Uitzending KRO Profiel valt in het water door vrijlating Lucia de B.

Wat zullen ze balen bij de KRO. Maandenlang is er gewerkt aan een profiel over Lucia de B., de verpleegster die jaren heeft vastgezeten voor moord op jonge kinderen. Die veroordeling is tot stand gekomen door middel van kansberekening, Lucia zelf (ook wel De Engel des Doods genoemd) heeft altijd ontkent. Vanavond is de uitzending, en deze ochtend is Lucia vrijgelaten!

Lucia was verpleegster in een ziekenhuis. Telkens als zij dienst had, overleden er kinderen. Dat vond het ziekenhuis vreemd. Vervolgens is gedurende de rechtszaak de kans berekend, dat Lucia iets of niets met de doden te maken heeft.

De rechterlijke zaak sleept zich al jaren voort. Lucia is meermalen in beroep gegaan tegen haar veroordeling, nu dus met succes. De advocaat-generaal van de Hoge Raad vindt dat het bewijs dat het
gerechtshof leverde voor vergiftiging met digoxine niet langer stand
kan houden.

De vrijlating is vooralsnog voor de duur van drie maanden, de Hoge Raad bekijkt nog of de zaak herzien moet worden. Dat terwijl KRO Profiel vanavond juist de mensen achter Lucia opzoekt, die pleiten voor vrijlating. Beetje mosterd na de maaltijd. Zuur voor de KRO, maar wat zal Lucia blij zijn.

KRO Profiel, 20.50 uur, Nederland 2

1 Reacties // Reageer

One thought on “Uitzending KRO Profiel valt in het water door vrijlating Lucia de B.

  1. Simon

    Denk dat er nu juist wel meer mensen gaan kijken… men wil weten, nu ze is vrijgelaten, hoe de vork in de steel steekt. Er is in DWDD ook nog over gesproken dus dat beloofd veel goeds voor de KRO.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>