Fraaie talentenjact Popstars volgende ronde in

Popstars op SBS 6. Toen het half augustus begon, dacht ik: pfff, weer een talentenjacht. Idols IV en Holland's Got Talent zijn nog maar net achter de rug! Maar op een vrijdagavond in september kwam ik er al zappend toch langs en ben toen vrij snel in Popstars gezogen. Wat een fantastisch mooi gemaakte talentenjacht!

Dit doet me denken aan de eerste twee series van Idols, wat mij betreft toch de best gemaakte talentenjachten op de Nederlandse televisie. Popstars biedt een mooie introductie van de kandidaten, gelikte montage zonder door te slaan in allemaal optisch-technische snufjes, een evenwichtig beeld van het deelnemersveld, gebalanceerde en vooral eerlijke jury en een lekker tempo. Ik vind Popstars in elk geval stukken beter dan So You Wanna Be a Popstar, X Factor en Holland's Got Talent.

Qua opzet is het overigens tot nog toe een 1-op-1 kopie van Idols. De talentenjacht gaat nu de theaterronde in, waar de kandidaten met een piano moeten meezingen, samen een stukje zingen en meer oefeningetjes. Allemaal trucjes waardoor de jury het deelnemersveld kan doen slinken tot een stuk of 30 kandidaten.

Maar daarna moet het verschil toch duidelijker zichtbaar worden. Want Popstars gaat niet op zoek naar de beste zanger of zangeres, maar een popgroepje. En dat vereist toch andere kwaliteiten. Wel sneu voor die paar zeer getalenteerde kandidaten die toch echt beter uit de verf zullen komen als solo-artiest. Maar ach, die kunnen straks weer meedoen aan X Factor of Holland's Got Talent / Het Supertalent van Vlaanderen en Nederland.

Popstars, 20.30 uur, SBS 6

Zie ook:
- Nieuwe poging om popster te vinden in Popstars
- X Factor komt begin 2009 terug
- SBS 6 breidt Holland's Got Talent uit naar Vlaanderen

14 Reacties // Reageer

14 thoughts on “Fraaie talentenjact Popstars volgende ronde in

  1. anoniem

    ja idd een regelrechte kopie. Alleen laat Popstars 11-jarige wannabe’s door :S En is de presentatie een stuk minder. En daarbij doel ik vooral op Geer!

      /   Reply  / 
  2. Erwin

    @ Anoniem: Tja, maar sommige mensen hebben liever geen presentatoren die zichzelf (waarschijnlijk) heel erg serieus nemen. Popstars scoort niet voor niets beter dan de laatste Idols!

      /   Reply  / 
  3. GTSTnieuwskrant

    Popstars is gewoon leuk! En zeker met Geer, hij maakt het leuk en is beter als die veel te verwende Gordon. Die neemt zich zelf pas serieus en denkt dat hij alles is!!!

      /   Reply  / 
  4. michel

    Hou eens met dat kopie verhaal. Word er zo moe van. Televisie van over de hele wereld kopieert van elkaar dus wat maakt het nou uit. Popstars is erg leuk om naar te kijkenn en op een of andere manier heel verfrissend na 4x Idols!

      /   Reply  / 
  5. noena

    Fraai?? , alsjeblieft zeg het is verschrikkelijk, alweer gekunstelde SBS jatwerk van de bovenste plank.
    Presentatie om van janken, walgelijk

      /   Reply  / 
  6. PINHEAD

    Idols is echt 10 keer beter,het kopieren wordt nu wel heel erg duidelijk bij Popstars.

    Jeetje zeg,van creativiteit en orginaliteit heeft SBS duidelijk nog nooit van gehoord.

    Hoelang zal dat ‘popgroepje’ stand houden?
    Ik denk hoogstends een half jaar.

    Idols4 Is in ieder geval veel populairder dan Popstars,post je een bericht over Idols,heb je meteen meer dan 100 reacties…

      /   Reply  / 
  7. Mart

    Ach kopie of niet, toch weer zo’n 1.350.000 kijkers en uitslag zelfs boven de 1,7 miljoen.

      /   Reply  / 
  8. PHX

    en meer zullen het ook niet worden Mart, dat is ongeveer het plafond dat het ordinaire niveau van geer en SBS de moeite van het bekijken waard vindt.

      /   Reply  / 
  9. Lopje

    Wat zien ze er trouwens plastic uit op die foto zeg!
    Gewoon eng!

      /   Reply  / 
  10. T

    Tsja..Ik kan niet ontkennen dat ik elke vrijdag wel weer nieuwschierig ben wie er door gaat en wie niet. Maar Idols is en blijft voor mij toch de beste talentenjacht.

      /   Reply  / 
  11. Daan

    Laat toch popstars de voorloper zijn van Idols dus hoezo gekopieerd van Idols

      /   Reply  / 
    1. Thor

      slaap lekker verder Daan…

        /   Reply  / 
  12. Marco

    Mooie show, het is een en al kitsch en nep en de kandidaten kunnen maar matig zingen…leuk als vermaak om naar te kijken maar in het professionele muziekcircuit word hier hard om gelachen…

      /   Reply  / 
  13. Robin

    Voice veel beter

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>