Waylon spreekt over breuk Common Linnets in KRO Profiel

waylon-common-linnets-awOver de breuk tussen Ilse deLange en Waylon is al heel veel gezegd en geschreven. Ook heel veel niet, overigens. Maar beide partijen leken zich bij de afsplitsing bij de Common Linnets neer te leggen. Toch spreekt Waylon nog één keer over het Songfestival-avontuur en de kater eenmaal terug in Nederland, en wel in een KRO Profiel. Deze is vanavond te zien op NPO3.

In de uitzending wordt duidelijk dat de spanningen tussen Ilse DeLange en Waylon vooral het gevolg waren van botsende karakters. Ilse DeLange, die graag de controle behoudt in haar carrière en Waylon die zich naast haar miskend voelde en van zijn hart geen moordkuil maakte. Het leidde onvermijdelijk tot een breuk, juist op een moment dat Europa aan hun voeten lag en internationaal succes lonkte. “Als ze bij elkaar waren gebleven, was het uitgelopen op een regelrechte ramp”, zegt manager Paul Brinks over die clash. “Ze zouden elkaar wat hebben aangedaan.”

Maar het Profiel is meer dan een terugblik op het Songfestival alleen. Naar voren komt dat Waylon niet de makkelijkste persoon in de omgang is – zoals wel vaker bij creatievelingen. Het gaat over zijn drugsverleden, over zijn band met Waylon Jennings en zijn kortstondige Motown-avontuur.

En of de waarheid omtrent de Common Linnets na vanavond boven tafel is? Tja, dat zal misschien voor altijd de vraag blijven.

Profiel, 21.35 uur, KRO (NPO3)

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>