Klapvee Keuring (2): Ranking the Stars

Het grootste probleem bij het opnemen van een televisieprogramma? Het vinden van genoeg publiek. Waar een dagje opnames bijwonen van het Rad van Fortuin vroeger een exclusief dagje uit was, moeten producenten tegenwoordig genoeg klapvee bij elkaar schrapen. Daarom op Zappen.blog.nl: De Klapvee Keuring. Elke werkdag bezoeken we een ander tv-programma en recenseren we hoe het is om publiek te zijn. Vandaag: Ranking the Stars.

Video in YouTube:

Eén van de leukste programma’s op de Nederlandse televisie is Ranking the Stars. Deze show staat dan ook hoog op ons lijstje om te bezoeken. Dat is gelukt.

Beoordelingscriteria

- Is publieksdeelname snel en gemakkelijk te regelen?
Nog best pittig. Je moet de oproep goed in de gaten houden, anders zit het alweer vol. Bovendien kost het bijwonen van de show geld. 5 euro 73 om precies te zijn, precies het bedrag dat ook een lidmaatschap van BNN kost. De opnames zijn in Almere op een industrieterrein, bereikbaarheid is niet optimaal.
5

- Hoe is de gastvrijheid?
Prima! In een kleine wachtruimte met veel zitplaatsen lopen meerdere gastvrouwen rond die alles in goede banen leiden. Er zijn ook gratis consumpties.
8

- Het comfort van de zitplaatsen
De welbekende bankjes van Mooi! Weer de Leeuw met een kussentje. Ondanks de lange zit heb ik geen enkele keer oncomfortabel gezeten.
8

- Hoe is de wachttijd?
Tja, dat is wel erg lang. We wonen drie uitzendingen bij en dan ben je van 12.30 tot 18.00 uur onderweg. Vooral het wachten tussen de uitzendingen door lijkt elke keer langer te duren.
5

- Welke fotomogelijkheden zijn er?
Meermalen wordt specifiek gemeld dat foto’s tijdens de opnames niet zijn toegestaan. De productie is bang voor flitsen. Maar aan het einde van de opnamedag kunnen de vele aanwezige meisjes op de foto met hun mannelijke idool. Vooral Ruben Nicolai is populair. Paul de Leeuw is wel snel vertrokken. Je mag ook niet achter de desks plaatsnemen.
7

- Kom je als publiek goed in beeld?
Helemaal niet.
4

- Hoe is de overige publieksparticipatie + opwarmen?

Paul de Leeuw weet in drie minuten tijd het publiek enthousiast te krijgen, heel erg knap! Verder wordt in de uitzending wel meermalen aan een specifiek iemand gerefereerd. En voor de sfeer is ons gelach broodnodig.
9

- Hoe zijn overige faciliteiten en consumpties?
Prima toiletten en ruim voldoende zitplaatsen. Je kunt verder zoveel broodjes en fruit eten als je wilt en ook is er een ruime keuze in frisdranken, koffie en thee. Weliswaar heb ik 5,73 euro betaald voor presentie, die heb ik er zeker wel uitgehaald qua consumpties.
9

- In hoeverre houdt producent zich aan omschrijving?

Ja hoor, we stonden klokslag 18.00 uur weer buiten. Klopt dus als een bus.
8

- Hoe leuk is het om deze show bij te wonen?
Toch wel hilarisch. Bovendien is er 45 minuten opgenomen, maar worden er slechts 35 minuten uitgezonden. Je hebt als klapvee dus wel een bonus doordat je meer grappen hoort dan de kijkers thuis. Ik zou volgend seizoen best nog een keer willen. Maar dan misschien de opnamedag met twee afleveringen.
8

Score: 7.3

Morgen: Het Moment van de Waarheid.

Zie ook:
- Alles van de Klapvee Keuring
- Zappen.blog.nl presenteert de Klapvee Keuring
- Klapvee Keuring (1): De Wereld Draait Door
- Klapvee Keuring (2): Ranking the Stars
- Klapvee Keuring (3): Het Moment van de Waarheid
- Klapvee Keuring (4): Tijd voor Max
- Klapvee Keuring (5): Pauw en Witteman
- Klapvee Keuring (6): Succes Verzekerd
- Klapvee Keuring (7): Wie Ben Ik?
- Klapvee Keuring (8): Spuiten en Slikken

30 Reacties // Reageer

30 thoughts on “Klapvee Keuring (2): Ranking the Stars

 1. Mart

  Heb een goed beeld gekregen van hoe de opname in z’n werk gaat. Wederom een leuk filmpje, al lijkt me DWDD leuker om naartoe te gaan. Ben trouwens erg benieuwd hoe succes verzekerd is bevallen. Een kennis van mij is namelijk bij een opname geweest van life & cooking, en Carlo was meteen na de opname verdwenen en heeft na de uitzending het publiek ook niet toegesproken,dat deed iemand anders.Hij komt dus anders over dan op tv.

    /   Reply  / 
 2. Pieter

  Applaus! Leuk idee, goed uitgevoerd. Één ding, hoe kan je nou filmen terwijl het zo duidelijk verboden was, respect man! Met alle risico’s die er bij komen kijken als je het toch doet met een PdL in de zaal.

    /   Reply  / 
 3. Chiel

  Zo’n lange tijd in de studio, lijkt me niks. Zeker als je ook nog de reisrijd (voor mij dan weer 4 uur) erbij trekt.

  De afleveringen duren overigens gewoon 40 minuten :)

    /   Reply  / 
 4. Arjan

  Kleine opmerking over de lengte van de publieksopwarming. In het filmpje zeg je dat dat normaal zo’n 45 minuten duurt. Absoluut niet waar. Bij een overgrote meerderheid van programma’s gaat het publiek een half uur voor opname de studio in. 10 minuten later zit men waarna de opwarming begint. 20 minuten is de max dus.

    /   Reply  / 
 5. Mart

  @Arjan: Zeurpiet! wat maakt dat nou uit.Hartstikke leuk idee en goed uitgevoerd, en dan gaan we om zulke dingen lopen zeuren.

    /   Reply  / 
 6. Nick Klunder

  Wat een leuk idee als website. Ik geniet ervan. Ben zelf bij ik wed dat ik het kan geweest. De uitzending zelf was niet bijzonder waren ook neit gastvrij. Ga zo door.

    /   Reply  / 
 7. Mart

  @nick: Carlo heeft de mensen zeker ook niet bedankt voor hun komst na de uitzending.
  Als ik weer naar een opname ga dan ga ik voor een gezellig programma, ik hou van holland lijkt me wel wat en wil ook wel eens meedoen aan miljoenenjacht. wat schat je? was niet veel aan op tv maar denk dat het in de studio wel leuk is om aan mee te doen.

    /   Reply  / 
 8. Lies

  beste medewerkers van zappen.blog. jullie hebben zelf ook wel in de gaten dat de maker van dit item al zijn neefjes en nichtjes heeft laten reageren, “geweldig!”, “goed gemaakt”. Mensen hou nou toch op. wat een onzin. slecht gemaakt, slecht gemonteerd, allerberoerdste totaal futloze presentator. die zijn verlegenheid aan het overwinnen is in een cursus Zelf Filmpjes Maken. Prima, maar doe dat gewoon voor jezelf. ik nam deze site redelijk serieus, maar nu jullie de schoolkrantfase in zijn gegaan haak ik af.

    /   Reply  / 
 9. Pieter

  Hahaha die Lies, wat een frustratie. Zappen.blog.nl probeert wat nieuws en ik vind het toevallig wel geslaagd en kom nu i.p.v. elke paar dagen de afgelopen twee dagen elke dag kijken vanwege de klapvee filmpjes.

  Ieder zijn mening, maar ik ben het niet met je eens. Ik ben overigens geen neefje of familie van Herman :)

    /   Reply  / 
 10. Mart

  @Lies: tja, wat moet ik hier nou op zeggen.Ben het totaal niet met je eens. Mensen zijn juist erg benieuwd hoe het er achter de schermen aantoe gaat, en ik vind het gewoon geweldig. Echt een positieve aanvulling op deze site en denk dat met dit soort vernieuwingen de bezoekersaantallen alleen maar zullen toenemen.
  Dit zie je nergens anders, en daarmee onderscheid deze media site zich van de rest. Herman laat je niet uit het veld slaan door 1 zo’n reactie. Ik hoop dat er een vervolg op komt. (aangezien bijna iedereen er erg positief over is) :D

    /   Reply  / 
 11. Arie

  Ik ben het enigszins eens met Lies dat het niet echt de beste filmpjes zijn.
  Het begint op zich goed maar dan krijg je als jullie binnen zijn ineens korte fragmenten en worden die afgekapt in het midden van een zin, als kijker probeer je dus te volgen wat er gezegd word en ineens *pof* weg fragment.

  Wat het leuke is van deze filmpjes is dat ik, en ik denk anderen die hier positief over zijn nog nooit te gast zijn geweest bij een dergelijk programma. Dat is dan de kracht, maar als journalist en reportage makers schieten jullie dus wat tekort. En ook was Lies zegt over de futgehalte, dat mag idd wel ietsje hoger. Een beetje dosis Matthijs van Nieuwkerk kan geen kwaad :D
  Suc6 verder!

    /   Reply  / 
 12. Bert

  Ook ik ben het met Lies eens. Het idee is leuk, maar de uitvoering helaas erg slecht.

    /   Reply  / 
 13. Tommy

  Kom er ook een 2de seizoen van Klapvee? :P

    /   Reply  / 
 14. Erik

  Gaat het dan om de filmpjes? Naar mijn idee gaat het meer om wat menn wil laten zien: hoe men omgaat met het klapvee. De filmpjes zijn niet gemaakt om een prijs mee te verdienen, maar om het rapport te ondersteunen en dat doet het m.i. zeker. (En nee, ik ben geen neef die is opgeroepen en ook geen verre familie)

    /   Reply  / 
 15. Herman

  Om ook maar even te reageren; bedankt voor alle feedback, zowel positief als negatief. Nee, ik ben geen ervaren filmmaker, wilde vooral iets nieuws proberen naast de geschreven teksten.

  Verder was het altijd het idee om alles heel ‘guerrilla’ te doen, geen toestemming vragen maar gewoon filmen met een simpele camera. Dan krijg je niet de beste kwaliteit en ook niet al het beeld dat je eigenlijk zou willen, maar het draagt wel weer bij aan de sfeer van het uiteindelijke resultaat.

  Ook geen presentatiecursus gevolgd, ook niet direct ambities in die richting. Maar een volgende keer zal ik wat minder futloos proberen te zijn, Lies ;-)

  En of er een tweede reeks komt… hangt een beetje af van het succes van deze serie. Maar liever bedenk ik dan weer iets anders.

    /   Reply  / 
 16. Gerard

  Ik vind het erg leuk om te zien! Ga zo door! En Lies, ook ik ben geen familie.. :)

    /   Reply  / 
 17. michel

  Ook geen familie en vind het ook een leuk idee!

    /   Reply  / 
 18. Raul

  Op zich een leuk idee en goed ook om te zien dat je in ieder geval wil vernieuwen. De montage is niet altijd even best maar dat komt naarmate je er meer bedreven in wordt. Nog een ander puntje van kritiek: probeer geen shot te maken waarbij je loopt en de cameraman achteruit loopt en je filmt. Dat was niet steady en daardoor storend, ook ietwat over ambitieus wellicht.

  Inhoudelijk ben ik benieuwd naar de volgende filmpjes. Het moet natuurlijk niet iedere keer hetzelfde verhaal worden met de catering was goed en de opwarming leuk. Het is stiekem toch ook een beetje hopen op een uitschieter in negatieve zin.

  Succes ermee verder, het initiatief to vernieuwing is sowieso al top.

    /   Reply  / 
 19. Anoniem

  best goede kwaliteid en ik ben ook geen familie!

    /   Reply  / 
 20. Tommy

  @ Raul

  Je moet niet vergeten dat veel mensen die dagelijks deze website bezoeken vaak ook naar tv-programma’s gaan…

    /   Reply  / 
 21. Raul

  @ Tommy

  Daar ben ik me van bewust. Je merkt ook heel terecht op dat veel mensen al wel eens naar een opname geweest zijn (ikzelf ook meerdere malen). Dat ‘veel’ impliceert ook meteen dat niet iedereen dat eens gedaan heeft. Voor die groep is het dus gewoon een leuk videoitem, dat blijkt ook wel uit de reacties. Hopelijk inspireert dit ‘succes’ tot het maken van meer videoitems. En wellicht ook wel items die voor andere lezers weer interessant zijn

    /   Reply  / 
 22. Lies

  Tjonge Herman, wat heb je weinig familie! niemand is verwant maar toch positief, het zijn echte fans kennelijk. ik vind het slappe hap. zeker als je school voor journalistiek hebt gedaan en je jezelf in de positie plaatst waarin je anderen stiekem gaat recenseren, dan mag je zelf ook wel wat laten zien. doe iets origineels. niet een duf shot op twee glazen cola en dan even sloom in de camera zeggen dat je maarliefst twee glazen cola kreeg. dat zie ik al. this is TV en geen radio. wie komen er eigenlijk naar deze site> tvkijkers of tvmakers? daar ben ik wel benieuwd naar gezien alle tevreden reacties. bijna iedereen vindt het wel best.

    /   Reply  / 
 23. Bart

  Leuke filmpjes Herman, ga zo door!

    /   Reply  / 
 24. michel

  @Lies Over het algemeen tv kijkers

    /   Reply  / 
 25. Chiel

  Lies, je moet het ook beschouwen als wat extra’s en niet als een volwaardig RTL Boulevard item.

  Tuurlijk kun je genoeg aanmerken op verschillende dingen. Monteer zelf ook veel en dan zou ik ook bijv. wat minder naar zwart faden, en inderdaad niet afbreken in een zin. Maar écht storend is het niet.

  Ik vond het een goed beeld geven, en dáár gaat het toch om.

    /   Reply  / 
 26. Erwin

  Ach Lies, ik denk dat jij eerlijk een jaloers meisje bent die eens een goede beurt nodig heeft.

  Deze hele blog is niet uit de hoogte en perfect qua artikelen, dat is ook de kracht ervan. Jij verwacht gewoon dat Herman een item als RTL Boulevard of NOVA maakt, zeg je. Nee, jij moet gewoon een goede beurt krijgen zodat je jalozie even weg is ;)

    /   Reply  / 
 27. PHX

  En jij biedt jezelf aan Erwin?

    /   Reply  / 
 28. Mart

  @Herman: Je zegt dat je weer wat nieuws wil bedenken maar er zijn nog een heleboel programma’s die je nog kunt meenemen zoals: ik hou van holland, MWDL, en eventuele nieuwe programma’s. Nog iets anders is natuurlijk top maar denk dat dit ook nog tijden meekan.Deze flimpjes zijn natuurlijk tijdelijk, het leven gaat door en er zullen steeds wer nieuwe programma’s komen en iets als het moment van de waarheid krijgt misschien geen eens een vervolg.

    /   Reply  / 
 29. JB

  Popstars of Sterren dansen op het ijs lijkt me ook leuk :P

    /   Reply  / 
 30. Pingback: Klapvee Keuring (4): Tijd voor Max | Zappen

 31. Pingback: Zappen.blog.nl presenteert de Klapvee Keuring | Zappen

 32. Pingback: Klapvee Keuring (1): De Wereld Draait Door | Zappen

 33. Miranda

  Ik ben het absoluut niet eens met Lies. Wat maakt het uit dat de filmpjes niet super van kwaliteit zijn? Het gaat uiteindelijk om de inhoud, en niet op wat herman zelf doet.

  Herman, ik vind het super dat je dit doet, het laat de backstage kanten van programma’s goed zien.

  Ik ben zelf bij Life and Cooking geweest en Carlo en Irene kwamen allebei na afloop even kletsen met de mensen. Ze zijn heel aardig en nemen echt even de tijd voor je, ze komen op mij niet als arrogant over.

    /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>