The Box levert zendtijd in voor 24-uurs Talpa

TalpaTalpa maakt op 16 december een grote stap in zijn bestaan. Vanaf die dag is de zender van John de Mol een 24-uurszender. Nickelodeon blijft gewoon overdag uitzenden, maar op de frequentie van The Box. Het clipkanaal blijft dan gewoon ‘s avonds uitzenden. Hierdoor kan Talpa 24 uur per dag televisie gaan uitzenden. De zender benadrukt dat een tweede Talpa-zender hiermee niet van de baan is. Binnenkort ontvouwt Talpa zijn plannen voor de invulling van de programmering. De uitbreiding werd natuurlijk hoog tijd.
Want Talpa heeft inmiddels heel wat eigen programma’s gelanceerd. Talloze dramaseries en comedy’s die al dan niet uit het zicht zijn verdwenen. Parels & Zwijnen, Samen, Een Goed Begin, Net Als in de Film… allemaal titels die in de schema’s opgenomen zouden worden, maar door ruimtegebrek nog niet te zien zijn geweest.

En wat te denken van al die voetbalrechten die nu vooral alleen online worden benut? Al denk ik niet dat er met een 24-uurs Talpa daar nu veel meer ruimte voor ontstaat, aangezien deze wedstrijden vooral ‘s avonds aantrekkelijk zijn om uit te zenden.

Het geeft Talpa ook de kans om een betere lead-in naar de avond samen te stellen. ‘s Middags wat soap-herhalingen of een lichte talkshow, zodat er om 18.00 uur al wat kijkers klaarzitten in plaats van de rauwe start nu. En dat zou de kijkcijfers van de hele avond ten goede kunnen komen.

Kortom: een memorabele stap voor Talpa. Gefeliciteerd!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>