X Factor komt begin 2009 terug

Wil jij idool worden? Dan krijg je vanaf begin volgend jaar weer de kans bij RTL 4. De zender komt terug met het format X Factor. Wendy van Dijk krijgt dit keer niet de exclusieve presentatie, dat mag ze samen gaan doen met Martijn Krabbé, zo meldt De Telegraaf. Marianne van Wijnkoop zit vrijwel zeker in de jury, de andere twee juryleden zijn nog onduidelijk. Henkjan Smits stapte zoals bekend over naar SBS 6 en Henk Temming in de jury was niet echt een succes.

Opvallend is dat de talentenjacht dit keer niet in september begint, maar pas in het nieuwe jaar. Daardoor zal de talentenjacht dit keer tot aan het begin van de zomerperiode duren, een periode waarin de kijkcijfers doorgaans afvlakken. Dat terwijl X Factor al een matig kijkcijfersucces was in vergelijking tot Idols.

Een andere opvallende wijziging: X Factor wordt niet langer uitgesmeerd over twee avonden, maar de live-show en uitslag zullen op één avond zijn te zien. Slimme zet, want de kijker heeft volgens mij ook wel door dat hij hiermee aan het lijntje wordt gehouden.

In X Factor kunnen mensen van jong tot oud meedoen. In de liveshows strijden ze gecategoriseerd tegen elkaar: jong (tot 26), ouder (26+) en groepjes. De winnaar van X Factor I was Sharon Kips, die inmiddels een televisiecarrière bij de EO is begonnen.

Zie ook:
- X Factor 2009 in heetst van de concurrentiestrijd
- RTL komt in 2008 weer met X Factor
- Over en uit voor X Factor

42 Reacties // Reageer

42 thoughts on “X Factor komt begin 2009 terug

  1. richard

    Ik snap niet dat als iets een flop word(x factor 1) dat het dan nogmaals op de buis komt!

      /   Reply  / 
  2. tember

    X-factor was helemaal geen flop.
    Het is minder goed bekeken in vergelijking tot Idols, maar dat betekend niet dat het slecht is bekeken. Idols trekt een miljoenenpubliek. X-facor misschien niet zoveel kijkers als Idols, maar dat blijken er dus blijkbaar genoeg te zijn om een tweede editie te maken.

      /   Reply  / 
  3. Bart

    Nou, flop..zo erg was het ook weer niet.
    Kijkcijfers waren nog redelijk.
    Qua talent weleen flop.
    Alleen Sharon Kips komt zeer zelden nog ergens voorbij.Voor mij overigens wel een toptalent. Verder hoor je van niemand meer iets

      /   Reply  / 
  4. Lin

    Positief aan X-factor vond ik wel dat de jury een belangrijke stem had in wie het programma uiteindelijk ging verlaten.

    De presentatie van Wendy van Dijk was tijdens X-factor 1 en Idols niet echt om over naar huis te schrijven, maar goed… Ze komt volgens mij niet echt tot haar recht met dit grootschalige amusement. Martijn Krabbé vond ik Idols dan wel weer leuk presenteren.

      /   Reply  / 
  5. Sanne

    Wat doet Sharon eigenlijk op dit moment? Is ze nog wel met muziek bezig? Als ze echt zo’n talent is is het zonde als ze er niets mee doet.

      /   Reply  / 
  6. Bart

    Sharon komt binnenkort met een nieuw album.
    Verder presenteert ze bij de EO.

      /   Reply  / 
  7. anoniem

    Als Gordon jurylid word ga ik niet kijken.

      /   Reply  / 
  8. mart

    Einedlijk een goede zet van rtl4. Zit er toch een wat langere tijd tussen als ze pas begin volgend jaar beginnen en helemaal top om wendy niet alleen de presentatie te geven maar om matijn krabbe erbij te zetten die idols in mijn ogen weer geweldig bracht. Daar komt bij dat een grote show een duo presentatie moet heben dat kmt een stuk beter over. Ook top dat alles op dezelfde avond is, laten we hopen dat ze ook hier nog een backstage uitzending aan toevoegen, geweldig ik kan niet wachten tot het begint

      /   Reply  / 
  9. Erik

    Mooi dat Martijn Krabbé weer een groter programma krijgt toegewezen, dat kan ‘ie goed. Daarnaast is ‘ie ook wel nodig naast Wendy…

      /   Reply  / 
  10. Jorn

    Reinout Oerlemans moeten terug komen.
    Dat is nog eens échte showpresentator.

      /   Reply  / 
  11. Sanne

    Presenteren bij de eo? Dat is toch geen muziek maken? Heeft er zelfs niet eens mee te maken. Jammer dat ze dus niets met die talent doet. Misschien wil ze het niet.

      /   Reply  / 
  12. p|m

    Houdt het dan nooit eens een keer op? Ik word inmiddels doodziek van al die talentenjachten. En ik weet dat ik niet de enige ben, want ieder jaar kijken er weer minder mensen. Idols 4 trok nog amper 1 miljoen kijkers, en daar zal X-Factor 2 ruim onder gaan zitten. Hopelijk snappen ze dan dat het formaat echt is uitgewerkt. En is het niet inmiddels overduidelijk dan Wendy van Dijk helemaal niet geschikt is voor de presentatie van zo’n grote liveshow?

    En bovendien is inmiddels toch wel bewezen dat dit soort talentenjachten toch geen respectabele artiesten oplevert. Oké, Idols 1 had Jamai, Jim en Hind en Idols 2 had Boris, maar daarna was het echt niks meer.

      /   Reply  / 
  13. michel

    vind dat martijn en wendy het goed doen maar, vond reinout en tooske het leuker doen!

      /   Reply  / 
  14. Mark

    x-factor duurt niet zo lang als idols geloof ik. Het is iets korter 4/5 maanden in totaal toch?

      /   Reply  / 
  15. angel

    Ja, wordt tijd dat Erland een andere vriendin krijgt, dan hoeven wij niet meer naar Wendy te kijken.
    martijn is inderdaad een toppresentator !!

      /   Reply  / 
  16. PINHEAD

    Het is wel beter dat er een wat langere tijd tussen zit en lekker boeiend dat het misschien uitgemolken is,Idols en X-Factor zijn wel altijd show die lekker wegkijken,ik heb er nog geen genoeg van.
    Dat oude vrouwtje heeft onderlaatst nog een album uitgebracht.
    Die marianne is ook leuk,misschien dat er een jurylis van Idols ernaast komt zitten in de Jury bijv Eric ofzo
    Ik ga zeker weer kijken

      /   Reply  / 
  17. MASIS

    Ja ik ben het helemaal met je eens PINHEAD!

    Kijk die “talentenprogramma’s” van sbs zijn wel slecht en saai zoals so you wannabe a popstar, totaal geen talenten,saaie show en slechte presentatoren. Als ik naar RTL kijk heb ik het gevoel alsof ik naar iets professioneels zit te kijken met kwaliteit.Idols & X-factor blijven leuk en ik ga ook weer kijken.

      /   Reply  / 
  18. escapadez

    Xfactor is geen zak aan. Sharon Kips en Richie, hahaha wat een lachertje =’D

      /   Reply  / 
  19. Miesje

    Ik ga niet kijken, ik vond alleen Sharon & X6 goed de laatste keer. X6 komt binnenkort met album, alleen ze zijn nog maar met 5 :( Maarjaa verder kijk ik ook niet naar Idols ofzo…, best kansloos. Als iemand écht goed is, net als Esmée Denters [vind ik dan hè ;) ] dan komt die er wel zonder een Idols of X-Factor. Ten tweede…wie is er nou écht succesvol geworden in de muziekwereld. Jamai zit nu in de musical gedoe enzoo. & die andere. Kijk maar naar Raffaëla, nóoit meer wat van gehoord.

      /   Reply  / 
  20. Toosje

    @ Pinhead en Masis

    hoezo sbs geen professionele shows? Sbs weet toevallig nog steeds meer kijkers te trekken, en dat komt gewoon door de sfeer die stukken beter is. Het is dan misschien niet zo professioneel als de tientalle witte spots bij Idols die de kandidaten als lijken zo bleek laten uitzien, maar het heeft zeker het gezellige avond gevoel en dat is iets dat ik bij RTL vaak mis!

      /   Reply  / 
  21. emmie

    hallo,weet iemand hoe oud je moet zijn om hier aan mee te mogen doen:D?
    echt leuk dat ze weer x factor gaan doen!

    groetjesss

      /   Reply  / 
  22. sara

    Hallo, ik ben 13 jaar oud, kan ik meedoen?

    x

      /   Reply  / 
  23. aami

    wanneer kan ik me inschrijven =D

      /   Reply  / 
  24. Dakayaa

    heey
    ik zag je reactie bij zappern.blog.nl
    ik weet het niet of je er misschien al achter gekomen bent waar je je kan in schrijven.. maar zou je het mij dan misschien willen vertellen , want ik wil me ook wel laten in schrijven !

    doeidoeii.
    xx dakayaa

      /   Reply  / 
  25. Ian

    Waar kan je je inschrijven ? Of is dat al te laat ?
    Mag je als belg ook meedoen?
    Groetjes

      /   Reply  / 
  26. Robin

    Inschrijven voor X-Factor?

    Dan moet je de site http://www.xfactor.nl in de gaten houden

      /   Reply  / 
  27. henk

    idols is veel leuker dan X factor, maar oké hier moet ik het ‘t komende jaar maar mee doen. Ik hoop dat idols wel weer komt met de jubileum editie.

      /   Reply  / 
  28. Sam

    Hee,
    Ik vroeg me af wanneer we ons konden opgeven voor x factor.

    Groetjes Sam

      /   Reply  / 
  29. virginia

    Hallo.
    ik wouw vragen of je je nog kon aan melden voor X factor
    wandt ik wil namelijk een goeie vriendin van mijn opgeven ,
    laat even iets weten xvirginia

      /   Reply  / 
  30. kimmi

    ik vind sbs echt slecht bij popstars zit je echt naar niks te kijken alleen maar naar lelijke oude mensen die ooit samen een groepje moet vormen…..

    dat is totaal kansloos, bij x factor kunnen groepjes zelf mee doen en als je ouder bent ook.
    dat is tenminste een programma

      /   Reply  / 
  31. Kaatje

    Popstars is gewoon een hele slechte ripp off van idols en X factor bij elkaar in een slecht sbs productie gestopt. Popstarts is gewoon een lachtertje met een jury die echt talent duidelijk niet herkent want diegene die in de live shows zitten zingen allemaal vals….. wordt een leuke groep!

    Ben benieuwd naar X factor ik heb de engelse gekeken op inet en t ziet er goed hoop dat het bij de nederlandse net zo top wordt!

      /   Reply  / 
  32. Brian

    Ze moeten net als in Engeland nu gebeurt veel internationale sterren laten optreden! Waarschijnlijk zal RTL daar geen geld voor vrij maken, maar dat zou het programma wel wat meer status geven!

      /   Reply  / 
  33. Grietje

    Het programma gaat niet over internationale sterren het gaat om de talenten die nederland in huis heeft. X factor gaat over de zangkwaliteiten van kandidaten en niet van sterren!

      /   Reply  / 
  34. x Factor

    Hopelijk redden ze het deze keer wel

      /   Reply  / 
  35. sharon

    Hallo,

    Ik wilde me nog aanmelden en ga naar de site van Xfactor.nl maar er staat nergens een aanmeld knop.
    weet iemand hier iets van?

    Liefs, Sharon!

      /   Reply  / 
  36. Gitta

    Die Blonde jurylid Stacy moet echt echt nooit meer in de jury komen. Ze heeft nog veel te leren en doet veelste bijdehand en dominant en ook nog eens arrogant.
    WEG ERMEE

      /   Reply  / 
  37. Isa

    Heey, weet iemand hoe je je moet inschijven voor x-faxtor
    lijkt me egt vet !
    xx Isa

      /   Reply  / 
  38. Isa

    m

      /   Reply  / 
  39. els van der pol

    Ik vind X factor erg leuk om naar te kijken . Net wat Wendy zegt , wat komt er na de X Factor?????????? Ik hoop toch wel op iets net zo leuk .

      /   Reply  / 
  40. Atilla

    Hoe en wanneer kan ik mij aanmelden voor xfactor??

    thnQQ

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>