Kijkcijferexpert: Boer Zoekt Vrouw kan naar 5,5 miljoen

Talloze media berichten over kijkcijfers, maar Hilversum kent maar één echte kijkcijferexpert in de vorm van René van Dammen. Hij analyseert uitzendingen tot op de minuut nauwkeurig en vertelt daar vaak over als er geen camera’s bij aanwezig zijn. Maar gisteren heeft Van Dammen zich laten verleiden om bij De Wereld Draait Door te spreken over Boer Zoekt Vrouw, dit naar aanleiding van het record van 4,9 miljoen kijkers. Dat hoeft volgens Van Dammen niet de bovengrens te zijn dit seizoen. “Daar komt nog een paar honderdduizend bij, misschien zelfs wel tot 5,5 miljoen kijkers.”

Vaak vragen mensen zich hardop af waarom mensen zo massaal naar Boer Zoekt Vrouw kijken. René van Dammen kijkt daar niet van op. “Het lijkt mij heel logisch. Het programma loopt al een paar jaar, wordt door veel mensen zeer gewaardeerd en ik begrijp dat veel mensen die leuke, spannende tv vinden. Als je één keer kijkt, ben je verslaafd.”

Het is de tweede keer dit seizoen dat de KRO zijn eigen record aanscherpt. Afgelopen zondag keken er op het hoogtepunt (Marcel wijst de verliefde Sonja de deur) 5,2 miljoen mensen. Van Dammen: “De eerste aflevering trok gelijk meer kijkers dan de vorige seizoensopeningen. Dan kan je voelen aankomen dat deze serie ook beter bekeken zou worden. Wat er boeiend aan is? Het zijn echte mensen, gewone mensen, je kunt met ze meeleven. Je hebt het gevoel dat je er bij bent. Dat is wat mensen blijkbaar graag zien.”

De kijkcijferexpert merkt verder op dat Boer Zoekt Vrouw het in alle lagen van de bevolking goed doet. “Mannen en vrouwen, van jong tot oud, hoog en laag opgeleid. Van de Volkskrantlezers keek zondag zelfs meer dan 60 procent. Ook allochtonen kijken. Je zou misschien bij het boerenleven vooral autochtonen verwachten, maar onder allochtonen is het heel populair. Populairder dan Ik Hou van Holland en Goede Tijden Slechte Tijden.”

Zie ook:
- Kijkcijfers zondag: Record Boer Zoekt Vrouw op 4,9 miljoen
- Kijkcijferexpert: WNL geen ochtendshow, PowNed in de nacht
- Hoe Koefnoen een kwart miljoen kijkers naar Spijkerman joeg
- NOS Journaal schrapt item hoedjesparade Prinsjesdag vanwege kijkcijfers

6 Reacties // Reageer

6 thoughts on “Kijkcijferexpert: Boer Zoekt Vrouw kan naar 5,5 miljoen

  1. Valpa

    Hahahaha kijkcijferexpert. Die titel geef je alleen jezelf geloof ik!

      /   Reply  / 
  2. B.K.

    Ik was het overigens niet met de man eens wat betreft redenen waarom mensen kijken. Hij zei vooral omdat je collega’s op het werk bij het koffie-apparaat erover praten en je dan zelf ook gaat kijken. Dat het daardoor komt dat mensen Boer Zoekt Vrouw kijken. Maar dat is natuurlijk een beetje onzin, want je gaat toch niet per se kijken omdat je collega’s dat ook doen, terwijl je er zelf geen hol aan vindt? Je laat je collega’s toch niet bepalen wat jij wil kijken?

    Ik hoor juist van heel veel mensen die er nooit naar kijken omdat ze er niets aan vinden. Ik hoor meer mensen die er niets aan vinden dan mensen die het wel leuk vinden. Ik hoor (en lees via bijvoorbeeld Twitter en andere sites) meer mensen over The Voice of Holland (in positieve zin) dan over Boer Zoekt Vrouw in positieve zin. Het maakt die hoge kijkcijfers van Boer Zoekt Vrouw daarom wel heel bijzonder.

      /   Reply  / 
    1. David

      Dat heb ik dus ook. Ik ken niemand in mijn omgeving die BZV kijkt, zo raar is dat. Op TVformats stond wel een keer dat de 50+ is oververtegenwoordigd, maar dan nog. Met dit soort cijfers moet uit elke groep wel een aanzienlijk deel kijken. Maar ik sluit me aan bij Jan Mulder… ik snap werkelijk niet wát het succes is ervan. Bij TvoH snap ik dat, bij sport snap ik dat, maar ik snap écht niet hoe 5 miljoen mensen dit saaie programma compleet uitzitten.

        /   Reply  / 
      1. Richard

        We moeten eens een onderzoek houden, want ik ken ook al niemand die daar naar kijkt, ook geen 50plussers. Je zou denken dat met 5 miljoen mensen, je er wel een paar zou kennen, maar nope…

          /   Reply  / 
  3. Boerinnennieuws

    Boer verlaat vrouw……….
    Blurb!

      /   Reply  / 
  4. Carla

    Boer zoekt vrouw, nog nooit gezien. En 50+ en niet wereldvreemd. Natuurlijk wel van gehoord vanwege de hype erom heen !! En niet wereldvreemd. Inderdaad kijkcijferexpert is iets wat je zelf bedenkt.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>