Uitreiking TMF Awards niet live op tv

De TMF Awards zullen dit jaar niet live op tv worden uitgereikt. De beeldjes worden op 4 juli uitgedeeld aan de winnaars tijdens het TMF Awards Festival. Wie daar niet bij aanwezig was, moet wachten tot 11 juli voordat de uitreiking bij TMF is te zien. Dat is uniek, alleen de allereerste TMF Awards in de toenmalige kantine van TMF is verder niet live uitgezonden. Het zoveelste struikelblok van het evenement.

Want eerst was er de verkleining van het evenement (van Ahoy’ met internationale topacts naar de veel kleinere HMH met bijna alleen maar Nederlandse artiesten), toen het overslaan (eerst van april 06 naar oktober 07, nu van oktober 07 naar juli 09) en nu dus het schrappen van de live uitzending op televisie.

De reden valt eenvoudig te verklaren: naar de vorige live uitzending keken slechts iets meer dan 100 duizend belangstellenden. Verder is het veel duurder om het evenement met drie podia vanuit Rotterdam te verslaan dan een registratie vanuit een bestaande popzaal. Zeker nu de kredietcrisis ook in Hilversum toeslaat, is het dan moeilijk om het evenement te bekostigen.

De TMF Awards hebben dit jaar wel weer wat internationale namen op het affiche staan, zoals de Black Eyed Peas en Agnes. De Jeugd van Tegenwoordig heeft vorige week verstek laten gaan wegens een optreden in België dat de voorkeur geniet. Ilse deLange en Dio zijn favoriet, zij hebben de meeste nominaties op hun naam staan.

Zie ook:
- Geen TMF Awards in oktober

2 Reacties // Reageer

2 thoughts on “Uitreiking TMF Awards niet live op tv

  1. Noah.

    Blijkbaar vallen de inkomsten van de overdag uitgezonden “Dick en Beaver Spotter” en “Oops! Jenna kleedt zich uit!” toch een beetje tegen…

      /   Reply  / 
  2. eline

    ben benieuwd hoe het festival eruit gaat zien wel leuk ik ga er zaterdag heen en kan het de week erna terug zien.. heb veel zin in het optreden van N.E.R.D.!!

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>