Vrijwillige en gedwongen exit in Holland’s Next Topmodel

De één geeft er zelf de brui aan, de ander wordt door de jury weggestemd. Feit is dat het vierde seizoen de meisjes van Holland's Next Topmodel er in rap tempo uit vliegen. Vorige week werden er al twee weggestuurd, en nu weer twee afvallers. Als Daphne & Co in dit tempo doorgaan, zijn we over vier weken al klaar met de modellenstrijd. Joosje stapte zelf op (ze wilde haar lange haar niet kwijt), Laura werd door de jury weggestuurd. "Je hebt hier geen tijd om op kamertemperatuur te komen! We zijn hier niet van de afdeling ondertiteling, je moet meteen laten zien wie je bent", aldus Daphne Deckers.

Overdosis
Allereerst: het was wel heel erg veel deze week. De aflevering begon met een ruzie over geroddel. Claudia zou kwaadspreken over Maj-Britt bij monde van Daniëlle, maar die zegt onschuldig te zijn. Vervolgens mengt Patricia zich in de strijd, die Claudia vervolgens voor 'vieze sletterige del' uitmaakt. "Ik denk dat Claudia het nu voor zichzelf heeft verpest", sprak Daniëlle 1-op-1 met de camera.

Sponsoring
Daarna een bezoekje van een topmodel, een verplicht nummertje van sponsor Alice. Ene Vanessa Hessler kwam langs. (Nog bedankt voor het persbericht in zesvoud, heren en dames sponsoren). Met Vanessa moesten er poses worden geoefend, later zou ze terugkomen om de meisjes te begeleiden bij hun eerste echte fotoshoot. Hopelijk krijgt niet elke sponsor zo veel aandacht, dan zitten we straks namelijk stiekem alleen maar naar verkapte reclame te kijken.

Vervolgens kwam er een challenge: jezelf extreem glamourous opmaken en in de Kalverstraat een emotie uitdragen, opgelegd door travestiet Mayday. Dus gilden de meisjes de longen uit het lijfje in de Kalverstraat, het winkelpubliek in verbijstering en soms radeloosheid achterlatend. Daniëlle meende haar expressie met wat krachttermen en vloeken te moeten uitdragen. "Absoluut niet nodig, echt slecht", aldus coach Bastiaan van Schaik.

Metamorfose
Daarna de make-over. Eerst mochten de modellen zelf een kapseltje uitkiezen, om vervolgens toch naar smaak van coach Thijs Willekes onder handen te worden genomen. Hij deelde zijn dames in twee kampen in: kort en lang haar. Vanzelfsprekend wilde niemand aan een korte coupe, maar Jennifer, Victoria, Yvette, Daniëlle, Annika en Joosje ontkwamen er niet aan. Of eigenlijk Joosje wel, want die stapte uit eigen beweging op. "Ik ben hier nog niet klaar voor", aldus het meisje dat vorige week nog van de straat werd geplukt door de juryleden.

Ook Daphne Deckers leek niet aan de metamorfose te ontkomen. Over haar verschijning in Next Topmodel is al veel gezegd, maar de hanenkam die ze nu had, sloeg werkelijk alles. Af-grij-se-lijk. Ook jurylid Philip Riches mag wel een kleine blik in de spiegel werken. Zijn gezichtsbeharing accentueert de brede kaak, waardoor hij iets wegheeft van een aap.

Juryberaad
Afijn, het jury-oordeel dus. Wie hebben deze week een wit voetje gehaald? Claudia, Patricia, Yvette (mislukte make-over met knalrood haar, maar wel een interessant gezicht) en Ananda. Wie vielen er tegen? Maj-Britt (slechte foto), Jennifer (te vrolijk en te losjes, drang om te presteren ontbreekt), Victoria (a-typisch gezicht en angstig, ongeïnteresseerd) en Daniëlle.

Wat verder opviel: Maj-Britt is tussen de opnames door wel erg veel aan het woord. Het ervaren model weet iedereen goed te duiden en neemt geen blad voor de mond. Wat mij betreft dus prima quotejes, maar heeft de rest niets interessants te melden? En de muziek is verder erg fijn gebruikt. Veel actuele liedjes, vorige week ook al, terwijl de opnames al lange tijd achter de rug zijn.

Volgende week de eerste blote fotoshoot. Dat zal weer voor heel wat stress gaan zorgen, leuk!

Zie ook:
- De HNTM-pagina van Zappen
- Column Bert Brussen: Hollands Next Flop Model
- De meisjes van Holland's Next Topmodel 4 – nadere kennismaking
- Vierde seizoen Holland's Next Topmodel opent met twist

15 Reacties // Reageer

15 thoughts on “Vrijwillige en gedwongen exit in Holland’s Next Topmodel

  1. Daantje

    Jennifer komt mij zooo bekend voor, is zij eerder op tv geweest met het een of ander? (dacht al aan dames in de dop maar dat is het niet)

      /   Reply  / 
  2. lotte

    maj-britt is leuk

      /   Reply  / 
  3. vinn

    @ Daantje: Ja ze komt mijn ook al zo bekend voor.
    Laatste 5: Claudia, Maj-Britt, Yvette, Patricia & Amanda

      /   Reply  / 
  4. Lin

    Wie die make-overs heeft bedacht, weet ik niet. Annika ziet er niet uit met dit page-kopje en gezien de eerdere foto staat lang haar Yvette echt beter dan het ratjetoe wat ze er nu van hebben gemaakt. Het kapsel van Victoria is wat wij vroeger een bloempot-kapsel noemden, maar zij is wat mij betreft toch een verloren zaak.. die ogen… alsof ze continu aan het trippen is !

    Ik ben er nog even niet over uit, wie er zou moeten winnen. Ik gok dat Patricia en Yvette wel ver gaan komen.

      /   Reply  / 
  5. Pieter

    Waaaaait a minute. Zendt NET 5, een *vrouwenzender* nota bene, volgende week een blote fotoshoot uit? Dat is niet alleen verwerpelijk, dat is dan ook nog eens onverstandig vanuit zakelijk perspectief gezien vooral mannen naar dit soort dingen kijken.

      /   Reply  / 
  6. PINHEAD

    Wat lul jij nou weer over Net 5,het is RTL 5 hoor!

      /   Reply  / 
  7. Mark

    Ik vind het dit seizoen een beetje minder, vorig jaar zat er toch meer.. eeh pit in?

    Aan Victoria erger ik mij al vanaf minuut 1. Vreselijk, ziet er niet zo knap uit, te dun ook.

      /   Reply  / 
  8. Bart

    Jennifer is net die nieuwe van de sugababes

      /   Reply  / 
  9. Lin

    Nog heel even, schoot me ineens te binnen. De winnares krijgt een contact bij ModelMasters (geloof ik) voor drie jaar ter waarde van 75000 euro… ben ik nou gek, of is dat gewoon niet zo heel veel (25000 per jaar, dat is zo’n 2000 per maand en daar zal de belasting dan nog wel vanaf gaan). Of krijg je daar bovenop nog per opdracht betaald?

      /   Reply  / 
  10. Franka

    Inderdaad, euro 75.000,= over 3 jr. is niet veel voor een Topmodel…

      /   Reply  / 
  11. Franka

    Ik denk dat Patricia bij de laatste 3 zal zitten, zij is mooi met + zonder make-up !

      /   Reply  / 
  12. Rick

    De laatste 5: Yvette, Patricia, MajBritt, Patricia en Jennifer.

    Wat mij toch wel opvalt is dat er dit seizoen ook echt veel mooie en fotogenieke meiden zijn geselecteerd voor het programma en niet alleen maar van de opstandige bitches die elkaar de haren uit het hoofd trekken.. Dat was seizoen 3 wel anders, de kwaliteit was toen werkelijk om te huilen.. Alleen Sophie, Cecile en Kassandra leken enige potentie te hebben.

    Over Joosje: Wat een wicht! Je WEET toch dat die metamorphose gaat komen, je hebt een voorkeurspositie door op straat geselecteerd te worden en krijgt een kans om jezelf te laten doen, maar ze is te gehecht aan haar haar.. Hoe bedoel je achterlijk??!
    En dan nog die ontzettend overdreven Claudia, die moet echt weg.. Veel te opvliegerig en ordinair en dat ze hardcore DJ is kan niet veel goeds betekenen.. Ze lijkt een beetje de Carmen van dit seizoen te worden door de hele tijd maar door te zagen over die tumor van dr.. We weten nu wel dat ze ziek geweest is, dat is nu al 5 x gezegd in 2 afleveringen! En dan ook nog anderen beschuldigen en aanvallen.. Dom wijf!
    Die opmerking van Patricia was dan ook onbetaalbaar! Een chick met ballen als je het mij vraagt en ook nog potentie als topmodel!

      /   Reply  / 
  13. Rick

    oepss.. Ipv van 2x patricia, bedoel ik Patricia en Danielle!:P

      /   Reply  / 
  14. Monique

    Weet iemand van wie het liedje is welke wordt gedraaid als iemand de modelmansion moet verlaten?

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>