Het grote amusement van de KRO: De Leukste Jaren

Linda de Mol heeft even vrij met Ik Hou van Holland, de KRO springt in dat gat met De Leukste Jaren. Al meteen werd de show met Anita Witzier als een aftreksel gezien van het populaire RTL-programma, de presentatrice zelf deed geen moeite dat te ontkennen. In De Leukste Jaren staan telkens twee decennia tegenover elkaar. Aan de BN’ers de taak om hun decennium zo veel mogelijk aan te prijzen aan de hand van allerlei spelonderdelen.
In aflevering één nemen de jaren 70 het op tegen de jaren 90. Ieder team wordt vertegenwoordigd door een vaste teamcaptain. Ernst Daniël Smid vertegenwoordigt de jaren 70, Marlayne Sahupala stuurt het team van de jaren 90 aan, Jan Keizer komt op voor de jaren 60 en Berget Lewis is de vaste teamcaptain van de jaren 80. Ernst Daniel Smid heeft de leiding over zijn team waarin meestrijden: Joris Linssen, Sara Kroos en Ewout Genemans. Marlayne Sahupala wordt versterkt door haar drie teamleden: Marit van Bohemen, Yes-R en Koert-Jan de Bruijn.

Per aflevering zappen de teams door de jaren heen. Iedere aflevering bestaat uit verschillende rondes, die als een rollercoaster over de kandidaten heen komen. Zo krijgt ieder team vragen over het eigen decennium. Het team moet het nieuws achter een krantenkop of foto raden, een quote afmaken en vragen over (nieuws)fragmenten en clips beantwoorden. Ook worden er liedjes uit de jaren gezongen en krijgen de teams vragen over de belangrijkste trends en gebeurtenissen. Dat zal aan de hand gaan van voorwerpen die karakteristiek zijn voor die jaren en het decennium goed in beeld brengen.

De KRO mag vier afleveringen van De Leukste Jaren uitzenden alvorens Paul de Leeuw zijn plekje weer inneemt. Bij voldoende succes gaat de netmanager kijken of er vaker plaats is voor het programma. Dat laatste lijkt zeker het geval als Lieve Paul na het lopende seizoen van het scherm verdwijnt.

De Leukste Jaren, 20.25 uur, KRO (NL1)

Zie ook:
- Anita Witzier geeft creatieve armoede De Leukste Jaren toe
- KRO komt met ‘groot amusement’ De Leukste Jaren
- Voorspelling: Dit gebeurt er in 2010 in Hilversum

5 Reacties // Reageer

5 thoughts on “Het grote amusement van de KRO: De Leukste Jaren

  1. Martijn

    Denk dat het een slap afreksel van IHVH wordt. Van te voren niet verwacht maar ik kijk MNIM.

      /   Reply  / 
  2. Ricardo

    Gisteren was er op de Belg precies zo’n zelfde programma gepresenteerd door Bart Peeters.

      /   Reply  / 
  3. miekedegreef

    Verander het decor, je wordt er gestoord van
    het programma is al vreselijk druk

      /   Reply  / 
  4. Cynneke

    Het programma is verder wel leuk. Wel anders dan Ik hou van Holland.
    Veel meer muziek en verder wat rustiger. Voor mij mag het blijven!

      /   Reply  / 
  5. Topmodel

    Bij IHVH wil ik altijd alles zien en bij dit programma had ik erg de drang om een eerder opgenomen programma te starten. De jaren 90 waren mijn tiener jaren met MJ etc, dus dat vond ik nog wel leuk maar de jaren 60 met abba?

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>