Eerwraak, loverboys en spijbelen in Seinpost Den Haag

Op Nederland 3 gaat vanavond de nieuwe politieserie Seinpost Den Haag in première. Het is een serie over de lotgevallen van een groep jonge politiemensen, die werkt vanuit het kleine wijkbureau Seinpost in Scheveningen – een uiterst gemêleerd stadsdeel, waar op een paar vierkante kilometer een complete afspiegeling van de Nederlandse samenleving is samengebald. Alle lagen van de bevolking zijn vertegenwoordigd in deze badplaats, waar de spanningen elke dag weer hoog kunnen oplopen.

Hoofdrollen worden vertolkt door Jim Bakkum, Egbert Jan Weeber, Stephan Evenblij, Saar Koningsberger, Fatma Genc, Charlie Chan Dagelet, Terence Schreurs, Tibor Lukács en Victor Löw. Elk liepen ze een paar dagen stage bij de politie van Scheveningen om zo goed mogelijk een indruk te krijgen van het leven als agent.

Elke aflevering bestrijkt een werkdag van twee geüniformeerde teams, een agent in opleiding en een rechercheduo. Zij gaan dagelijks de straten van Scheveningen op om er het hoofd te bieden aan elke denkbare vorm van criminaliteit. Op het bureau begeleidt de ervaren, enigszins humeurige chef Wouter van Dijk zijn jonge ondergeschikten bij wat zij voor hun kiezen krijgen. Bijzonder is dat ook de carrière van de rap opklimmende jonge crimineel Barry wordt gevolgd.

Gedurende de serie worden de jonge agenten niet alleen geconfronteerd met de meest uiteenlopende politiezaken, maar ook met hun eigen geweten, angsten en verlangens. Het verandert ze op den duur. Want ook de verleidingen van het beroep en de sociaal maatschappelijke dilemma’s waar ze dagelijks mee te maken krijgen, gaan ze niet in de koude kleren zitten. De voorwaarts stuwende heftigheid van de grote stad en de blues ervan, liggen dicht naast elkaar.

De politiezaken variëren van spijbelende schooljeugd tot regelrechte moord, doodslag en alles daar tussenin: kleine en grote fraude, zinloos en zinnelijk geweld, mishandeling, drugs- en vrouwenhandel, uit de hand gelopen privéoorlogjes, uitgaansgeweld, cybercrime, eerwraak en loverboys. Van hooligans tot een door haar familie verstoten Turks meisje en van een jongen die voor de tram wordt geduwd door een leeftijdsgenoot, tot een moord die leidt naar het Internationaal Gerechtshof.

Bekijk de trailer:

Seinpost Den Haag, 20.25 uur, KRO (NL3)

Zie ook:
- Thomas Acda niet in Seinpost Den Haag; Victor Löw valt in
- Thomas Acda en Jim Bakkum in KRO’s Seinpost Den Haag
Eyeworks maakt politieserie Seinpost Den Haag voor KRO
- Overzicht: Nederlandse dramaseries bij NPO 2011/12

5 Reacties // Reageer

5 thoughts on “Eerwraak, loverboys en spijbelen in Seinpost Den Haag

  1. R

    Weer een serie waarin alle politieagenten (of doktoren of wetenschappers etc) knappe mensen zijn! Let er eens op in hoeverre dit met de werkelijkheid klopt..

      /   Reply  / 
    1. Ingrid

      Ja duh boeien en zeg nou zelf anders kijkt er toch helemaal niemand naar deze flutserie.

        /   Reply  / 
  2. mike

    Lang leve uitzending gemist. Zondagavond is voor mij toch echt So You Think You Can Dance!

      /   Reply  / 
  3. Willeke

    Jeej, ben wel benieuwd hoor vnaaf!

      /   Reply  / 
  4. Willeke

    Heb het gister gekeken. Ondanks dat ik het af en toe wat vaag gespeeld vond, heb ik toch genoten!

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>