Marlijn Weerdenburg begint aan personalityserie De Dolende Dertiger

marlijn weerdenburgAl een tijdje is Marlijn Weerdenburg onrustig. Ze is 33 en haar carrière ontplooit zich, maar gaat dit wel op de juiste wijze? En hoe zit het met haar privé-leven? Ze ontdekt niet de enige te zijn en besluit een programma te maken over dit knagende gevoel: De Dolende Dertiger. “Toen ik eerder dit jaar bij KRO-NCRV begon, was dit een van de eerste dingen waar we het over hebben gehad. Ik wil er al best lang iets mee doen.”

Marlijn lijkt misschien een droomleven te hebben, met een baan, huis en vriend. Ze vertelt aan De Telegraaf: “Ja, nu lijkt het misschien of het af is, maar dat is natuurlijk niet zo. Ik presenteer, werk als actrice en ben ook nog zangeres. Die afwisseling vind ik te gek, maar zorgt er ook voor dat ik steeds keuzes moet maken. Eva Jinek, die in de aflevering ’Carrière’ is te zien, zegt dat het beter is om te focussen op iets waar je heel goed in wil worden. Maar ik wil juist een goede allrounder zijn. Ik vind mijn verschillende carrières belangrijk, het liefste zou ik de hele dag werken. Maar ik ben 33, ik zou ook nog wel moeder willen worden.”

Voor De Dolende Dertiger zoekt ze generatiegenoten op om te praten over die onrust in het lijf. En na heel wat draaidagen heeft ze ook wel een vermoeden waar dat vandaan komt. “We zijn opgegroeid in een tijd met veel mogelijkheden, met het idee dat de wereld maakbaar is. Dat is luxe, maar ook een last. Je bent je er continu van bewust dat wanneer iets niet lukt, het je eigen schuld is. Al die mogelijkheden leiden tot keuzestress: doe ik het juiste ding op het juiste moment?”

De eerste aflevering gaat over liefde. Marlijn gelooft in het romantische ideaal, maar kan ze zich ooit overgeven? Haar roerige liefdesleven bespreekt ze met vriend Rik van de Westelaken, ze bezoekt een workshop voor singles en laat haar tranen de vrije loop op een trouwerij van leeftijdgenoten.

De Dolende Dertiger, 21.25 uur, KRO-NCRV (NPO3)

4 Reacties // Reageer

4 thoughts on “Marlijn Weerdenburg begint aan personalityserie De Dolende Dertiger

  1. Ma~

    de site is weer totaal onleesbaar door alle advertenties die over de artikelen heen gaan en iet weg te klikken zijn

      /   Reply  / 
  2. Krista is vast blij

    Was gisteren ook al een ramp. De advertentie valt in zowel Chrome als Edge volledig over de tekst van het artikel heen. Waar je ook klikt om het artikel te lezen, je komt in Krista’s Kitchen terecht. En zij maar denken dat ze populair is… (en betalen per klik)

      /   Reply  / 
  3. Vinn

    Wouw lezen mensen deze site nog op de conputer? Op de telefoon totaal geen last van bovenstaand

      /   Reply  / 
  4. Daan

    nergens last van, dankzij adblocker

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>