Jort Kelder opent zesde seizoen Oog in Oog

sven kockelmannSven Kockelmann begint vanavond aan het zesde seizoen van Oog in Oog, het interviewprogramma waarin hij op zijn eigen wijze de argumenten en geloofwaardigheid toetst van mensen met grote invloed op het publieke debat en de samenleving. In de seizoensopener is dat Jort Kelder.

Kelder wil dat er een parlementaire enquête komt naar de invoering van de euro. Die euro is er volgens hem gekomen zonder noemenswaardig debat en leidt in zijn ogen tot een verarming van het westen. Kloppen zijn feiten? En deugen zijn argumenten?

De KRO blikt vooruit: “Een scherp journalistiek gesprek met een liberale kapitalist in hart en nieren, vriend van Mark Rutte en voorheen rebels uithangbord van de nouveaux riches. Maar hij noemt zichzelf ook links en sympathiseert met de Partij voor de Dieren.”

Oog in Oog is sinds 2010 te zien en leverde een reeks van bijzondere en vaak spraakmakende gesprekken op. De confrontaties met Peter R. de Vries en Bram Moszkowicz deden het nodige stof opwaaien. De gesprekken met Marine Le Pen, voorvrouw van Front National, en met oorlogsverslaggever Arnold Karskens, werden genomineerd voor de Sonja Barend Award.

Oog in Oog, 21.25 uur, KRO-NCRV (NPO2)

8 Reacties // Reageer

8 thoughts on “Jort Kelder opent zesde seizoen Oog in Oog

  1. Fred van Kaam

    Prima uitzending met Jort Kelder maar…..de website EURO.NL waar Jort naar verwees kan ik niet activeren. Wat doe ik fout ??

      /   Reply  / 
  2. Rijk

    Debateren met Sven Kockelman is te vergelijken met een kruisverhoor volgens de Zaanse methode. Ik snap niet dat die man nog kandidaten kan krijgen voor een ‘gesprek’ met hem.
    In één woord VRESELIJK!

      /   Reply  / 
    1. Hennie Duits

      De zoveelste keer dat Kockelmann door z’n gesprekspartner heen tettert, zelf blijft oreren, en dan het *lef* heeft die gesprekspartner te beschuldigen van het willen houden van een monoloog! Hoe durft hij!
      En zoals Rijk al zei, het is een godswonder dat er nog mensen zijn die zich willens een wetens willen blootstellen aan zo’n karikatuur van een ‘gesprek’.

        /   Reply  / 
  3. Engeline de Knijff

    Heerlijk, genoten.
    Eindelijk een zinnig, scherp en inhoudelijk debat op niveau, eindelijk een debat zonder leugens en onzinnige verborgen agenda’s…
    Maakt van een warboel aan gegevens inzichtelijker.
    Waar kan ik mijn stem opgeven ivm de enquête?

      /   Reply  / 
  4. Karin

    De website waar Jort naar verwijst heet peuro.nl.

      /   Reply  / 
  5. J.A.

    Eindelijk iemand die begrijpt wat wel heel veel Nederlanders denken en voelen. Niet zo gek he, want Sven was even vooor het gemak vergeten dat een ruime meerderheid de euro en al helemaal niet het Brussel van nu wilde. Je kan dan wel een leuk ingestudeerd stukje opvoeren en dat je jezelf goed hebt voorbereid maar wat een moeizame manier van gesprek voeren. Maar hee, alles voor kijk cijfers he!
    Jammer is wel dat Jort als vriendje van Rutte bekend staat want laten we eerlijk zijn, dat geeft toch een mindere kijk bij velen. Wat mij betreft mogen de kopstukken van toen zwaar onderzocht en ondervraagt worden en …. ook die van nu, ook zij gaan niet vrij van blaam betreft de situatie waarin we nu verkeren! Ja incl Rutte!

      /   Reply  / 
  6. J.A.

    Beste mensen Karin verwees er hier al eerder naar: De website waar Jort naar verwijst heet http://www.peuro.nl.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>