De Rekenkamer wil acceptatie-generatie weer kritisch maken

de rekenkamer tess milne daan nieberHet consumentenprogramma De Rekenkamer keert vanavond in opgefriste vorm terug op televisie. Daan Nieber en Tess Milne zijn de nieuwe presentatoren en die hebben vooral als missie om de doelgroep er met de haren bij te trekken. Want onze generatie kijkt volgens Tess niet kritisch genoeg naar prijzen. “Dat was heel anders toen mijn moeder mijn leeftijd had. De tijd van onderhandelen is voorbij, ik hoor bij de generatie die accepteert. Terwijl we ook zouden kunnen besparen.”

Enkele voorbeelden: De Rekenkamer houdt het fenomeen dagcrème tegen het licht. Tess in De Telegraaf: “De een kost 700 euro en de ander 3 euro. Waarom is er zoveel verschil? En wat werkt wel en wat niet? De zoektocht leidt tot waanzinnige openbaringen. In een goede crème zit geen parfum en geen alcohol. En een term als een hydraterende crème slaat nergens op. Crème hydrateert altijd. Er zit vet en vocht en een bindmiddel in, anders zou het geen crème zijn.”

Maar ook de kapper moet er aan geloven. “Waarom betaal je bij de een twee tientjes en bij de ander 250 euro. Mijn vriend had op een gegeven moment langer haar dan ik, maar waarom kost het voor mannen sowieso minder?”

Tess is blij met de kansen die ze krijgt bij KRO-NCRV. “Ik ben echt gelukkig, ik zit bij beide programma’s op mijn plek. Ik geloof in seizoenen en ik zit, denk ik, in de lente van mijn carrière. Nu ben ik een kalf dat het weiland in is gesprint en allemaal indrukken krijgt. Hoe de zomer eruit gaat zien? Dat het misschien meer indaalt en nog meer de diepte ingaat.”

De Rekenkamer, 20.30 uur, KRO-NCRV (NPO3)

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>