Idols: Verkeerde liedje kost Asnat de kop

Eigenlijk wilde Asnat een ballad zingen in deze aflevering van Idols. Maar ze was de laatste kandidaat die haar keuze mocht maken en er was geen ballad meer voorradig. Dus koos ze voor een relatief onbekend nummer van Total Touch. "Dat vind ik echt stom. Kies dan iets anders", zei Gordon nog in zijn jurycommentaar. Het mocht niet baten. De min of meer opgelegde liedjeskeuze kostte Asnat deze week de kop.

Asnat kreeg samen met Nigel en Bas de minste stemmen van het publiek. Haar twee mannelijke collega's moesten vorige week ook al plaatsnemen op de gevreesde krukjes vanwege een tekort aan stemmen. Voor Bas was het zelfs de derde keer dat hij het spannende moment moest doormaken.

Ook deze week was de kritiek op Bas niet mals. de jury blijft refereren aan een optreden dat Bas verzorgde in de theaterrondes, maar die goedheid zou hij sindsdien niet meer hebben hervonden.

Wel zangtalent, geen idolen
Nu vertelt de jury veel, ook dat er dit jaar meer talent dan ooit is. Goh, waar hebben we dat eerder gehoord? Tja, het kan misschien vocaal allemaal goed onderlegd zijn deze editie, ik heb nog steeds geen enkel idool gezien. Niemand die volgens mij over alle kwaliteiten beschikt om een blijvende ster aan het firnament te worden. Vooralsnog vrees ik voor een wegwerpsuccesje à la Idols.

Prop in de oren?
Helemaal wanneer je naar het jurycommentaar luistert. Mirjam en Tiffany presteerden deze week echt matig, Follow Me van Mirjam (oorspronkelijk door Do) was echt niet om aan te horen. Toch kregen beide dames alle lof van de jury. En wat zien ze toch in Neil? Ik zie een weinig aantrekkelijke jongen en hoor een nasaal jongensstemmetje. Kom op, dìt is geen idool!

Wendy
Goed, speciale vermelding gaat deze week uit naar Wendy van Dijk. Want wat zag ze er weer uit met haar ontplofte coupe. Wendy verklapte dat Mari van de Ven haar styling doet. Kan Mari deze week een ontslagbrief verwachten? Het was werkelijk geen porem!

Wel goed
Wat deugde er deze week dan wel? Het thema was leuk, Nederlandse acts succesvol in het buitenland. (Al vraag ik me af welk internationaal succes René Froger heeft beleefd?). En verder waren de optredens van Charlene, Pauline en Nathalie dik in orde.

Volgende week is het thema disco. Ben benieuwd wat we dan voor onze kiezen krijgen.

Zie ook:
- De Idols-pagina van Zappen
- Pril liefdesgeluk in Idols verstoord: Ollie is exit
- Idols in de studio meemaken blijft een belevenis!

33 Reacties // Reageer

33 thoughts on “Idols: Verkeerde liedje kost Asnat de kop

  1. Stefan

    Errug jammer dat is eruit is. Ik vond Nigel en Bas echt 10x minder. En die Neil…jemig :S Hoelang kan iemand overleven van tienerstemmen:S Gelukkig zitten ook nog de echt goede erin, Charlene, Nathalie, Nikki en Mirjam moet deze kwaliteit eens volhouden;)!

    Maar toch. Asnat had ik zeker een veel hogere plek gegund, en die had ze ook zeker verdiend.

      /   Reply  / 
  2. Mark

    Kom nou eens met een stuk zonder je eigen mening erin verwerkt. Het ergert me…

      /   Reply  / 
  3. Herman

    Dan moet je niet meer langskomen Mark. dit is een blog, een kenmerk daarvan is dat de schrijver er iets van zichzelf inlegt

      /   Reply  / 
  4. daan_tje

    OMG die neil kan je niet tegen stemmen ofzoo ik heb er best wat geld voor over om hem op telaten donderen sirieus hij is niet voor niets 30 keer eerder overal afgewezen( Sorry het is gewoon niet echt een persoon die ik leuk vind…niet echt het idool voor boven een bed

      /   Reply  / 
  5. Klarijn

    @Mark: je ergert je aan iets of het irriteert je. maar ‘het ergert me’ is geen Nederlands

      /   Reply  / 
  6. Gerard

    Ik vraag me af of het echt het verkeerde liedje was, ik vond het optreden van Asnat goed genoeg. Ik snap werkelijk niet dat Bas MEER stemmen heeft gekregen met zijn rampzalig slechte optreden. Wat moet die jongen wel niet doen om eindelijk eens Exit te zijn?

    Dat hele verhaal van de opgelegde liedjeskeuze: daar moet naar mijn idee wel opheldering over komen. Als dit nummer van Total Touch zo ongeschikt was, waarom stond dat dan uberhaupt op de lijst, en waarom kon Asnat niet wat anders kiezen?

    Tiffany kreeg van de jury te horen krijgen dat ze beter voor een song van een meidengroep had kunnen zingen. Wellicht was een nummer van bijvoorbeeld de Dolly Dots beter geweest (“Love me just a little bit more” ofzo), maar kon ze daar dan wel voor kiezen? Ik vond haar optreden trouwens ook helemaal niet “matig”. De opmerking van Jerney dat ze te met dit nummer te stoer probeerde te doen vond ik nergens op slaan.

    Het optreden van Nathalie was niet dik in orde, doodzonde dat ze het refrein zo laag zong met als slap excuus dat zoals het in de originele versie gezongen wordt te hoog was geweest. Ik heb tijdens de commercial break de originele versie van C.B. Milton nog eens nageluisterd, en dat was prima te doen geweest en had dan veel beter geklonken.

    Het optreden van Nigel was redelijk. Ik was het niet eens met kritiek van Eric over het nummer zelf.

    De optredens van Mirjam en met name Charlene (de beste van de avond) vond ik prima, Nikki en Pauline vond ik niet geweldig, maar goed genoeg.

    Over het kapsel van Wendy: er werd ook nog een grap over gemaakt door Eric, dat het er uit zag als de helm een wielrenner. Ik vond trouwens dat Wendy er ondanks het kapel wel goed uit zag!

      /   Reply  / 
  7. Robin

    Zo slecht vind ik Neil niet eens hoor.. nee geen potentiele Idol, nee.. maar slecht dat zeker niet..

    Bas daarintegen dus wel ! Echt.. die jongen verdiend het niet om goede zangeressen als Naomi, Aisha, Asnat en helemaal Sandy achter zich te laten.

      /   Reply  / 
  8. MASIS

    OMG en alweer gaat een goed iemand weg!

    na sandy gaat ook asnat weg en dat is dus echt jammer want ze is goed,niet de beste maar ze verdiende zeker hoger.

    En Bas die is alweer door ongelofelijk,hij zingt echt ongelofelijk slecht en dan bij de beste 9?:S

    Nja volgende moeten hij of mirjam eruit want zij zijn echt slecht.

    Mijn favoriet nathalie zit er nog gelukkig wel in!:)

      /   Reply  / 
  9. Michael

    Belachelijk, als dat waar is over die balads. Ze was zeker niet de slechtste, in tegendeel. Trouwens, ik weet niet zeker of ”het Nederlandse publiek” een balad wel zoveel beter zou hebben gewaardeerd…
    Het viel mij op dat Gordon meteen ging staan bij het afscheidsapplaus, en pokerface naast hem ook. Dat interpreteerde ik als: oneens met de jury in het land, van ons mocht Asnat dóór (en van mij uiteraard ook).

      /   Reply  / 
  10. karel

    Het is super oneerlijk hoe het is gegaan dat zo’n valse kraay als bas door gaat en iemand zoals asnat naar huis moet die geen keus had in het uitzoeken van de nummer die ze mocht zingen dus met andere woorden zo krijgen we nooit een idol die het verdient op zang kwaliteit.zo wordt het wel een …. programma

      /   Reply  / 
  11. Lin

    Nikki en Charlene vond ik gisteravond de beste. Charlene is misschien geen idool, maar kan wel een grote naam worden in de jazz oid.

    Nathalie was eerder niet om aan te horen dan ‘dik in orde’, had je het geluid uit staan ofzo? :-)

      /   Reply  / 
  12. Robin

    Van mij mag er een ”exit” zijn voor Niel, vind het zo’n geen idool en vind het een raar kereltje!!

      /   Reply  / 
  13. mart

    Minpunten:
    -Wendy als presentatrice, doet het verschrikkelijk slecht en wordt elke keer weer ingezet als presntarice voor het groot amusement, fons geef haar geen nieuw contract en haal een andere presentatrice.
    -Iedereen (op 4 na) kan gewoon echt niet zingen.
    -Gordon is een zeikerd (ben blij dat hij niet presenteerd wat eerst wel de bedoeling was.
    -Backstage was doordat er geen optreden in zat erg saai.
    -Dat er maar een bepaald aantal voor een ballad mogen kiezen, soms ben je als kandidaat door het thema al beperkt en dan helemaal.
    -De jury die steeds beginnen over het nummer dat ze niet aanstaan, door draait het niet om!!!
    -Gordon met ze gezeik dat idols voor kandidaten is tot 25 jaar, pauline mog gewoon meesoen en beoordeel haar op haar zangkwaliteiten en niet op haar leeftijd
    Pluspunten:
    - 4 toppers te weten: charlene,mirjam,nikki en pauline
    - Martijn die laat zien een top presentator te zijn.

      /   Reply  / 
  14. DJ-Robin-V

    Najaa.. van mij mag Neil nog wel een tijdje blijven hoor.. Slecht zingt hij niet (ook niet geweldig ofzo hoor) en hij past wel in het programma (leuk karakter, leuke uitstraling etc.)

      /   Reply  / 
  15. Mark

    Wendy is ECHT over d’r hoogtepunt heen. Ik kan slecht tegen presentatoren die niet luisteren naar anderen en daarom telkens met hun mond vol tanden komen te staan. Iedereen kan wel een autocue voorlezen maar als je Idols presenteert moet je toch iets meer in je hebben
    Ik ben daarentegen sinds dit seizoen grote fan van Martijn. Hij doet het met zo veel flair, zonder zelfingenomenheid en met een flinke portie zelfspot.
    Toppers van dit seizoen:

    Charlene: was voor mij echt een GROTE verrassing, toen ik haar voor het eerst zag dacht ik echt: weer zo’n hittepetitje. Maar wat een lekkere stem heeft zij.

    Nikkie: kiest ook nog eens fijne nummers uit

    Pauline, alhoewel haar versie van Anouk mij gek genoeg teleurstelde terwijl ‘t het perfecte nummer voor haar was. Iris van de Goo Goo Dolls was echt ongelovelijk goed.

    (toch echt wel) Nathalie

    en een beetje Mirjam.

    Maar Nigel en Neil zijn me écht een raadsel. Van Bas en Tiffany begrijp ik ten minste nog waarom er op ze gestemd wordt.

    ..nou dat dus

      /   Reply  / 
  16. Tineke

    Nigel is echt een hele goede zanger maar het komt er in de liveshows niet uit. Jammer dat de wipkipjes die stemmen het uiterlijk weer boven de zang zetten. Zo worden straks de beste Nathalie en Nikki ook het slachtoffer van Bas of Neill ( Die alleen stemmen krijgt vanwege het oh wat ie ie toch zielig gehalte, van de eerste weken). Weer een goede zangeres eruit. Vond de reactie van Gordon heel mooi. Zo laten ze zien dat ook zij het niet eens zijn met het stempubliek. Ongelovelijk idd. Dat zo’n valse kraai steeds doormag. Alleen maar omdat ie wat meisjes achter hem heeft staan die voor zn uiterlijk stemmen. Nou ik vind hem helemaal niet knap. De enige jongen met een leuke kop is Nigel. En dan ook nog zo zelfingenomen daar gaan staan he. Hij gaf Sandy al geen knuffel maar Asnat werd ook overgeslagen. Hij denkt alleen maar aan zichzelf die kwal. Eruit met Bas. Ik hoop dat Nathalie en Nikki in de Finale staan maar dat zal wel weer niet gebeuren dankzij die wipkipjes.

      /   Reply  / 
  17. Nicky

    leuke uitstraling??????????????????????

      /   Reply  / 
  18. Marco

    “-De jury die steeds beginnen over het nummer dat ze niet aanstaan, door draait het niet om!!!”

    Ben het hier volledig mee. Een professsionele jury laat zijn persoonlijke voorkeur achterwege en beoordeelt alleen de zangkunsten. Irriteer me hier ook vreselijk aan.

      /   Reply  / 
  19. Judy

    @ Herman: vorige week zat Bas NIET op de kruk. Ollie, Mirjam en Nigel zaten toen op de kruk.

      /   Reply  / 
  20. Jojo

    Sorry hoor, maar dat optreden van Tiffany & Mirjam, waren echt wel goed. Ik snap niet dat je zon afkeer hebt tegen Tiffany!

      /   Reply  / 
  21. Tinus

    Tineke heeft gelijk, Bas staat op alsof hij Idols gewonnen heeft, zoekt terwijl Asnat getroost wordt de camera en begint dan weer overdreven te juichen. Hij trekt een kop alsof ie Robbie Williams zelf is tijdens het ‘zingen’ en mag nóg door…..

    Voor mij ook Charlene (meest veelzijdig), Nathalie (in haar genre een wereldster), Nikki (al vind ik haar niet zo leuk) en 4: Mirjam, die eigenlijk veel meer kan denk ik.

      /   Reply  / 
  22. TvSpotter

    @ Mark

    Ik heb liever een goed stuk met een mooie eigen mening erin verwerkt, dan al die standaard berichten die we overal al kunnen lezen.

      /   Reply  / 
  23. Tineke

    Tiffany is gewoon een middelmatige zangeres. Leuk meisje verder maar die gaat het echt niet maken. Mirjam heeft me gister echt verrast na dat dramatisch valse optreden vorige week. Maar ik ook de middenmoot. Nathalie heeft een prachtige stem maar de ene keer doet ze teveel van diefreubeltjes in elke noot die ze zingt en gister was ze weer te mat. Heel mooi gezongen maar ze moest dat refrein echt wel even wat hoger zingen. Nikki is echt fantastisch. Ziet er steeds leuker uit en kiest de juiste nummer. Charlene is ook een goede zangeres maar ze is zo gewoontjes. Ze valt voor mij op haar stem na niet echt op. Nigel kan veel meer dan wat ie laat zien. De audities van hem waren echt goed. Kan heel goed zingen en heeft een leuk uiterlijk maar hij laat het niet zien in de liveshows. En steeds de verkeerde nummers.Pauline heeft ook een hele goede stem en op een of andere manier hoop ik altijd dat ze door mag. Zodat ze kan laten zien dat leeftijd niet belangrijk hoeft te zijn bij deze show. Neill ja die krijgt van die medelijden stemmen elke keer. Ze vinden hem schattig maar meer is hij ook niet. Bas moet meteen oprotten. Vorige week al een goede exit met Ollie die te slecht voor woorden was maar bas is echt verschrikkelijk. En dat gedrag na de uitslag. Alsof meneer de man is. Doe niet zo overdreven maar en troost degene die weg moet. Doe niet zo egoistisch. Liep in de eerste live show al meteen weg bij Sandy en nu werd Asnat ook genegeerd. Ja Wendy kreeg een knuffel. Hoe dom kan je zijn zeg. Asnat was veel beter en verdiende niet om te gaan.

      /   Reply  / 
  24. VINN

    Die bas, Dat ie van Ollie wint oké dat hij van Asnat wint is belachelijk en het was nog erger dat hij van Sandy won!
    volgende week de gene met de minste stemme: Bas, Nigel en Mirjam.

      /   Reply  / 
  25. Chantal

    Nikkie Mirjam Nathalie en Charlene waren top

    Zappen blog hoe kan je nou zeggen dat Mirjam niet goed zong?? haar optreden was kippenvel, wow die meid heeft een geweldige stem.

      /   Reply  / 
  26. Pludefax

    Brrr, wat was Mirjam slecht! Ik blijf bij mijn twee favo’s: Nathalie en Charlene. Ik vond Asnat niet slecht, maar ze heeft nou eenmaal een nogal kenmerkende stem.. en die stem was (ook) niet mijn ding.

      /   Reply  / 
  27. Matthijs

    ook ik verbaas me dat Bas er nog steeds in zit, en na hem mag wat mij betreft Neil er ook uit. door z’n nasale geluid noem ik ‘m al Jim2, maarja hij heeft wel het Jim-effect (niet te verwarren met Axe-effect), al die gillende tienermeisjes stemmen wel op ‘m, en zo blijft ie in de rees.

    over het uiterlijk: die jurk van Mirjam was natuurlijk ook verschrikkelijk

      /   Reply  / 
  28. Flavarite

    Ongelofelijk dat Asnat eruit is.. ik had deze week niet op haar gestemd, omdat ik dacht dat ze zeker goed genoeg was om door te gaan. Maar blijkbaar hebben meer mensen zo gedacht en inderdaad Bas deed alsof hij heel Idols al had gewonnen terwijl hij er binnenkort zeker weten uitligt.
    Het ligt heel erg aan het jurycommentaar bij Mirjam werd erop gehamerd dat dit haar repertoire was en een perfect liedje was om te zingen terwijl er nauwelijks werd gepraat over de valse zang. En bij Asnat werd er ook meer aandacht besteed aan het in hun ogen slechtgekozen liedje dan aan haar zang dat zoals gewoonlijk goed was. Dus eigenlijk had Mirjam eruit gemoeten die zat niet voor niks vorige week op de kruk maar door het postitieve commentaar over de liedjeskeuze werd er veel op haar gestemd .. SCHANDE

      /   Reply  / 
  29. Idols kijker

    Ik snap alle bombarie over de presenteer-prestaties van Wendy van Dijk niet, tijdens X-Factor was ze tenenkrommend slecht en ik vreesde het ergste bij Idols maar ze is er echt op vooruit gegaan! Het zal ook mede te danken zijn aan het feit dat ze het ditmaal niet alleen presenteert, Martijn en Wendy vormen een leuk duo. Martijn is verder zoals áltijd een topper.

    Wendy zag er gister ook nog eens verassend leuk uit!

      /   Reply  / 
  30. steenstra

    wat een vervelend eigenwijs ventje die neil uit idols.als er geen jonge meiden waren die op hem stemmen had die er al lang uitgeweest!!en zeker geen 2e jim kan hij lang niet aan tippen.ik kan er niet bij dat asnat er uit is.daar zat wel degelijk toekomst in.jammer jakbar!!

      /   Reply  / 
  31. Freakyfish

    Ik ben het er echt niet mee eens dat bas door is zowiso waren en in de theather ronde mensen die beter waren dan hij ik vind het echt zonde dat er zulke goeie zangers/zangeressen het veld moeten ruimen asnat/mirjam/sandy allemaal veel beter dan bas en neal ook wat doen hun daar nog wat ik ook niet snap is waarom nicky op de kruk zat dat ontgaat me echt voledig zij is letterlijk de beste die er op het podium staat nathalie kan ook heel goed zingen maar alleen als ze het zo wild doet rustige nummers kan ze niet goed als het aan mij licht zijn de absolute top 1 Nicky 2 nathalie/charlene al zou ik nooit op nathalie stemmen 3 pauline 4 nigel 5 mirjam
    die bas en neal motten opzouten niets persoonlijks maar ik vind dat ze nog geen 1 keer iets gepresteerd hebben waarvan ik d8 dat het heel goed was waardeloos gewoon en iedereen mot kappen met op het uiterlijk stemmen

      /   Reply  / 
  32. goof

    wat heeft idols in godsnaam nog met zingen te maken, ze kunnen weer net zo goed de playback show terug halen, want het doet er niet toe hoe het klinkt, als je er maar leuk uitziet.
    En alles voor de centen, laat de bakvissen maar sms-en

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>