KRO blikt vooruit met De Toekomst van Nu

Al zo lang als het medium televisie bestaat, is de toekomst een favoriet onderwerp. Ik kan me nog herinneren hoe ik in mijn jeugdjaren keek naar die vreemd bebaarde Chriet Titulaer in zijn huis van de toekomst. Toch knap hoe veel van de technieken die hij vertoonde vele jaren later in het straatbeeld opdoemden (zij het in mooiere uitvoering). De KRO blikt ook vooruit met De Toekomst van Nu.

In De Toekomst van Nu komen ook allerlei technische snufjes voorbij, maar de KRO bundelt het wel per onderwerp. Zo staat in de eerste aflevering de toekomst van de zorg centraal en de week daarop die van de vergrijzing. Allemaal hete hangijzers uit de politiek, waar door techneuten en uitvinders aan wordt gewerkt door met innovaties te komen. Een aantal van die innovaties – die al op zeer korte termijn daadwerkelijk gebruikt kunnen worden – komen aan bod in De Toekomst van Nu.

De presentatie is in handen van Sven Kockelmann, die nog meer hete hangijzers zal aanpakken. Denk aan het fileprobleem, de alsmaar groeiende bevolking (die met steeds minder mensen in een huis gaan wonen) en ook alle toepassingen die internet straks biedt.

De Toekomst van Nu, 19.20 uur, KRO (Nederland 2)

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>