Comedy Central begint aan experiment The Daily Show

Comedy Central beschikt sinds deze maand over meer zendtijd en dus meer budget. Vanavond wordt een moedige poging gedaan een flinke slag in de avondprogrammering te maken. De Nederlandse versie van The Daily Show met Jan Jaap van der Wal beleeft zijn première op Comedy Central. Voorlopig een drie weken durend experiment.

The Daily Show in Amerika is een satirisch nieuwsprogramma. Het doet op een scherpe manier verslag van de angsten en de hypocrisie van de wereld met een satirisch randje. Het heeft zich ook ontwikkeld als een toonaangevend programma op het gebied van politiek commentaar op de Amerikaanse TV.

Jan Jaap in Televizier: “Wij maken meer een Nederlandse vertaling. Zelfde idee, zelfde insteek, met Nederlands nieuws. We hebben elke uitzending een gast die we langer spreken en onze correspondenten gaan op stap. het is een grappig programma met veel emotie en we proberen neutraal te zijn. (…) BNN heeft het geprobeerd met De Nieuwste Show, maar het is buitengewoon lastig om dagelijks scherp en satirisch te zijn. De laatste jaren is er wel enorm veel veranderd in het Nederlandse media- en politieke landschap. Rijker, met meer vlees. Daardoor zijn onze kansen beter.”

Jan Jaap schrijft zijn teksten samen met Owen Schumacher,Merijn Scholten,Sander van Opzeeland,Peter Pannekoek en Niels van der Laan. In de uitzending zal Jan Jaap worden bijgestaan door collegae Daniel Arends,Kees van Amstel en Bas Hoeflaak.

De Nieuwste Show moet het opnemen tegen onder andere de Madiwodovrijdagshow en PowNews. Jan Jaap: “Je bent natuurlijk heel afhankelijk van het nieuws. Een brand in Moerdijk heb je natuurlijk niet elke dag. Maar ik denk wel dat er na deze test van drie weken een vervolg komt.”

The Daily Show, 22.30 uur, Comedy Central

Zie ook:
- Jan Jaap van der Wal met Daily Show op Comedy Central
- TMF van de kabel, vj’s naar MTV, meer kinder-tv

16 Reacties // Reageer

16 thoughts on “Comedy Central begint aan experiment The Daily Show

 1. Paultje

  Nu Comedy Central het kanaal deelt met TMF; zijn we dan eindelijk van die storende 11 bovenin beeld af?!?!?!?!

    /   Reply  / 
  1. Situation

   Die scheve groene 3 van Nederland 3 vind ik persoonlijk storender.

   Maar wat is nou de bedoeling Comedy Central stond altijd op 11 en TMF op wou toch per se op 9 nu ze zo’n kanaal switch doen word het nogal onduilijker je kan beter een getal bij je zender claimen ander beland je ergen op kanaal 32 ofzo.

     /   Reply  / 
 2. daan

  Ik ga iig even kijken, althans todat PowNews begint.
  Het valt me mee dat JJvdW zich realiseert dat mensen hem kennen als iemand die nogal moraliserend overkomt, verteld hij bij PeW, nou dat lijkt me winst. Veel beroerder dan PdL zal het niet worden.

    /   Reply  / 
 3. Daan

  Ben benieuwd of de kijker nu dan wel eens Comedy Central weet te vinden.

    /   Reply  / 
 4. David

  Wordt t ook nog later herhaald in de nacht? Zal het eerste kwartiertje inderdaad kijken, maar om 22.45 is het toch echt ook PowNews voor mij.

    /   Reply  / 
  1. David

   Ik denk ik beantwoord mn eigen vraag even ;) Zie nu namelijk dat de herhaling om 00.35 is. Ga die dan wel kijken :)

     /   Reply  / 
 5. Jerrold

  Geen tijd voor! Paul de Leeuw is dan bezig en daarna Pownews (is het zelfde publiek, dus die jan – mongool – jaap van der wel .. jammer joh, FAIL! Die man heeft zo’n handicap … niet normaal.

    /   Reply  / 
 6. Han

  Jan Jaap, het was tof.
  Vooral je interview met Stewart vond ik erreg goed.
  Laat de techneuten iets aan het geluid doen. Het lachende publiek klonk wel erg ingeblikt.
  Nog wat scherper op de politiek, dan worden het wel meer dan 12.
  Succes!

    /   Reply  / 
 7. Henk

  De eerste show was super, ga zo door! Ik hoop dat dit programma een lang leven beschonken is.

    /   Reply  / 
 8. Turk

  Je dikke moeder kk aap. Praat niet over de Islam anders word jij de volgende slachtoffer. Kk balhaar. Wij moslims hebben jullie niets aangedaan. Vieze junk wie denk je wel dat je bent meeloper van wilders HOMO’Ssssssss
  Als je wAt te zegge. Heb moet je eerst over je moeder vader en de rest van je familie beginne. Kontenlikker. Heeft de kotsen jouw moeder iets aangedaan kk flikker VAL DOODdddd. Ik HOoP door de ergste Ziekte die er bestaat varken

    /   Reply  / 
  1. bas

   Rustig maar Turk. Ik neem aan dat je reageert op de uitzending van 7-2? Dat was juist niet beledigend voor moslims. Hij zette de mensen die bang zijn voor het moslim-broederschap uit Egypte voor schut.

     /   Reply  / 
 9. Moslim

  Heeee scheve pooier verander jij is in een lama kk nurd. Ik zie het verschil bijna niet tussen jouw en lama. Je denkt datje wat bent…….een dier. Eigenlijk is het ook een belediging voor dieren. Ze hebben een wezen op dit kanaal laten zetten die een of ander geen mens en geen dier is. Homo kk idioot. Ga jij maar naar van waaruit je bent gekomen AAP is het hé jullie denken dat jullie eerst een aap waRen van jouw kan ik niks zegge je bent nog steeds een AAP BaVIAAn hahahaha. Ga terug naar blijdorp waar de rest van je familie is. Praat niet over de islam, als je wilt leven MOET je ze aardig vinden. Anders ben je der morge niet junk. Kijk om je heen overal zie je BAARD en HOOFDDOEK hebben ze je neergestoken, jouw familie wat aangedaan? Nederlanders hebben ook een baard. Zijnn zij dan ook een TERrORIST? Wanneer jij word doodgeschoten door de moslims dan zijn alle moslims oppeens een terrorist. Ze zeggen niet waarom hij dood is of wat hij over de islam wAt heeft gezegd. Dat is ook niet zo boeiend voor nl. Ze worden blij en denken dat Ze een terrorist hebben gevangen. De koningklijke familie zou door een NEDERLANDer gedood worden waarom word hij geen TERRORIST genoemd??????????

  Zogennaamd er is geen discriminatie in dit land. Waar is het ik kan het niet zien…….. En Wilders de balhaar leeft niet lang meer jij. Tijd is bijna om kk varken. Hij lijkt precies op een varken. Als een varken dat hoort is hij der niet blij mee om met Wilders de balhaar vergelijkt te worden

    /   Reply  / 
 10. Turk

  Waarom voel ik mij dan wel beledigd. Die junk moet niet over mijn geloof hebben. Waarom heeft hij dann niet over christenen of over homo’s? Hij zoekt gewoon problemen en dat zal hij wel krijgen. Eigen schuld

    /   Reply  / 
  1. Jerrold

   Kut turkje islam allah bomb allah …

   Waar maak je je druk om man, boeie.

     /   Reply  / 
 11. Richard

  Islam is vrede. Dat wordt hierboven maar weer al te goed door de vredelievende volgers aangetoond….

    /   Reply  / 
 12. ongelovige

  Zo, lekker niveautje hier weer ;-)

  “Praat niet over de islam, als je wilt leven MOET je ze aardig vinden”

  Zo, wie is hier nou primitief bezig ?

    /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>