Idols: Opstandige Sandy de mond gesnoerd


"Nog geen enkele Idol heeft het tot popster weten te maken in Nederland. Ze waren niet veelzijdig genoeg. Ik ben dat wel, ik laat elke week iets anders van mezelf zien." Ja, vol goede moed sprak Sandy in de microfoon, luttele minuten voordat de lijnen sloten. Een half uur later was het gedaan met het multitalent. Ze kreeg de minste stemmen en moest Idols verlaten.

Ja, Sandy had altijd wel haar woordje klaar. Niet zelden werd ze gezien als de kandidaat met arrogantie of een 'attitude', zoals Gordon haar waarschuwde in de theaterrondes. Daar zou ze haar medekandidaten in het trio doen verdringen tot backing vocals. Weinig sportief, zo oordeelde het jurylid.

Je zou het kunnen zien als attitude, je kan het ook zien als zelfvertrouwen. Want dat had ze, die Sandy. Elke week weer stond ze er als een volleerd artieste. Vorige week bracht ze nog een vlammende versie van Anouks Good God. En ook gisteren vond ik haar zeker niet slecht. Er zaten mindere kandidaten tussen de twaalf finalisten.

Misschien had ze zich niet zo kritisch moeten uitlaten over haar voorgangers. Je zag de juryleden elkaar benauwd aankeken. En in de zaal gonsde het meteen al 'die gaat er vanavond uit'. Toen dat ook het geval bleek, vermoedde een enkeling manipulatie. Sandy zou te lastig zijn en moest daarom het veld ruimen.

Toch spijtig, ik vond haar wel tot de kopgroep behoren. Nog altijd heb ik geen ultieme favoriet. Bas vond ik gisteren wel erg gaaf, Nathalie heeft me ook in positieve zin verrast. Gordon noemt Idols IV een strijd der titanen. Misschien heeft hij wel gelijk. Het is in elk geval nog niet de Idols met de meeste kijkers; gisteren dook het programma onder de miljoen toeschouwers.

Zie ook:
- Idols in de studio meemaken blijft een belevenis!
- Idols: The Aftershow alweer geschrapt

- Idols: Blijft Neil achter in Las Vegas?
- Nadere kennismaking: Idols-finalisten geen groentjes
- En de finalisten van Idols IV zijn…

20 Reacties // Reageer

20 thoughts on “Idols: Opstandige Sandy de mond gesnoerd

  1. Matt

    Eerlijk gezegd was ik na 1 aflevering wel klaar met haar. Aardig zingen is niet alles, zo bleek maar weer. Het is net iets too much, het overdreven aanwezig willen zijn en vooral denken dat je wat voorstelt.
    Datzelfde geldt voor Natalie. Dijk van een stem, maar de persoon zelf he? Moet je van houden.

    Het thema van gisteren was serieus 3x niets. Geen leuke muziek en slecht vertolkt, dan ook nog eens dansen met F sterren er tussen door (boeit dat echt iemand vraag ik me dan af?) en die kandidaten maar wachten.

    Hoe dan ook, Sandy eruit, prima. Was wel weel leuk geweest :)

      /   Reply  / 
  2. fred

    als kwaliteit niet gewaardeerd wordt en (niet te controleren)aantal stemmen de doorslag geeft,
    moet een van de grote stemmen het veld ruimen.(als je good god beter zingt dan anouk ,kan je wat!!!!)
    voor ons is de idols-lol er nu wel af;sandy:sterkte!

      /   Reply  / 
  3. Judy

    het klopt gewoon NIET

      /   Reply  / 
  4. Stefan

    Ik dnek dat deze utislag echt wel kan door stemming. Ze was misschien goed, niet te ontkennen, maar door haar ”attitude” heeft ze niet veel fans gekregen, denk ik. Haar Good God was ongelfoelijk goed en mensen stemmen daar dan op, maar heeft ene persoon dan een iets mindere performance, ligt de gene eruit.

      /   Reply  / 
  5. mike

    degene die stemmen zijn gewoon domweg een stelletje mongolen die totaal geen verstand van muziek hebben,maar van die gillende tieners.daarom gaan gasten zoals Bas,Ollie en Niel er met gemak erdoor,terwijl ze totaal niet kunnen zingen.Die hele Idols is er voor mij ook af. heeft dus totaal niks met kwaliteit te maken.

      /   Reply  / 
  6. Bart

    Onbegrijpelijk dat zo’n kamper als Neil wel doorgaat en Sandy niet. Vermoed dat de stemmende pubermeisjes eerder nat worden van een jankende Neil als van een Sandy. :’)

      /   Reply  / 
  7. Bart

    Oké rot maar op met idols.. dit slaat nergens meer op!

      /   Reply  / 
  8. Boudewijn

    Neil vond ik gisteren juist als een van de weinigen wel goed zingen

      /   Reply  / 
  9. Seijejan

    Idols is kwalitatief tien keer beter dan So You wanna be a Popstar. Je ziet het aan de kandidaten al vind ik de mannelijke kandidaten op Bas na, niet bijzonder.
    Nathalie is verreweg de beste, eindelijk staat er iemand op in Nederland die net zo goed is als de grote sterren der aarde.
    Wie dat niet ziet, heeft geen oog voor echt talent. Misschien scheelt dat er wel aan: Nederland heeft nauwelijks oog voor echt talent.

      /   Reply  / 
  10. Bart

    @Boudewijn: zingen is één, performance is twee.

      /   Reply  / 
  11. vinn

    Ik zat echt met verbazing te kijke
    Ik dacht dit jaar finale: Nathalie en Sandy
    mischien stemde mensen niet omdat ze dachten die haalt het zeker wel, of niet we zulle het nooit weten… HELAAS

      /   Reply  / 
  12. Pludefax

    Opgeruimd staat netjes.

      /   Reply  / 
  13. Suzanne

    Helaas, Sandy eruit! Ze was één van de beste kandidaten met een geweldige stem. Ze had ook groot gelijk dat Nina Simone prima bij Las Vegas past! Jammer, Idols is voor mij nu niet meer echt de moeite van het kijken waard. Zeker de helft van de overgebleven kandidaten kan echt niet zingen!

      /   Reply  / 
  14. Willem

    Opstandig of niet. het blijft een feit dat ze samen met nathalie de beste zangeres was. Die jongens faalden stuk voor stuk. Op Neill na. Bas was zo ontzettend slecht met zn ritepetite. Wie gaat er nou zo voor lul staan met zo’n nummer. Kom op zeg. Ollie had er ook geen zin in gezien die verveelde blik tijdens het zingen. En zo vals niet normaal.Maar goed het blijft ook een feit dat de stemmende wipkipjes het uiterlijk van de jongens belangrijker vinden dan de zangstem. Ik had weer hoop dat het dit jaar weer een beetje meer om de stem zou gaan maar we kunnen nu wel merken dat de beste straks het slachtoffer wordt van de stemmende wipkipjes die op de jongens stemmen alleen maar omdat ze het zo’n lekker ding vinden.Hoe vals ze ook zingen.

      /   Reply  / 
  15. Willem

    En je kan veel over haar attidude zeggen maar de laatste 2 weken hebben we daar nisk van gezien. ze was zo lief als wat. Kwaliteit wordt niet meer beloond. Een lekker uiterlijk daarintegen wel blijkt wel weer. Onterrecht!!!!

      /   Reply  / 
  16. Romy

    Hoi allemaal! Jullie gaan hier toch niet beweren dat jullie nog steeds geloven dat de mensen “thuis” bepalen wie doorgaan >>>>
    Jerney Kaagman: matige zangeres
    Gordon: kan aardig zingen, maar haalt het niet bij sommige kandidaten.

    Jerney is een aardige vrouw, maar inmiddels letterlijk gestruikeld over de formule van dit zichzelf al bijna overbodig gemaakte programma (want idd: wie is er nu een popster geworden in Nederland. NOBODY).

    Kortom: Sandy heeft het spel niet begrepen en serieus gedacht, dat de beste zangeres (of zanger) zal gaan winnen.

    Foutje bedankt: wie het best in het concept past wint….

    Succes Sandy, maar ik vrees het ergste voor je.

    TIP: Ga volgend jaar lekker in Duitsland meedoen aan de diverse castingshows. Daar pas je veel beter tussen!

      /   Reply  / 
  17. tessa je bent goed.

    sorry dat ik het zeg, maar dat si mijn menin ghe. Ik vond de kwaliteit van so you wannabe a popstar veeel hoger als idols. er zit niks bijzonders tussen idols. Buiten charlene, bas en tiffany dat zullen dan nog wel idols kunnen worden!! So you wannabe a popstar was veel beter,, met name dan ook TESSA. gweldige zangeres

      /   Reply  / 
  18. Jojo

    Nederland Wil geen verWaande bitches.
    En goed dat ze der uit is!

    Ik ben voor Tiffany!

      /   Reply  / 
  19. Bart

    Ik kan er écht niet over uit dat Sandy weg moest.. ! Het heeft mn hele idols-plezier vergalt. Ze hoorde duidelijk in de top3 thuis, qua performance én qua stem.

    Zouden dan echt meer mensen hun mobieltje hebben gepakt voor een Asnat of een Mirjam?? Terwijl zij vorige week nog in de gevarenzone zaten.. kan het amper geloven.

    Er moeten nog zóveel nobodys afvallen en dan gaat één van de grote sterren er als eerste uit. Daar kan ik met mn pet niet bij.

      /   Reply  / 
  20. Naomie

    ik weet veel van muziek af
    ik ben het met Willem en mike eens
    want haar ”attitude”is egt niet te geloven
    Sandy kan zingen en dat weet ze ook
    maar iedereen denkt Zij is nooit zenuwachtig
    Ook zij is zenuwachtig.alleen dat zag je soms in Idols
    Bij de Theater ronde zat ze trillen van de zenuwachtig
    en dan denk ik van hoor Mirjam,bas,neil die moeten weg
    ik vind de jongens slecht dit jaar Nigelgaat Aardig ver komen dat denk ik wel die jongen heeft Kwaliteit.
    Ollie bij voorbeeld is wel een Knap enzo
    Maar heeft te veel ego hij zij vorige week ja ik ga er toch niet uit ik veel fans

    Idols gaat helemaal niet eerlijk hoor
    je smst je rot geld voor spilling

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>