‘t Vrije Schaep wint Nipkowschijf, serie 3 in Spanje

Welke gasten ‘De Wereld Draait Door’ voor donderdag had geregeld weet ik niet precies, maar het schema is een uur voor de uitzending volledig omgegooid om zoveel mogelijk mensen van de serie ‘t Vrije Schaep in de studio te krijgen. Het vervolg op de remake van ‘t Schaep met de 5 Pooten’ heeft namelijk de Zilveren Nipkowschijf 2009 gewonnen. De prestigieuze prijs wordt jaarlijks toegekend door televisiecritici. De radiovariant, de Zilveren Reissmicrofoon, werd gewonnen door meester-interviewer Martin Simek.

Scenarioschrijfer van ‘t Schaep Frank Houtappels was ook te gast in DWDD en bevestigde dat er een derde serie komt en die speelt zich af in Spanje. Houtappels onthulde ook al een stukje van de verhaallijn.

Zoals we in de laatste aflevering van ‘t Vrije Schaep hebben kunnen zien, vertrok Lukas naar Spanje om zijn vriendje Sjon achterna te gaan. In DWDD verklapte Frank Houtappels dat Lukas daar al snel in de steek wordt gelaten en omdat hij daar alleen is komt de rest van ‘t Schaep ook over naar Spanje.

De derde serie zal de naam ‘t Spaanse Schaep krijgen en komt in 2010 op de buis. De cast van de KRO-serie gaf aan blij te zijn dat het vervolg niet snel op de buis gebracht wordt, want zo krijgen de makers alle tijd om een goed verhaal te schrijven. ‘t Spaanse Schaep speelt zich opnieuw af in de jaren zeventig. Voor de liedjes die het programma altijd nog zoveel leuker maken, worden dit keer voor het eerst ook nummers uit het Spaans vertaald naar het Nederlands.

1 Reacties // Reageer

One thought on “‘t Vrije Schaep wint Nipkowschijf, serie 3 in Spanje

  1. Jeffrey

    “De gasten van donderdag 14 mei zijn onder meer Paul Witteman, Andries Knevel, Paul Montagne, Jeroen van den Berg en Bob Ultee. Tafeldame is Yvon Jaspers en muziek is er van Stuurbaard Bakkebaard.”

      /   Reply  / 
  2. Pingback: Uitreiking Nipkowschijf aan ‘t Vrije Schaep, KRO herhaalt | Zappen

  3. Pingback: Overzicht: Nederlandse dramaseries bij NPO 2010/11 | Zappen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>