De meisjes van Holland’s Next Topmodel 4 – nadere kennismaking

RTL 5 en Endemol hebben tot de uitzending van maandag heel goed de meisjes van Holland’s Next Topmodel seizoen 4 geheim weten te houden. Slechts vier namen lekten voor de uitzending uit, een knappe prestatie. Inmiddels zijn de elf kandidaten uitvoerig gegoogeld en de eerste rel heeft zich al voorgedaan. Maj-Britt Zantkuijl, die door de jury via een achterdeur alsnog in het ‘Topmodel Mansion’ is geplaatst, heeft al een succesvolle carrière als model achter de rug.

Nouja, rel… zo wordt het in elk geval gepresenteerd op de site van Jaydotcom. Maj-Britt (19) zou al onder contract staan bij vijf modellenbureaus en meerdere internationale campagnes hebben gedaan, waaronder opvallend veel lingerie. En daar is geen woord over gelogen, Maj-Britt vloog inderdaad al heel de wereld over om shoots te doen. Heeft ze ook meteen aangegeven bij de selectie en nog eens mondeling toegelicht bij de jury. Zo geheim is het dus ook weer niet. Jurylid Mariana Verkerk merkte maandag al meteen op dat Maj-Britt ‘dit vaker heeft gedaan’. Overigens heeft ze zich overal uitgeschreven en is ook de officiële website uit de lucht gehaald (via archief te bezoeken). Maj-Britt heeft verder twee Hyves-profielen: eentje privé en eentje voor HNTM-kijkers.

Nee, veel spannender lijkt het verhaal van Claudia (22). Zij overwon kanker en jaagt nu haar droom als topmodel achterna. Ten minste, als het haar gaat lukken. De geschiedenis wijst uit dat vooral de jonge modellen kans maken op de titel, terwijl zij de oudste is tussen de elf kandidaten. Ook markant: Claudia ‘schnabbelt’ bij als hardcore dj.

Mijn collega’s vroegen zich na de uitzending af wat Victoria (20) nog in de race doet. Met haar bijna uitpuilende ogen en superrechthoekige kapsel is ze inderdaad een opvallende verschijning. En dan ook nog eens rokend op de foto, foei! Victoria (Hyves) komt oorspronkelijk uit Rusland, maar woont nu alweer zes jaar in Nederland. Weliswaar spreekt ze met een accentje, haar Nederlands is behoorlijk goed. Hebben ook de medekandidaten al ervaren, want Victoria tettert de oren van je kop. Ze gaat zeker weten niet de finale halen (ik denk dat ze geen eens mee mag naar Bali, de internationale bestemming van Holland’s Next Topmodel 4) maar vanwege haar lastige karakter en opvallende verschijning is ze voorlopig een fijne stoorzender in het huis die voor spraakmakende televisie moet gaan zorgen.

Met haar 16 jaren is Joosje de jongste kandidaat in het huis – en waarschijnlijk ook degene met de meest ouderwetsche naam. Ze kwam afgelopen maandag nog erg bleu over – voor zover ze überhaupt aan bod kwam. Ik gok dat Joosje een heel verlegen meisje is en dat dit ook uiteindelijk de reden zal zijn voor haar exit. Joosje heeft wel een Hyves voor alle vrienden en fans.

Jennifer Melchers (19) is één van de kandidaten die al uitlekte voor de uitzending. Zij lijkt dit keer het wispelturige en eigenwijze karakter te zijn. Eens kijken of ze voor net zulke opschudding weet te zorgen als Sylvia in de eerste reeks van de modellenjacht.

Daniëlle (20) zou wel eens kunnen uitgroeien tot een publiekslieveling. Haar verschijning doet me zelf denken aan Maan (uit een eerder seizoen), een collega van me vergeleek haar juist met Cecile, de winnaar van Holland’s Next Topmodel 3. In het forum van het programma zien meer mensen die gelijkenis, al roept een ander heel stoer Carice van Houten. Kom kom, niet iedereen met rood haar lijkt op Carice.

De deelname van Annika (17, Hyves), lekte ook al voor de eerste uitzending uit. Ook Annika lijkt al wat stappen te hebben gezet in de modellenwereld, zij het niet zo professioneel als Maj-Britt. Foto van Annika hier.

Ook nog in de race (en geen bijzondere informatie van bekend):

Yvette (17), Ananda (21), Patricia (18) en Laura (20).

Wie meer informatie heeft over de kandidaten, oude foto’s of een website/Hyves-profiel… gelieve te reageren in de comments. Enne… het resultaat de make-over die de kandidaten volgende week krijgen, lijkt al op de foto’s op de website te staan.

Zie ook:
- De HNTM-pagina van Zappen
- Vierde seizoen Holland’s Next Topmodel opent met twist
- Kandidaten Holland’s Next Topmodel 4 van straat geplukt
- Holland’s Next Topmodel: Glamour out, Grazia in

6 Reacties // Reageer

6 thoughts on “De meisjes van Holland’s Next Topmodel 4 – nadere kennismaking

  1. Female81

    Ik zie Victoria nou net als een van de kanshebbers. In de modewereld worden vaak meiden als ‘mooi’ beschouwd waar de gemiddelde mens (en dan vooral het mannelijk geslacht) zijn neus walgend voor ophaalt.

    Een paar dagen terug zag ik foto’s van een – volgens de begeleidende tekst – ‘echt’ topmodel (waarvan ik de naam even vergeten ben)… Ogen als schoteltjes, bijna haar halve hoofd bestond uit die twee ogen. Heel bizar. En toch heeft ze het gemaakt. Om maar even aan te geven dat je niet standaard-knap hoeft te zijn in dat vak.

      /   Reply  / 
  2. Pludefax

    Jeetje, wat was Maan een stom kind. Ik vond d’r trouwens ook op Cecile lijken. Beetje jammerrrrrrr.

      /   Reply  / 
  3. Rick

    Ik vind die Danielle juist een beetje betweterig overkomen en denk niet dat zij favoriet zal worden, daar is ze denk ik een beetje saai voor.. Al ziet ze er wel mooi uit.. Yvette zou ook nog een publiekslieveling kunnen gaan worden; ze is echt een hollands meisje met een lief en bescheiden karakter en ook erg fotogeniek!
    Het mooiste meisje deze serie is denk ik toch wel Maj-Britt. Haar arrogantie, bijzondere naam en eerdere ervaring zullen ervoor zorgen dat zij vermoedelijk bij de laatste 4 terecht komt!
    Victoria zal een dezer weken het huis gaan verlaten, want ondanks dat ze veel doorzettingsvermogen heeft is ze zeker niet knap..

      /   Reply  / 
  4. Yevgeniy

    Ik wil graag een meisje leeren kennen.
    Bedankt

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>