Idols in de studio meemaken blijft een belevenis!


Het was gisteren weer genieten in Studio 22 op het Mediapark. Net als bij de voorgaande editie van Idols was Zappen van de partij. Het blijft een hele zit, zo'n opname van Idols. Maar de tijd lijkt sneller voorbij te gaan dan in werkelijkheid. Een verslag met veel foto's.

Raffaëla
De opening werd verzorgd door Raffaëla Paton, de winnaar van Idols III. Velen hadden haar al uitgeschakeld, maar de Emmense verkoos de afgelopen tijd gewoon het moederschap boven een carrière als zangeres. Maar met haar single The Break-Up Song zou ze wel eens een glorieuze comeback kunnen maken. Het nummer is trouwens niet autobiografisch, want vriend Paul liep ook gewoon in Hilversum rond.

Meteen na het optreden van Raffaëla wordt een filmpje ingestart. Dat geeft het vloerpersoneel de gelegenheid om alle slingers van de grond te bezemen. Tijdens de eerste commercial break komt er een man met een blaasmachine om alle snippers van het podium af te laten waaien.

Hans Klok
Met het thema Las Vegas mag Neerlands' trots Hans Klok niet ontbreken. Hij was van de partij om een drietal trucs uit te halen. Het blijft knap, niemand weet hoe het in elkaar steekt. Ook Martijn Krabbe snapte er niet veel van.

Gordon in de bocht
De jury heeft het onderling erg gezellig. Vooral Gordon is compleet op zijn gemak. Hij geint met componist John Ewbank en kletst telkens met Jerney, die hem terloops strelend wijst op zijn ongeschoren koppie. Ook leuk: wanneer Wendy en Martijn een schakeling maken met Aalsmeer voor Dancing with the Stars, blijkt Gordon geen fan van die show. Hij maakt kots-gebaren of gaapt overdreven.

Het decor van Idols is vernieuwd. In plaats van de videoschermen zijn er nu blokken met lampjes die oplichten in allerlei kleuren. De uitschuivende slurf is gebleven, waarmee de kandidaten zich laten vervoeren van het podium naar de bankjes. Wat ook is gebleven, zijn de vlieg-bewegingen op die slurf. Tja…

Evenmin veranderd: het vele zwaaien en contactmaken met het publiek. Bij Idols III was Floortje Smit daar een topper in. Want: hoe meer contact met het publiek, hoe harder ze voor je gillen. En hoe harder er voor je gegild wordt, hoe enthousiaster het publiek thuis is om voor je te stemmen. Tijdens de reclameblokjes is het ook een ultiem moment om even contact te maken.

Imperfectie
In de backstage-show komt Raffaëla nogmaals op, zodat ze haar comebacksingle ten gehore kan brengen. Klein technisch mankementje: het videoscherm opent te vroeg zijn deuren, waardoor Raffaëla iets te vroeg op het podium verschijnt. Maar juist zulke imperfecties maken Idols ook leuk en vooral echt.

Uitslag
Waar iedereen uiteindelijk naar toeleeft, is het uitslagmoment. De een na de ander mag de studio oversteken naar het podium, wat impliceert dat ze een week verder zijn. Ook hier spreken de gezichtsuitdrukkingen van de juryleden boekdelen. Opluchting wanneer toppers als Charlene, Nathalie en Mirjam door zijn. Maar verbazing bij de doorgang van Asnat, Pauline en Ollie.

Uiteindelijk blijven Bas en Sandy achter. Bas lijkt de zwakste, maar hij mag toch nog een weekje blijven van het publiek. Hij slaakt een oerkreet en oogt dolgelukkig. Een beetje sneu voor Sandy, die zichzelf als winnares van Idols zag.

Concluderend: klapvee zijn bij Idols blijft een hele ervaring. Je moet er wel 17,50 euro voor neertellen, maar dan heb je ook wel avondvullend vermaak.

Foto's: Gabriel Sanchez Nuñez

Zie ook:
- Idols: Opstandige Sandy de mond gesnoerd
- Idols: The Aftershow alweer geschrapt

- Een avondje Idols in de studio: klapvee zijn is leuk!
- Nadere kennismaking: Idols-finalisten geen groentjes
- En de finalisten van Idols IV zijn…

9 Reacties // Reageer

9 thoughts on “Idols in de studio meemaken blijft een belevenis!

  1. Pludefax

    Ik zag je wel! Je keek wel een beetje chagrijnig hoor! En wie was die boy naast je…..?

      /   Reply  / 
  2. Patrick

    Hee Herman, ik ga volgende week ook en ik wil graag een goede plek. Weet jij of iedereen er al om 19:00 is of valt dat wel mee? En mag je gewoon naar voren lopen om foto’s te maken?

      /   Reply  / 
  3. Herman

    Hoi Patrick,

    Hoe eerder je er bent, hoe een mooiere plek je kunt uitzoeken. 19.00 uur is aan de late kant, dan is het erg druk. Beter ga je een kwartiertje of half uur eerder.

    Foto’s maken kan tijdens de reclameblokken en tijdens de backstage-show. Daarbuiten hebben ze het liever niet. Maar het gebeurt natuurlijk wel….

    veel plezier, Herman

      /   Reply  / 
  4. Herman

    @ Pludefax: wie bedoel je? Aan weerszijden zat mannelijk gezelschap. Achter mij een stel gillende tienermeisjes. Ik hoor de suis in mijn oren nog :)

      /   Reply  / 
  5. Dude.v.o

    Wat is die Wendy een ramp van een presentatrice zeg. En een beetje zielig is ze ook, want wat doe die vrouw haar best om er zo jong (en mager) mogelijk uit te zien…
    Veel Idolsvermaak op de tv, zekers, en dank voor aardig verslag met foto’s.

      /   Reply  / 
  6. Bram

    Wendy moet is wat meer gaan eten ze word er ook niet mooier op.

      /   Reply  / 
  7. Dudevo

    Koud, kil persoontje is die Wendy, moet steeds maar acteren om voor de tv zo weinig mogelijk haarzelf te zijn.

      /   Reply  / 
  8. JOhan

    Het is jammer dat RTL de formule zo uitkauwt. Twee jaar geleden de grote talentenjacht Idols, vorig jaar X factor, wat in veel opzichten hetzelfde was als Idols, dit jaar opnieuw Idols. Grote amusementsprogramma’s als Idols en X factor moeten de zenders meer doseren, zodat het publiek weer “honger” naar een nieuwe reeks krijgt. Het zit nu te dicht op elkaar. Geen wonder dat de kijkcijfers dan ook naar beneden gaan…

      /   Reply  / 
  9. Simon

    Mag je na de show ook weg, dus dat je niet meer naar het Backstage gedeelte gaat?

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>