Max Westerman naar de KRO

De doorgaans transfer-rijke zomer moet officieel nog beginnen, maar de eerste transfers komen nu al naar buiten. De KRO heeft opnieuw een bekende journalist ingelijfd als presentator/programmamaker. Na Jort Kelder is het nu Max Westerman die zijn opwachting maakt bij de omroep. Vanaf maandag 1 september is de oud-Amerika-correspondent van het RTL Nieuws te zien met zijn programma Westermans Nieuwe Wereld.

Westermans Nieuwe Wereld gaat over Nederland, gezien door de ogen van Amerika-deskundige Max Westerman. De jounalist is nu twee jaar in Nederland, na een verblijf van 25 jaar in de Verenigde Staten.

Vooralsnog staan er tien afleveringen gepland van Westermans Nieuwe Wereld. Elke aflevering kent een actueel thema. Westerman probeert te ontdekken hoe het leven in compact Nederland zich verhoudt tot de samenleving in het uitgestreke Amerika. Volgens Westerman is Nederland in sommige opzichten Amerikaanser dan de VS, op andere gebieden juist niet.

Volgens mij is de KRO wel slim bezig om karakteristieke en goede journalisten aan te trekken voor nieuwe programma's. Want hoewel er erg veel entertainment op tv is, blijft er een vraag naar kwalitatief inhoudelijke programma's. Opmerkelijk trouwens dat RTL dit programma niet gaat uitzenden.

Zie ook:
- RTL Nieuws neemt afscheid van Max

3 Reacties // Reageer

3 thoughts on “Max Westerman naar de KRO

  1. Mark

    Max was toch al een tijdje weg bij rtl?

    Maar slimme zet van de KRO! Lijkt me erg interessant om te zien!.

      /   Reply  / 
  2. Simon

    Inderdaad, waarom niet via RTL? Heel raar.

      /   Reply  / 
  3. willie janse

    Hoera, max komt weer op tv. Ik heb altijd genoten van zijn reportage´s.
    En nu ik in het buitenland woon zal ik ook wel genieten wat max laat zien over holland.

    succes max

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>