Kick-off Boer Zoekt Vrouw 5; waar zit de vernieuwing?

Zo, ik ga er vanavond eens goed voor zitten, de kick-off van het vijfde seizoen Boer Zoekt Vrouw. Het is de aflevering waarin tien nieuwe vrijgezelle boeren aan de kijker worden voorgesteld. Waarop de ‘inzendtermijn’ ingaat en Yvon Jaspers vervolgens een nieuwe serie kan draaien. Die is pas in december te zien op televisie, maar de voorpret is er niet minder om. Zelf ben ik heel benieuwd wat producent Blue Circle dit jaar voor wijzigingen doorvoert.

Weliswaar gaat het gezegde ‘never change a winning team’ op, tegelijkertijd hebben enkele omroepbobo’s al de verwachting uitgesproken dat Boer Zoekt Vrouw 5 geen kijkcijferrecord meer gaat opleveren. Dat gebeurde in seizoen 4 – tegen de verwachting in – toch nog. Al zag je daar als beetje geoefende tv-kijker toch patronen ontstaan die je herkende uit eerdere edities. En dan heb ik ‘maar’ twee series van Boer Zoekt Vrouw gevolgd.

Afijn, uiteindelijk zijn het de vijf boeren en hun vrouwen die het programma maken. De kracht van vorige edities was de onbeholpenheid en onervarenheid van de boeren op het liefdesvlak. Ongetwijfeld komt dat ook in deze vijfde serie weer naar boven. Want als je in één boerengezin drie broers hebt die allemaal wel ‘gekoppeld’ willen worden door Yvon, dan schort het natuurlijk ergens aan.

De afgelopen maanden bereikten precies 355 aanmeldingen de redactie van Boer zoekt Vrouw. Vorig seizoen waren dat er bijna 350, voor seizoen 3 waren er zo’n 300 gegadigden, bij het tweede seizoen gaven ruim 200 boeren zich op voor het programma en het eerste seizoen waren dat er rond de honderd.

Zoals altijd werd bij de selectie ook rekening gehouden met woonplaats, bedrijfstak en leeftijd. De melkveehouders zijn natuurlijk weer vertegenwoordigd, maar dit jaar maken we onder meer kennis met akkerbouwers, een fruitteler, kaasmaker, schappenfokker en een geitenhoeder. En een boer die net over de grens in Duitsland woont.

En de kijkcijfers? Die zullen vanavond zo tussen de 2 en 2,5 miljoen uitkomen. Verwacht ik.

Boer Zoekt Vrouw kick-off, 20.20 uur, KRO (NL1)

Zie ook:
- KRO-baas: RTL en SBS bedankten voor Boer Zoekt Vrouw
- Drie broers in nieuwe serie Boer Zoekt Vrouw
- NPO-baas Gerard Timmer blikt vooruit op seizoen 2010/11
- Het nieuwe tv-seizoen: De Glazen Bol 2010/11
- Kijkcijfers 2009: Boer Zoekt Vrouw en Gooische Vrouwen scoren

7 Reacties // Reageer

7 thoughts on “Kick-off Boer Zoekt Vrouw 5; waar zit de vernieuwing?

  1. nick

    Gaaaaaaaaaaaaaaaap

      /   Reply  / 
  2. Peter

    Heb het gevoel dat ze er dit jaar een homosexuele boer in hebben gedaan… weer eens wat anders…. dus verbaast me niks… en weet het bijna eigenlijk wel zeker LOL :P

      /   Reply  / 
    1. rutger

      Ja dat denk ik ook, dat er een homoseksuele boer in zit. Ik heb namelijk een filmpje op tv gezien waarin Yvon Jaspers vrijgezelle vrouwen en mannen oproept zich aan te melden. En aangezien alle boeren volgens mij dit jaar mannelijk zijn, lijkt dat me de meest logische verklaring.

        /   Reply  / 
    2. Samantha

      haha toen ik vernieuwing lag dacht ik dat eigelijk ook meteen .. ik heb het 2afleveringen gekeken maar vond er niet veel aan alleen het laatste seizoen heb ik wel bijna helemaal gekeken .. mischien dit jaar toch helemaal als het leuk is .. maarjhaa we willsee

      xx

        /   Reply  / 
  3. Steffan

    Veel te soft allemaal.. ik kijk dan liever RTL 5

      /   Reply  / 
  4. lisa

    Precies: SYTYCD voor mij!

      /   Reply  / 
  5. loekf

    Homosexuele boer ? Ja, nog in de kast denk ik, misschien dat ie uit de kast komt als ie 1 brief van een vrouw en 200 brieven van mannen krijgt…

    Kan wel leuke TV worden, Yvonne die iemand uit de kast haalt.

    Verder is de boerin terug dit seizoen.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>