RTL’s X Factor weigert kandidaten uit SBS’ Popstar

De audities voor het RTL-programma X Factor zijn dit weekend losgebarsten. Kandidaten uit de regio Amsterdam mogen gisteren en vandaag voor de jury verschijnen. En die jury heeft niet voor iedereen even leuk nieuws. Kandidaten die het ver hebben geschopt bij SBS-talentenjachten als So You Wanna Be a Popstar en het huidige Popstars worden sowieso naar huis gestuurd.

Het overkwam Naomi Lagerwaard (website), die vorig jaar bij de laatste 15 kwam van So You Wanna Be a Popstar. Haar vader Dick meldt aan Zappen: "Er werd letterlijk tegen haar gezegd: 'Je hebt zeer zeker potentie maar
omdat je aan So You Wanna Be a Popstar hebt meegedaan en zo hoog bent geëindigd, kunnen wij
je niet door laten gaan."

En dat is toch opmerkelijk. Want in RTL-talentenjachten Popstars the Rivals, Idols en X Factor zijn toch meermalen dezelfde figuren langsgekomen. Sommigen bij voorbaat kansloos, anderen die meerdere auditierondes bij een eerdere talentenjacht overleefden en dan toch door mochten gaan. Denk maar aan Alice (die bij Idols I net niet tot de laatste 10 doordrong en bij Idols II dat wel deed) of Lotus Metaal, die aan meerdere RTL-talentenjachten meedeed en onlangs wel gewoon redelijk ver kwam in Popstars.

"Voor mij is geen X Factor maar SHIT Factor", concludeert vader Dick. En daar kan ik het alleen maar mee eens zijn. Erg kinderachtig van X Factor om mensen bekend uit een SBS-talentenjacht te weigeren. Dan laat je jezelf wel erg kennen.

Bekijk de auditie van Naomi in SYWBAP:

Zie ook:
- Jury X Factor met twee mannen en twee vrouwen
- Fraaie talentenjact Popstars volgende ronde in

31 Reacties // Reageer

31 thoughts on “RTL’s X Factor weigert kandidaten uit SBS’ Popstar

  1. www.onmgtstkracht.web-log.nl

    ik vind niet dat rtl ze weg mag sturen. In januari deed Naomi mee aan Idols en nu doet ze mee aan popstars. Hoort iemand SBS klagen ? Nee dus. Dan vind ik dat de kanidaten die aan de audities van SBS hebben meegedaan ook gewoon aan de rondes van de audities van rtl mogen meedoen.

      /   Reply  / 
  2. Bart

    Vind het wel een goede beslissing eigenlijk. Na de zoveelste keer Lotus te hebben gezien had ik ook zoiets van niet weer he.

      /   Reply  / 
  3. Patrick

    Ik vind het ook terecht dat RTL ze wegstuurd, zo voorkom je dat iedereen gaat roepen, “ach daar heb je alleen dezelfde figuren als bij SBS” en dat wil RTL logischerwijze niet.
    Dat SBS dit wel heeft gedaan is hun probleem.
    Ik vind het in ieder geval heel goed dat ze dat doen.
    En dan daarbij dat kind is toch afgevallen dus ze was niet goed genoeg voor SYWBAP dan zal ze zeker niet goed genoeg zijn voor X-Factor.

      /   Reply  / 
  4. jansen

    weet je wel waar je het over heb PATRICK

      /   Reply  / 
  5. Brian

    Ben het eens met RTL. Kijk naar Popstars, daar zitten nu alle afvallers van X Factor in. Wat is daar leuk aan? Ze zijn niet voor niets afgevallen (behalve Rebecca, die mag wel wat meer afvallen). Als het goed is gaan ze de troep ook veel minder uitzenden dit jaar, wat ik alleen maar kan loven.

      /   Reply  / 
  6. Mart

    Vind het zelf wel een goede ontwikkeling. X factor moet gewoon vernieuwend zijn. Ik zit ook niet te wachten op weer een lotus of een idioot als Herman die overal opduikt. Denk dat ze die gekken er ook wel uit houden deze keer. Dus ook Roef en Marianne hoeven we deze keer niet te verwachten op tv, al zullen ze gegarandeerd weer komen opdraven.

      /   Reply  / 
  7. belarus

    deze jongedame (kind) ??? dééd méé omdat zingen haar passie is, waarschijnlijk wel goed genoeg, want als er 8000 deelnemers méé doen en je zit bij de laatste 15 ben je zekers wel goed genoeg, maar ze hebben een keuze moeten maken, en er gaan er immers maar 10 door naar de “liveshows” ze had in ieder geval een geweldige ervaring bij SYWBAP opgedaan en geweldige vrienden aan over gehouden.

      /   Reply  / 
  8. jansen

    JAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA, ga maar kijken wat er binnenkort wéér uit wordt gezonden, géén Roef en Mariane etc. etc. maar nog erger ?????????

      /   Reply  / 
  9. S

    En je punt is Belarus? Ik vind ook dat ze dat moeten weigeren, al die bekende gezichten constant, dat houdt de strijd ook gewoon eerlijk. Niet dat de een al door andere shows fans heeft gesprokkeld.

      /   Reply  / 
  10. marjolijn

    Brian, ook ik was daar eeeeeeeeeeeeeeeeeen hele dag, slecht georganiseerd, met ze vele in een te klein zaaltje, ‘s morgens 8 uur aanwezig, en om pas 4 uur in de middag je auditie te mogen doen, weggestuurd worden, en de mafkezen worden uitgezonden, en uiteraard de beste, dus X-factor, Idols, Popstars het is gewoon allemaal het zelfde

      /   Reply  / 
  11. marco

    Heel begrijpelijk als je nu naar popstars kijkt , wat een aanfluiting en zelfs henk jan smits geeft het toe , het is om wanhopig van te worden.
    Dus X factor het gaat goed zo en geen SBS zooi binnenhalen

      /   Reply  / 
  12. Flakin

    Wat kinderachtig zeg! SBS-Talentenjachten kent zeker talent! Wat dacht je van Brandi, Rabecca en de rest. RTL is zoo kinderachtig, ze laten toch veel talen lopen!

      /   Reply  / 
  13. Tom

    Mee eens dat RTL ze weigert…

    SBS liet alleen maar ex-idols kandidaten zien bij Popstars. Hoezo onderscheidend??!

      /   Reply  / 
  14. Ria

    Ik vond de vader van Naomi bij Popstar ook al ziekelijk ‘betrokken’ dus hij heeft weer wat gevonden. Ik vind dat RTL gelijk heeft en het is waarschijnlijk gewoon een ‘aardige’ reden om te zeggen dat z’n dochter nog niet goed genoeg is.

    Zal blij zijn als er weer wat nieuwe gezichten te zien zijn. Ben vooral benieuwd naar de bands die meedoen.

      /   Reply  / 
  15. Maris

    Niet mee eens; Het gaat toch om wat je als talent te bieden hebt en je groei kunt laten zien, want dat is toch altijd het geen dat ze als huiswerkopdracht krijgen, en dan kom je volgend jaar nog maar eens terug, of misschien moet je het eens proberen bij…
    Echte talenten gaan daar dan ook serieus mee aan de gang.
    Weet je hoe vaak Marco Borsato heeft meegedaan binnen de zelfde talentenjacht voordat hij er klaar voor was.
    Nee, RTL dat mag niets uitmaken, echte talenten kunnen de kijker keer op keer blijven boeien, en dat is wat ik als kijker wil zien.En als je dat kan waar maken…dan is er ook een echte x factor.Maar niet uitsluiten wegens eerdere deelname,onzin.
    Beoordeel iemand op zijn talent.
    Naomi, heel veel succes en geef de moed niet op!!!

      /   Reply  / 
  16. JP

    Ze mogen van mij die “LOSERS” eruit gooien , maar die gaan altijd door de voor-voor rondes (dus er is ook een ronde die NIET op TV komt )

    en die laten ze door

    Die Kip werd zelfs betaald om met een heliumstemmetje in kippenpak te zingen -.-

    dus..

      /   Reply  / 
  17. Mariska L

    Wat een onzin allemaal zeg!

    Vind dat ieder talent een kans verdient, ongeacht of ze nou mee hebben gedaan aan een eerdere talentenjacht.

    Ik bedoel anders hadden ze dat van te voren wel even kunnen melden…toch?? Om teleurstellingen te voorkomen!

    Maar goed , Naomi het is jammer van X Factor…Maar jij komt er wel hoor!!

      /   Reply  / 
  18. Shir

    Even voor de mensen met het meest domme commentaar dat ze niet goed genoeg zou zijn.. Waarom zat ze dan bij de laatste 15 van sbs? Maakt dat haar slecht voor Xfactor denk het niet! Dan hadden ze Naomi ook niet moeten uitnodigen hiervoor want ze wisten het van te voren!!!!En dan het commentaar dat haar vader ziekelijk betrokken is.. Beetje domme niet over nagedachte opmerking. Haar vader steunt haar gewoon en helpt haar. Hoe zou jij vader reageren als tegen je dochter gezegd word dat je niet mee mag doen ivm sywbap ????!!!!!
    En sorry hoor, sbs zooi dat is het nu ja maar dat is Naomi zeker weten niet!!!!!
    ik snap dat ze geen commentaar willen van die heb je bij ons vandaan maar geef haar op z’n een minst een kans! Bedoel, ze is niet voor niks zo hoog geeindigd. Maargoed it’s rtl loss.. Naom, jij komt er zonder hun sowieso wel! Geen twijfel aan!
    Laat al die domme mensen hier maar hun onzin kwijt, jij weet dat je kunt zingen en wij ook!

      /   Reply  / 
  19. deborah

    Nou ik was er bij afgelopen zaterdag!
    we hebben 2,5 uur in de regen moeten wachten, dan komt er een malloot voorbij om de mensen warm te dansen! geef ze dan een beker thee of koffie daar heb je wat aan!!

    dan ben je eindelijk binnen en dan lijkt het wel een crisis centrum!!
    en naomi is niet de enige die dit is overkomen,
    monique van de laatste popstars zat ook bij de laatste 20 en ook die is niet door door dezelfde reden!
    idd nodig ze dan niet uit.. ik ben maar weggegaan want had geen zin om nog een 5 uur binnen te wachten!!

    ik zat ook bij de laatste 80 van popstars en vind dat best goed!!!
    en had geen zin om dan voor jan lul 5 uur te moeten wachten.

    naomi komt er zeker wel!! want die meid kan wel zingen!!
    kun je niet zeggen van andere mensen die voor de 100ste keer komen opdagen.
    de wannabees de roefjes de hermans enz enz maar die laten ze door!!!

    en dan kan x factor wel aangeven dat ze de drukte niet aankonden omdat men teveel aanhang meenam.
    dit werd van te voren in de brief aangegeven dat je maar 2 man mee mocht nemen dus het is gelul dat dat niet aangegeven werd!!
    gewoon slecht georganiseerd!

      /   Reply  / 
  20. Jara

    Een vriendin van mij had ook meegedaan en die moest `s avonds en iedereen die `s avonds moest bij de laatste 80 of 100 gingen sowieso niet door en ze zeiden dat ze wel geod kon zingen enzo vette onzin togh die RTL

      /   Reply  / 
  21. louise

    Naomi, laat al deze dommen kritieken die hier staan vermeld maar voorbij waaien, wij weten dat je kan zingen, en niet alleen je Pa is trots maar wij allemaal, beetje dom van RTL die weten(wisten) dat je ook mee heb gedaan met sywbap. Lekker blijven zingen en dat geld ook voor de andere kandidaten die weggestuurd zijn.

    ik ben in ieder geval net zoals je Pa, Heel trots

      /   Reply  / 
  22. k

    ik vind dat iedereen niet zo moet zeuren. laat mensen gewoon zelf doen wat ze willen maar snap ook eens dat x factor anders wil zijn want als ze dat niet doen gaan jullie ook niet kijken. ik vind het heel jammer dat mensen niet willen wachten op een auditie want denk je dat het vanzelf komt aanwaaien. echt heel erg jammer maar dat betekend dat je het niet in je hebt en dan gun je anderen een kans

      /   Reply  / 
  23. Anne

    Dit is echt de grootste lariekoek ever de mensen die klagen zijn diegene die niet door zijn dat is wel heel toevallig vind je ook niet. De mensen die door zijn hoor je niet. Mensen doen allemaal zo moeilijk en snappen niet dat ze eens moeten ophouden om al die shows af te gaan. Sommige komen gewoon in alle shows terug snappen ze het niet stop gewoon met zingen en zoek een andere hobby. Ik weet wel zker dat er bij X factor oude bekenden van idols en sywbap terug komen kan haast niet anders.
    Stop gewoon met klagen om niks!

      /   Reply  / 
  24. S

    Wat een gezeik allemaal.. ‘s avonds werden er zeker nog mensen doorgelaten! De mensen die niet door waren, waren gewoon niet goed genoeg.. Leg je daarbij neer!
    Er is btw al een meisje door die bij Idols ook bij de theater ronde mee heeft gedaan.. en weet je waarom die door is?! Omdat die zichzelf heeft verbeterd! Zouden de mensen die nu lopen zeiken ook maar een moeten doen en anders stoppen met zingen!

      /   Reply  / 
  25. Petra

    TERRECHT!!! Ik moet er namelijk niet aan denken dat we nu weer die RUBEN voorbij zien komen. Weer die Idols, Popstars X Factor gasten die we al 20 keer gezien hebben. Die gasten zijn zo wanhopig dat ze overal aan mee doen. We willen nieuwe gezichten zien. Niet steeds dezelfde.

      /   Reply  / 
  26. Michelle

    vandaag mee gedaan, alles is nep daar

      /   Reply  / 
  27. Herman Roggeveen Auteur

    Wat dan Michelle? Vertel eens meer :)

      /   Reply  / 
  28. Nelleke

    Was ook vandaag in Eindhoven.Ja,het is echt waar en geen lariekoek.Diegenen die auditie gedaan hebben bij SBS worden echt weggestuurd door RTL.
    Kandidaten die een superstem hebben,worden beoordeeld met bv je bent wel goed maar niet goed genoeg voor de volgende ronde,onzin dus.Deze mensen hebben dus een opdracht meegekregen om de kandidaten met een smoes weg te sturen,want volgens diverse deelnemers werd er niet echt een duidelijke reden gegeven waarom ze niet verder mochten.Is natuurlijk wel rot om te doen als je van tevoren weet dat je ze weg moet sturen omdat ze bij popstars geweest waren.Je zit als jury te luisteren,denkt wat zijn ze toch goed maar je moet ze toch wegsturen volgens opdracht.Ik heb van kandidaten gehoord die bij popstars bij de laatste 80 waren dat als ze de jury vroegen wat er niet goed was,ze zichtzelf geen houding meer wisten te geven.Lekker bezig toch RTL,gewoon kinderachtig.Slechte organisatie ook.Kijkcijfers zullen zo wel dalen.maar ja door schade en schande wordt men misschien toch eens wijs.hopen we.Blij dat SBS toch meer volwassen is en eerlijk.
    Weet je tenminste waar je echt aan toe bent,kun je verder mee.

      /   Reply  / 
  29. Maaike

    HAHAHAHA Nelleke wat een grap nou je zal wel niet gaan kijken als het wordt uitgezonden maar ik weet wel zeker dat er mensen uit popstars voorbij komen. Ik heb zelf ook auditie gedaan in Eindhoven en heb het er naar mn zin gehad ik was wat later omdat ik wat verder weg woon en heb niet in de sneeuw en kou hoeven wachten door een xtra wachtruimte, tja het was binnen wel heel druk maar je moet wat he.En dat van popstars dat is echt de grootste bullshit ik moest na een jongen auditie doen hij heette Dennis en die was wel door hij zat ook in popstars! Hou gewoon op met dat klagen om niks volgens mij was jij niet door en uit je het zo. En weet je Nelleke juist door schande en schade gaan mensen kijken naar dit soort programma’s. Ik heb een leuke dag gehad en jij blijkbaar niet.

      /   Reply  / 
  30. Pingback: Grijze Popstar Henry doet auditie bij X Factor | Zappen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>