X Factor in heetst van de concurrentiestrijd

‘Is Nederland niet moe van alle talentenjachten?’, hoor je steeds meer om je heen. Maar wanneer er dan weer hele volksstammen klaar staan om te auditeren en wanneer Popstars wekelijks ruim 1,5 miljoen kijkers trekt, denk ik dat er nog wel ruimte is voor nog een talentenjacht. Natuurlijk is het jammer dat ze elkaar tegenwoordig bijna aansluitend opvolgen, maar dat heb je met concurrerende televisie. Eén ding is zeker: de concurrentie laat RTL 4 niet zonder slag of stoot winnen met X Factor.

Want de vrijdagavond is echt bommetjevol geprogrammeerd. SBS 6 heeft het spectaculaire De Nieuwe Uri Geller waar ruim 1,2 miljoen mensen voor te porren zijn. Op Nederland 1 is er dan de gezellige Palingsoap gevolgd door ‘t Vrije Schaep. En Paul de Leeuw lijkt tegenwoordig een vast plekje op de vrijdagavond van Nederland 3 te hebben gevonden.

Martijn Krabbé vertelde eerder deze week aan De Telegraaf dat hij blij is met elke score boven de miljoen kijkers. Dat is misschien nog iets voorzichtig ingeschat, al zullen het er niet heel veel meer worden, denk ik. Het zal ook zeker spannend worden wat X Factor straks tijdens de dure liveshows gaat doen. Weliswaar is Uri Geller dan alweer vertrokken, maar dan staat Holland’s Got Talent alweer klaar. Saillant detail: beide programma’s worden door dezelfde producent gemaakt.

RTL heeft er in elk geval van alles aan gedaan om X Factor toch weer van een fris sausje te voorzien. Het grote afzeiken is geweest, al zitten er hier en daar toch wat rampzalige audities tussen. Verder is de jury vernieuwd met Angela Groothuizen en de jonge platenbaas Stacey Rookhuizen. Gordon en Eric van Tijn kennen we natuurlijk al uit Idols.

Gordon beweerde overigens in een interview met het AD dat de kandidaten uit SBS-talentenjachten zich niet bij X Factor hebben gemeld. Hij voegde daar aan toe het niveau van de kandidaten bij de concurrent bedroevend laag te vinden. Dat klopt natuurlijk niet helemaal, want er hebben zich wel degelijk kandidaten van So You Wanna Be a Popstar of Popstars gemeld. En de echt talentvolle zijn vervolgens door de jury geweerd omdat ze te veel bekendheid via de concurrent genoten.

Afijn, de komende maanden is de vrijdagavond op RTL 4 auditeren geblazen. Ik ben wel weer benieuwd naar welk talent ons dit keer wordt gebracht.

X Factor, 20.30 uur, RTL 4

Zie ook:
- Jury X Factor vindt Popstars-groep Red ‘heel heel erg slecht’
- X Factor durft concurrentie met Paul de Leeuw niet aan
- RTL’s X Factor weigert kandidaten uit SBS’ Popstar
- Kas van Iersel aan de slag voor X Factor

12 Reacties // Reageer

12 thoughts on “X Factor in heetst van de concurrentiestrijd

  1. !#Michael#!

    Ik gok toch wel 1.4mln kijkers … DNUG 1mln … Paling soap 1.1, Vrije schaap 1.4mln … Home Alone 2 900dznd, Paul de Leeuw 850dznd

      /   Reply  / 
  2. rob

    mijn voorspelling:
    ned.paling soap 1,2 mln vrijeschaap 1,7mln
    rtl4. x factor 1,3 mln
    sbs6.dnug 900.000
    ned3.paul de leeuw 950.000
    rtl5.home alone2 750.00

      /   Reply  / 
  3. Richard

    Zal denk ik niet super veel kijkcijfers opleveren want rtl heeft vet weinig aan promotie gedaan. Weinig in kranten, tv etc. zelfs de officiele site is nog niet eens echt de lucht in. Als je wil scoren moet je reclame maken!

      /   Reply  / 
  4. Richard

    tjaaa ik weet niet wat ervan moet vinden. Het decor valt me beetje tegen. Ook zit het allemaal niet mooi in elkaar en ik heb gevoel na het kijken van de uitzending dat ik maar een paar mensen (kandidaten) heb gezien.

      /   Reply  / 
  5. Peter

    @ Richard, niet mooi? Ik vond het juist erg mooi. Mooie desk waar ze achter zitten enzo. Hier hebben ze tenminste nog een decor bij de audities. Bij Popstars totaal niets hoor. En ik vond het juist erg snel gaan vanavond. Ze hebben 3 auditie plekken laten zien. Kortom, ik vond het een super uitzending!

      /   Reply  / 
  6. dirk

    ÌK vindt x factoor leuk een gezellige famielie programma.dat zou er veel meer moeten zijn,ook vind ik het een leuk jurie en ene grote aanwinst dat die van de doly dots erbij is als jurie die is tenminste erg gevoelig en zal vel meer rekening houden met gevoelens van mensen,want gordon wil er nog wel es over heen rammen,wel ben ik er ook mee eens voor mijn gevoel zie je neit zo veel mensen optreden.

      /   Reply  / 
  7. Cynneke

    Ik vond het erg tegenvallen dat ze nu eigenlijk alle plaatsen in 1 aflevering verwerkt hadden. We hebben uiteindelijk van Amsterdam maar 15 minuten gezien… Of krijgen we volgende week weer audities? Ik was tijdens het kijken een beetje bang dat ze dan verder zouden gaan met de 2de rondes en dat zou ik wel jammer vinden. De audities vind ik toch altijd het leukst.

      /   Reply  / 
    1. J

      Volgende week gewoon weer audities, Eindhoven en al komen nog een keer langs ;)

        /   Reply  / 
  8. Peter

    Zo bijna 1.5 miljoen kijkers. Erg netjes. Weg met die Uri Geller!

      /   Reply  / 
  9. Samantha

    deUri Geller! is zo saai
    maar wel leuk dat na xFactor
    van de vorst ziet sterren komt !!!da’s een kei leuk programma

    xxx

    p”:ben 16

      /   Reply  / 
  10. Carice

    Ik vind de X factor gewoon het leukst :-)

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>