Allemaal kijken naar Waltz

Willie WaltzDenk je aan circus, dan denk je aan acrobatiek, dieren, clowns en vrolijke mensen. Dat is ook precies wat Waltz wil uitstralen, al kost dat grote moeite. Want achter de schermen bij Circus Waltz dreigt alles in de soep te lopen. Juist dat aspect voedde Robert Alberdingk Thijm, die het scenario van deze nieuwe dramaserie schreef. Natuurlijk zal er in Waltz veel circus te zien zijn. Maar dat is niet waar de nadruk op ligt. Volgens velen is Waltz een meesterwerk geworden.
Het verhaal in een notendop: Willy Waltz is de roerganger van Circus Waltz. Hij is op leeftijd en blijkt ook nog eens een hersentumor te hebben. Hij moet op zoek naar een opvolger, maar vindt geen geschikte kandidaat onder zijn drie zoons. Dus besluit hij nog even aan te blijven.

Niet alleen de bedrijfsopvolging is een probleem; het circus heeft te maken met sterke concurrentie van pretparken en dan is er ook nog eens de toenemende regelgeving vanuit de overheid.

Willy belandt uiteindelijk toch in het ziekenhuis en wijst vervolgens zijn drie zoons aan als opvolgers. Leuk idee, maar die verschillen allemaal nogal van karakter. Moet Willy lijdzaam toe zijn hoe Circus Waltz roemloos ten onder gaat?

Mensen die al een aflevering van Waltz zagen, zijn unaniem lovend. En er zijn talloze romantische verhalen van het opnameproces. Theo Maassen die vertelt over de filmkus met een man, of hoe hij doodsangsten uitstond in de trapezes. En Aart Staartjes die blij is dat hij van zijn kinderprogramma-imago afkomt. En ga zo maar door.

Beter is om vanavond allemaal af te stemmen op Waltz. De serie is wat ongelukkig geprogrammeerd op Nederland 2, de zender die zoveel kijkers is verloren na de herprofilering. Een lead-in van kennisquiz Twee Voor Twaalf maar concurrentie van Gewoon Jan Smit en Baantjer. Als dat maar goed gaat…

Waltz, 21.00 uur, NPS/Vara/VPRO, Nederland 2

Zie ook:
- Mediacircus rondom dramaserie Waltz in gang gezet

3 Reacties // Reageer

3 thoughts on “Allemaal kijken naar Waltz

  1. Robert Eenhoorn

    Het is inderdaad een indrukwekkende serie. Ik heb genoten van de sfeer die de serie oproept. Heel overtuigend, zoals ik eigenlijk niet gewend ben van een Nederlandse productie.

      /   Reply  / 
  2. ringo

    ik wilde graag weten of de tv serie circus waltz ook op dvd is uitgebracht, en waar je die dan kan krijgen.

    greetz ringo

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>