KRO dol op Puberruil

Bij RTL is al langer te zien hoe de moeder des huizes voor twee weken ruilt met een andere vrouw. De KRO kwam met puberruil, waarin jonge adolescenten een tijdje van leven ruilen. Al snel volgde een versie waarin de pubers het leven verruilden met iemand uit een ontwikkelingsland. En vanavond komt de omroep met Puberruil XL. Het is duidelijk: bij de KRO zijn ze dol op het programma.

De KRO omschrijft Puberruil XL als: Het is sneller, met meer pubers, en met presentator Sulay Reval. Ook niet onbelangrijk: in XL komen ouders nauwelijks aan het woord en gaat het niet over opvoeding. XL duikt in het leven van de pubers.

Vanaf morgen komt de omroep met een nieuw seizoen van de gewone Puberruil, waarin de tieners voor vijf dagen het leven verruilen.

Persoonlijk was ik erg gegrepen door de internationale versie van het programma, waarin geruild werd met Afrikaanse kinderen. Wij maken ons hier druk over mobiele telefoons en het halen van goede cijfers, terwijl ze in Afrika kampten met aids-problematiek (hiv-besmette mannen misbruikten jonge meisjes bewust). En dat maakt echt indruk.

Puberruil XL, 20.30 uur, KRO (Nederland 3)

Zie ook:
Puberruil zoekt globale problemen op

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>