Vooruitblik 2008: Deze tv-gezichten breken door

Gisteren blikte Zappen al vooruit op het tv-jaar 2008. We selecteerden tien programma's die volgens ons veel kijkers gaan trekken, spraakmakend blijken of gewoon zo goed zijn, dat je ze niet mag missen. Vandaag blikken we nog een keer vooruit. Alleen dit keer niet op de programma's, maar de op de boegbeelden ervan. Welke personen breken in 2008 door naar een groter publiek? We selecteerden een paar veelbelovende talenten.

Miljuschka Witzenhausen

TMF bleek al vaker een springplank naar de grote mensen televisie. Dat gaat zeker gelden voor Miljuschka Witzenhausen. De nicht van Willem Holleeder nam vorig maand afscheid bij het clipkanaal om iets met monteren te gaan doen. Momenteel is ze in de leer bij Frans Bromet, maar Miljuschka gaf al meer dan eens aan zich erg thuis te voelen bij BNN. En laat BNN nu wel van die paringsdans gediend zijn; de TMF-babe schoof al meermalen aan in Spuiten & Slikken. Nu Yolanthe Cabau van Kasbergen naar de Tros gaat, is er voor 'Mil' een mooi plekkie vrijgekomen in Try Before You Die en misschien ook wel URBNN.

Valerio Zeno
Van 6Pack naar veejay bij TMF. Staat daar bekend om zijn gortdroge humor. Spreekt beroerd Engels en heeft ook nog eens een monotone intonatie. En toch heeft Valerio wat. Dat zagen ze ook bij Alles is Liefde, waar hij het scharreltje van Wendy van Dijk speelt. Komend jaar loopt Valerio's contract af bij TMF. Hijzelf droomt van grote shows op RTL 4. Zappen hoopt dat een andere omroep eerder een goed aanbod doet, want bij RTL past hij (nog) niet.

Dennis Weening
Dennis en uw redacteur go way back. Ik keek namelijk al naar Dennis toen hij nog een soort 'Brutale Meiden' maakte bij TV West. Alleen had dat niets te maken met Tatum en Jennifer, maar met de muziekrubriek Westpop. Dennis kreeg er de vrije hand en maakte legendarische televisie. Ging daarna aan de slag voor Veronica, maar verzoop in gescripte televisie. Is nu bij MTV te zien en op 3fm te horen. Wat gaat in 2008 zijn doorbraak dan forceren? Zijn deelname aan Wie is de Mol? Een perfect podium om zijn tv-kwaliteiten te uiten.

Sjoerd Dragtsma
sjoerd dragtsmaHij is al lange tijd aan de weg aan het timmeren als acteur, onder andere in ONM. Maar zijn grote doorbraak komt begin volgend jaar in de nieuwe comedy Vreemde Eenden / We Gaan Nog Niet Naar Huis. Sjoerd vertolkt hierin de rol van boerenzoon Wubbe, die een gezin met bed & breakfast bijstaat. De ultieme kans voor deze krullenbol om uit te groeien tot meisjesidool.

En de rest? Tja, afwachten. Zo erg hoog is de doorstroom op televisie niet. Hoewel er zo veel non-talenten voor de camera rondlopen. Iedereen die denkt een ander figuur kent dat op doorbreken staat, gelieve te reageren in de comments.

Zie ook:
- De 10 niet te missen tv-programma's van 2008

12 Reacties // Reageer

12 thoughts on “Vooruitblik 2008: Deze tv-gezichten breken door

  1. Bernie

    Valerio moet naar Bnn ofzo, past tie prima bij, en dan later richting RTL :)

      /   Reply  / 
  2. erwin

    Ehh Sjoerd is nu te zien in Onderweg naar Morgen ;)

      /   Reply  / 
  3. //DESH\\

    Die Miljuschka moet gewoon blijven omdat lekker is!

      /   Reply  / 
  4. Hanka

    Sjoerd gaat niet de zoon van spelen in de comedy. en hij heeft ook helaas geen hoofdrol. foute info.

      /   Reply  / 
  5. Kokstra

    Nee, deze mensen worden het niet dit jaar. Miljuschka heeft sowieso geen talent en Dennis Weening komt ook al jaren niet van de grond helaas. Valerio is verschrikkelijk en die Sjoerd gaat niet doorbreken met die bejaardencomedy.

      /   Reply  / 
  6. michel

    ben het wel eens met dit rijtje herman! allemaal leuke mensen die echt meer kunnen! ze worden zeker de tv gezichten van de toekomst! ken dennis weening ook al uit die tijd was erg leuk altijd zijn programma’s bij veronica (jammer dat er geen hond keek toen) wist je trouwens dat valerio toen ie 11 was al 1 =x in de twee weken met anita witzier de nationale teleloterij presenteerde?

    zou zelf graag nog damien hope (tmf) aan het rijtje willen toevoegen!

      /   Reply  / 
  7. riki

    en wist je ook dat bij diezelfde slechtbekeken Veronica Valerio toen een talentenjachtprogramma had gewonnen bij die zender (jammer dat er geen hond keek toen)… uiteindelijk is hij denk ik beter terechtgekomen dan Veronica zelf…

      /   Reply  / 
  8. Valpa

    Ook regionale en zelfs lokale omroepen hebben veel kwaliteit in huis! Het is gewoon wachten tot een grote omroep interesse heeft. En je kunt gewoonweg het beste beginnen bij TMF of 6Pack.. doorgroeien naar BNN, en dan vertrekken richting andere publieke omroep, RTL of SBS.

      /   Reply  / 
  9. Jeffrey

    Ik mis de naam van Roosmarijn Mogrré in het lijstje. Afkomstig van RTV Utrecht gaat ze nu het jeugdjournaal presenteren. Ik ga ervanuit dat ze over een aantal jaar op een journaalstoel zit.

      /   Reply  / 
  10. Jojo

    Helemaal mee eens (met het artikel).
    Ik voeg er nog een paar toe aan het rijtje, waarvan ik denk dat ze het ook gaan maken:
    - Harm Edens
    - Damien Hope

      /   Reply  / 
  11. vinn

    Miljoeska vind ik echt geen talent hebben
    Ik zie eigenlijk alleen Valerio een grote worden en later als ze wat meer ervaring hebben: Sasha Visser, Demien, Saar en Nikki. Ook zullen er weer mensen uit gtst komen zoals: Lieke van Lexmond, Rixt Leddy en Inge Schrama

      /   Reply  / 
  12. michel

    @jojo harm edens?

      /   Reply  / 
  13. Pingback: Vooruitblik 2009: Deze tv-gezichten breken door | Zappen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>