Catwalk lopen op de Afsluitdijk in Holland’s Next Topmodel III


Zo, ik ga d'r vanavond eens even goed voor zitten, voor dat nieuwe seizoen van Holland's Next Topmodel. De afgelopen weken heb je hier al van alles kunnen lezen over de nieuwe serie en deze belooft spectaculair te worden.

Zo moeten alle meisjes die zich aanmeldden op een zomerse (ahum) dag over strand catwalk lopen. Beetje jammer is dat de zon die augustus-dag niet zichtbaar is, wel staat er een heel stevige wind. Natuurlijk lijkt het catwalk lopen daar nog nergens op, daarom krijgen de 12 meisjes die doordringen tot het echte programma les van Mariana Verkerk… op de Afsluitdijk! In de stromende regen. Verder is er een fotoshoot aan een elastiekje (bungeejumpen) en is de jury harder dan ooit.

Want de eerste twee seizoenen waren wat te braaf, is het geluid dat van achter de schermen doordringt. Daarom moest Yfke ook het veld ruimen. RTL heeft gecommuniceerd dat Yfke zich liever focust op haar modellencarrière, in werkelijkheid was Yfke al twee keer tweede keus en aasde RTL meteen op Daphne Deckers. Die wilde alleen liever met haar gezin op vakantie, iets dat niet viel te combineren met het opnameschema. Dit keer wel.

Verder moest Ruud van der Peijl – de zelfbenoemde King of Style – opzouten omdat hij niet extreem en nichterig genoeg was. Hij is vervangen door Bastiaan van Schaik, de zelfbenoemde fashion insider. Fotograaf Carli Hermès hield de eer aan zichzelf en stapte vrijwillig op, zijn plekje is ingenomen door fotograaf Philip Riches.

Toch is het vreemd dat RTL de formule zo ingrijpend aanpakt. Want de Nederlandse versie was al zo goed. "De makers van America's Next Topmodel vinden de Nederlandse versie in
ieder geval de beste internationale productie, en dat is natuurlijk een
opsteker", schrijft Deckers zelfs in haar column voor De Telegraaf.

In het kandidatenveld valt er ook genoeg te beleven. Waren het in het vorige seizoen Sabrina en Bodil die niet goed door één deur konden, dit keer stikt het van de haat en nijd. Vooral Anna Jonckers, het meisje dat eerder meedeed aan Dames in de Dop, ligt met haar grote mond erg moeilijk in de groep. Overigens zegt de jury niet te hebben geweten dat Anna al eens aan een RTL-programma meedeed. Meid, nu hoef je alleen nog maar Beauty & De Nerd en Expeditie Robinson en je hebt ze allevier gehad.

Uiteraard kun je hier weer wekelijks een verslag verwachten enkele minuten na de uitzending op tv met de berichtgeving over welk meisje het veld moest ruimen en wat er zich zoal afspeelde. En we zullen kritisch bekijken of dit derde seizoen met al zijn valse streken inderdaad zo veel beter is dan de twee voorgangers. De eerlijkheid gebiedt me te zeggen dat ik Yfke stiekem al een beetje miste, toen ik Daphne vorige week in de preview haar scepter zag zwaaien.

Holland's Next Topmodel, 20.30 uur, RTL 5

Zie ook de speciale Next Topmodel-pagina mate berichten als:
- Dìt zijn de meisjes van Holland's Next Topmodel III (Foto's)
- Criminele meisjes in derde reeks Holland's Next Topmodel?
- Anna uit Dames in de Dop doet gooi naar Next Topmodel
- Ook Carli Hermès weg uit jury Holland's Next Topmodel

1 Reacties // Reageer

One thought on “Catwalk lopen op de Afsluitdijk in Holland’s Next Topmodel III

  1. Dennis

    Ik vond Daphne meteen al 10x beter, daar zit tenminste pit in, praat met meer intonatie en is daarom leuker en fijner om te kijken.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>