfect zijn zoo overdreven

      /   Reply  / 
  16. judith

    ik ben het met de schrijver eens over nigel.
    hij zong ontzettend vals. en hij raakte het publiek niet mij in iedergeval niet. de afgelopen weken vond i dat tiffanny exit moest omdat ze geen groei doormaakte. maar nu is dat verandert.nigel, neil en en pauline zullen de komdede weken afvallen. charlene nahalie en nikki betreft een van hen zal gaan winnnen.

      /   Reply  / 
  17. jan

    terecht dat Tiffany eruit is. Zij heeft het niveau van karaoke zangeres nauwelijks gehaald, laat staan dat van Idol. Tot ziens…u was de zwakste schakel

      /   Reply  / 
  18. Lin

    Twee of drie weken geleden zong Charlene ook niet een nummer dat echt bekend was bij het grote publiek, maar dat terzijde. En het aantal platen dat Jamiroquai heeft verkocht, daar kan Gordon alleen maar van dromen. Ik vond het optreden van Charlene gewoon goed, maar Nikki was gisteravond weer super, op de voet gevolgd door Pauline.
    Ik kan er niks aan doen, maar Nathalie irriteert me gewoon, op de een of andere manier.

      /   Reply  / 
  19. Jeroen

    Onterecht? Inderdaad. Maar niet omdat Nigel slechter was, die heeft tijdens de liveshows een stuk beter gezongen dan Tiffany.
    Het was terecht geweest als Neil eruit ging maarja…

      /   Reply  / 
  20. ed

    Wat is iedereen negatief over Neil, ik vond hem gister echt wel goed hoor. Zeker beter dan Tiffany en Nigel. En vorige week vond ik Nigel trouwens erg goed en een aantal andere liveshows vond ik hem ook stukken beter dan Tiffany. Dus over het geheel gezien vind ik het best terecht dat Nigel nog even mag meedoen.
    Maargoed, het maakt mij ook niet uit in welke volgorde ze eruitgaan, want de winnaar is toch wel bekend! Nathalie you’re best!

      /   Reply  / 
  21. Herman

    @Lin: om Gordon te verdedigen, Jamiroquai heeft ook veel bekendere nummers dan het liedje dat Charlene zong. Daar had ze ook voor kunnen kiezen.

    Zelf ga ik meer mee met John, ik vind het ook gedurfd dat ze een ander liedje kiest. Maar het is wel waar, dat het publiek ook deels stemt op het liedje dat ze leuk vinden. En dan helpt het wel als je iets bekends kiest.

      /   Reply  / 
  22. VINN

    Nathalie zong vlede week ook al nederlands!!
    Tifanny verdiende het er om uit te gaan, ook al was ze nu niet de slechtste van de avond, maar ze haalt het niet bij de andere!
    Ik vond Bleeding Love niet super gezongen door Nikki het viel me echt tegen en toen kwam de jury dat ze het geweldig vonde, begreep er nix van.

      /   Reply  / 
  23. judith

    @ vin pesonlijk vind ik dat jury geliijk heeft over nikki dat ze gisteravond gewoon keigoed gezongen heeft. tuurlijk heb jij je eigen meening . maar ik kon wel berijpen dat de jury het goed vond

      /   Reply  / 
  24. Joyce

    Jammer dat Tiffany er uit is… Mijn favoriet… Moest ook huilen toen ze er uit ging. Ze was toch een beetje de sfeermaker.
    Maar ze maakt het wel, let maar op!
    Nigel had er al lang uit gemoeten.
    Hij heeft niet iets unieks… Geen x-factor.
    Neil, vond ik wel goed.

    xxx Me.

      /   Reply  / 
  25. Robin

    uh Herman kijk: bij Idols 1 was het onterecht dat Hind op de valreep van de finale eruit moest, terwijl dat eigenlijk Jim had moeten zijn als je afging op het zangkwaliteit van Dhr. Bakkum toen.

    Hoewel Jim beter is gaan zingen in de loop der jaren is Hind nog steeds beter naar mijn mening.

    Dus: Ik ben van mening dan de KIJKER niet altijd de JUISTE naar huis stuurt.

      /   Reply  / 
  26. Lenneke

    Ik snap niet waarom iedereen elke week zo ovedreven enthousiast doet over die Nathalie. Wat een schreeuwlelijk zeg. En dat overdreven gespring en geschud. Ze is totaal niet in staat om af en toe subtiel te zingen. Eng wijf. En volgens mij totaal geschift. Elke keer dat quasi-schattige ‘hhjjaaa’ als Martijn haar iets vraagt. Nep.
    Tiffany kan niet zingen. Dus weg ermee. Nigel zingt als een koorknaap met smetvrees.
    Ik ben voor Nikki of voor Charlene. Lichte voorkeur vor Nikki want volgens mij vindt die Charlene er niks aan, dat hele Idols-gebeuren. Graag of niet zeg ik dan.

      /   Reply  / 
  27. lotte

    lenneke je hebt helemaal gelijk…natalie is helemaaal nix…ik was voor tiffany en nikki en nu dus voor nikki
    zei is egt kei goed..

      /   Reply  / 
  28. Suzanne

    Ik ben blij dat ze eruit is, dat irritante stemmetje en hoe ze erbij zit, bah!

      /   Reply  / 
  29. Bart

    Jammer dat ze eruit is.
    Ze was misschien niet de beste zangeres, maar ze heeft wel een hele leuke uitstraling.
    Iets wat in ieder geval Nigel heel erg mist.
    Die kan leuk zingen, maar dat is het dan ook.
    Een echt grijs, verlegen muisje.
    Waarschijnlijk probeert Eric van Tijn Tiffant wel in een leuke meidenband te krijgen. Net als Meike een paar jaar geleden.

      /   Reply  / 
  30. Plukkie de Fax

    Inderaad Herman, niet echt scherp van je: Nathalie heeft al lang eens in het Nederlands gezongen. Het viel me toen trouwens wel op dat ze niet altijd even goed verstaanbaar was.

    Verder fijn dat Tiffany er eindelijk uit is. Het maakt(e) me niet zoveel uit in welke volgorde de drie kanslozen (Nigel, Neil & Tiffany) eruit gingen. Het wordt wat mij betreft pas spannend bij de halve finale, met Nikki, Charlene en the one and only: Nathalie. Jammer ergens dat het al zo overduidelijk is dat Nathalie gaat winnen. Desalniettemin wordt het vast een genot om naar te kijken.

      /   Reply  / 
  31. Jelle

    Voorspelling Idols
    Plaats 1: Nathalie
    Plaats 2: Nikki
    Plaats 3: Pauline (alleen haar naam wordt genoemd)
    Plaats 4: Charlene (samen met Nikki op de kruk)
    Plaats 5: Nigel (samen met Charlene op de kruk)
    Plaats 6: Neil (samen met Nigel op de kruk)

      /   Reply  / 
  32. judith

    mijn voorpelling idols
    1- charlene
    2- nikki
    3- nathalie
    4- pauline
    5- neil
    6- nigel die 02/ 02 idols vetrlaat

      /   Reply  / 
  33. hs

    Tiffany onopvallend!!!! DUHHHHHHHHHHHHHHHH!

    Let maar eens op hoe snel je iets van haar gaat horen!!! Zij was en IS de enige met IDOL potentie.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>