Filmtip: Dogville

DogvilleDe programmeurs zijn goed bezig op Nederland 3. Nadat enige weken terug de culthit Festen werd vertoond, zendt de NPS vanavond Dogville uit.

Dogville maakt deel uit van het drieluik van Lars Von Trier gericht tegen de Amerikaanse maatschappij. Opmerkelijk aangezien de Deense regisseur nog nooit in Amerika is geweest.

Hoewel Dogville drie uur duurt, lijkt dit veel korter. Ook bijzonder is dat de film in een ‘gymzaal’ is opgenomen zonder decorstukken. De kijker moet zich zelf huizen indenken, terwijl deze wel gewoon ziet wat er zich binnen de muren afspeelt.

In Dogville gaat het om een meisje dat op de vlucht is en onderdak zoekt. Hoewel de kleine gemeenschap in eerste instantie niet op problemen zit te wachten, mag ze op proef blijven. Vervolgens raakt iedereen op haar gesteld, totdat de zoektocht naar het meisje het dorpje bereikt.

Doville, Nederland 3, 23.45 uur

1 Reacties // Reageer

One thought on “Filmtip: Dogville

  1. Arco

    Inderdaad een aanrader ja! Alleen gezien de lengte van de film, zonder videorecorder, niet zo’n geweldig tijdstip. Maar gelukkig voor mij dan…heb hem al gezien!

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>