‘Nathalie Makoma in finale Idols niet vanzelfsprekend’

Nathalie Makoma wordt, mede door haar opvallende verschijning, al vanaf dag één getipt als winnaar van Idols IV. De jury roemt haar vocale kwaliteiten elke week en zei al eens dat ze geen programma als Idols nodig heeft om er te komen. Maar komt ze ook daadwerkelijk in de finale van 1 maart? Als het aan de bezoekers van Zappen ligt, is dat niet zo vanzelfsprekend. Uit de poll blijkt dat slechts 56% vindt dat Nathalie thuishoort in die finale.

Afgelopen zaterdag vond ik Nathalie erg goed zingen. Eindelijk eens niet al die acrobatiek met haar stem en een eigen interpretatie van Send Me an Angel, origineel gezongen door CB Milton. De jury vond het juist haar minste optreden, doordat ze het refrein in de tweede stem zong en niet de veel hogere eerste stem.

Toch zou ik Nathalie willen aanraden: blijf zo 'gewoon' zingen. Natuurlijk is het knap dat je al die kunstjes kunt, maar het maakt het niet aangenamer om naar te luisteren. Het is ook precies de reden waarom ik Christina Aguilera altijd wegdraai; best knap, maar al dat gegoochel met haar stem is zelden om aan te horen.

Zelf denk ik overigens dat Nathalie de finale wel haalt. En dat ze het daarin opneemt tegen Charlene. Wie er dan moet winnen, ben ik nog niet over uit.

Het thema vanavond in Idols is disco. Het lijkt me dat deze twee dames goed uit de voeten kunnen met dat thema.

Idols, 20.00 uur, RTL 4

Zie ook:
- Idols: Verkeerde liedje kost Asnat de kop
- Pril liefdesgeluk in Idols verstoord: Ollie is exit
- Nathalie Makoma van Idols al op eBay te koop
- De Idols-pagina van Zappen

23 Reacties // Reageer

23 thoughts on “‘Nathalie Makoma in finale Idols niet vanzelfsprekend’

  1. Matthijs

    Bij mijn poll (wel iets minder stemmers) is Charlene ook de favoriet. Ben benieuwd wat het gaat worden. Heb alweer zin om vanavond te kijken.

      /   Reply  / 
  2. mart

    Nathalie in de finale laat e niet lachen, ze kan alleen schreeuwen en sinds ze doet niet meer doet lijkt het net een baby stem niet om aan te horen. Het likt me duidelijk nikki en charlene komen in de finale maar ook pauline en mirjam als ze zo goed blijft als vorige week maken nog kans maar nathalie hoop ik dus echt niet 5de plaats is mooi voor haar

      /   Reply  / 
  3. PHX

    Nathalie moet Idols gewoon winnen, er is geen enkele andere kandidaat die in de buurt komt van haar. Bovendien luister ik graag naar Christina Aguilera, en gezien haar platenverkopen ben ik niet de enige.

      /   Reply  / 
  4. Bas

    Als er 1 in de finale komt is het Nikki wel. Das echt de beste. Nathalie ook in de finale want dan zou het echt eens een keer om de stem gaan in plaats van alleen het uiterlijk en wat het beste verkoopt. Charlene kan heel goed zingen maar daar heb ik er al 80.000 van gehoord. En Mart. Ga jij je maar bezig hoduen met andere dingen want verstand van zingen heb je niet blijkt wel.

      /   Reply  / 
  5. lotte

    charlene en nikky in de finale zou leuk zijn…nathalie vind ik ook 3x nix
    tiffany vind ik oowk leuk!

      /   Reply  / 
  6. Jojo

    Ik vind het een beetje… Raar dat iedereen zo positief doet over Charlene! Ik vind dat ze goed kan zingen, maar der uitstraling… Naja.

      /   Reply  / 
  7. Stefan

    Vanavond was t weer zo Charlene en Nathalie de beste. Gevolgd door Nikki, daarna Pauline en als nummertje 5 Mirjam;)

      /   Reply  / 
  8. yugo-chick

    MAN NATHALIE IS GWN THE BESTEE!!!!! VAN IEDEREEN ZE HEEFT ALLES WAT CHARLENE EN NIKKII.ALLEEN OMDAT ZE AFRIKAANS IS ZOU ZE MOGELIJK NIET IN DE FINALE ZIJN F@!#ING RACISTEEEN :s GAA ZOO DOOR NATHALIIEEE!!!! PEACEEEE YUGO-CHICKKK

      /   Reply  / 
  9. RJ

    Zeg joegomeisje, doe eerst eens goed lezen (en je capslock uitzetten) voordat je gaat typen. Er is niemand die iets gezegd heeft over dat nathalie niet in de finale mag komen omdat ze Afrikaans is.

    Maarre, Nathalie was wel de beste vanavond. By far.

      /   Reply  / 
  10. Stefan

    Uhm nikki op de rkuk was wel een verassing, En Nigel niet, al helemaalXD

      /   Reply  / 
  11. Lisanne

    Wat een avond. Ik vind het echt jammer dat Mirjam eruit is. Als er nou eens wat meer jongens naar dat programma zouden kijken, zou het vast niet zo’n uitslag worden want Mirjam is zeker niet lelijk! En ik vond haar vanavond ook zeker niet de slechtste. Verder mijn commentaar: Nigel had er van mij wel uit gemogen. Ik vond dat je bij hem echt goed kon zien dat hij buiten adem was en als idols moet je dat juist goed kunnen verbergen. Ik bedoel, hij heeft zijn best gedaan en stuff, maar dat is niet genoeg als je naar toppers als CHARLENE!! en NATHALIE en NIKKI! kijkt. Verder vind ik inderdaad net als Eric van de jury, dat als je niet opvallend genoeg bent, dat mensen je dan makkelijk kunnen vergeten. Ik vergat bijvoorbeeld dat Tiffany nog in de race zit en Bas, sja die heeft gewoon teveel meisjesfans net als Neil. En Pauline heeft het goed gedaan vanavond, maar ik vind dat geen topper.

    Haha, die jury. Eric en Gordon die mekaar steeds in het haar zitten lijkt het wel. De jury is het niet eens met elkaar eens:P, laat staan over de kandidaten. Jerney vind ik trouwens wel altijd fijn commentaar geven, die is tenminste niet zo hard. Ja dit wereldje is wel hard maar je hebt dan juist mensen nodig die de zaak ook een beetje in evenwicht brengen.

      /   Reply  / 
  12. Susan

    Als Nathalie niet in de finale komt dan het is puur vanwege haar afkomst, maar ga zo door meisje want wat GOD heeft voorzien kan niemand veranderen. Nathalie is the winner in the eyes of all mankind and if you people can see that then go learn more about music and how to sing it.

      /   Reply  / 
  13. Rik

    Charlene hoort te winnen!!

      /   Reply  / 
  14. Luciano

    Mart ga je kontje likken ofso hoor je heb geen verstand van muziek blijkbaar!!

      /   Reply  / 
  15. roel

    Een Idol, als Idol moet je ook het figuur mee hebben en naar mijn mening heeft Nathalie dat niet. Maar goed, smaken verschillen. En wat zang aangaat, er zijn nog 3 toppers en ik denk, en hoop een beetje dat de finale tussen Nikki en Charlene zal zijn, hoewel ik Pauline ook heel goed vind. En dit heeft niets te maken met of je nu zwart of wit bent.

      /   Reply  / 
  16. Matthijs

    @roel
    ik vind het raar wat je zegt hoor. wat heeft figuur er nou ineens mee te maken? alsof iemand die niet aan het ideaalbeeld voldoet geen ster mag zijn. wees blij dat er zoiemand bij zit. er zijn genoeg meisje die zich allerlei waanbeelden laten aanpraten door die ideaalbeelden en tot gekke dingen in staat zijn.
    en door je opmerking zwart/wit lijkt het er wel heel erg op dat het jou er juist wél om gaat.

      /   Reply  / 
  17. roel

    Eerst goed lezen en nadenken, daarna (ver) oordelen. Matthijs

      /   Reply  / 
  18. bas

    nathalie is gewoon de beste en moet winnen als zij niet wint dan kijk ik nooit meer idols en weet ik dat het allemaal vals gaat

      /   Reply  / 
  19. sanne

    ik vind dr ook super alleen nikki had er naar mij mening zaterdag uitgemoeten ipv nigel vind nikki steeds minder worden vind dr net zon triest geval als sharon (krijs) kips

      /   Reply  / 
  20. Christa

    Ik vind Nikki heel goed, maar af en toe wat onzeker nog. Daarom denk ik dat het tussen Charlene en Nathalie zal gaan.
    Jammer, want ik vind het appels met peren vergelijken.
    Ze zijn wat mij betreft even goed maar TE(!) verschillend!!
    Charlene heeft qua performance de grootste inhaalslag gemaakt en alleen daarom denk ik dat de meeste mensen voor haar gaan stemmen.
    Wil je huilen, kies Charlene.
    Ik hou ook van stoer en dat is Nathalie!!!

      /   Reply  / 
  21. nicol

    ik ga voor nathalie

      /   Reply  / 
  22. joane

    ik gun nathalie

      /   Reply  / 
  23. Ro

    Ik vind Nathalie absoluut geweldig.Ik zou zielsgraag willen,dat zij de winnares 2008 wordt.Nikki is ook een topkanjer,maar Nathalie gun ik ‘t het meest.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>