Nieuw op RTL 5: zoektocht naar een rockband

Al bij het eerste seizoen van Idols op televisie werd geroepen: dit zou je moeten organiseren voor een bandje in plaats van een individuele artiest. Nu zijn we zo'n zes jaar later en nog altijd heeft Idols voor een bandje niet plaatsgevonden. Wel werden er popgroepjes verzameld, maar die bleken niet succesvol. Nu komt RTL 5 min of meer met een zoektocht naar een bandje: een documentaire-achtige serie naar rocktalent… met ex-Idols-jurylid Edwin Jansen.

Op dit Myspace-profiel kunnen muzikale rocktalenten zich aanmelden tot vrijdag. Vervolgens gaat het tv-programma van start. Een aantal kandidaten wordt uitgenodigd voor een auditie en daarvan gaat weer een select gezelschap door naar de volgende stap. Aan de hand van optredens, workshops, test, audities en natuurlijk een onderlinge click wordt dan een band samengesteld die in 2009 op het Haagse festival Beatstad mag spelen. Het tv-programma op RTL 5 moet bijdragen aan de bekendheid van de nog naamloze band. En natuurlijk de platenverkoop.

Edwin Jansen, die destijds Idols verliet omdat hij niet zo nodig met zijn hoofd op televisie wilde, maar liever achter de schermen goed werk verrichte, klaart de klus samen met stadsgenoot Dennis Weening. Die wordt naar mijn mening nog veel te weinig benut op de Nederlandse tv, zo'n supertalent. Ik denk met weemoed terug aan Westpop op TV West. Hopelijk krijgt hij binnen het format van dit programma de kans om die spontane en brutale kant van zichzelf te laten zien.

Lijkt me een leuk programma dat ook prima op RTL 5 past. Ik ga zeker kijken.

Zie ook:
- Verrassend: Niet Edo maar Dennis is de Mol
- Vooruitblik 2008: Deze tv-gezichten breken door

3 Reacties // Reageer

3 thoughts on “Nieuw op RTL 5: zoektocht naar een rockband

  1. Bas

    Hoe rock is het als je via een commercieel programma opzoek gaat naar talent?

      /   Reply  / 
  2. Jannes

    Kan ik me ook al opgeven?

      /   Reply  / 
  3. Dries Roelvink

    Jannes wilt zich hierboven al opgeven, maar ik dus ook

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>