Groot Dictee met een rouwrandje

Het Groot Dictee der Nederlandse Taal is elk jaar een bijzondere gebeurtenis, maar dit jaar is het toch weer niets iets bijzonderder dan voorgaande edities. Jan Wolkers schreef de tekst voor De Ladder naar Lust, zoals het dictee dit jaar heet. Maar we weten allemaal dat de schrijver vorige maand is heengegaan. Weduwe Karina vond dat geen reden om de boel af te blazen. Sterker nog, ze draagt het werkje zelf voor.

Jan Wolkers stond bekend om zijn vele poëtische liefdesverklaringen aan de liefde en de erotiek. De titel De Ladder naar Lust belooft dan ook een dictee vol passie en hartstocht.

Natuurlijk nemen ook dit jaar verschillende bekende Nederlanders het dictee af, waaronder Tineke Huizinga, Catherine Keijl, Bart Chabot en Monic Hendrickx. Thuis meeschrijven kan ook, hoeft bovendien niemand te weten hoeveel fouten u maakte.

Het Groot Dictee der Nederlandse Taal, 20.30 uur, NPS (Nederland 1)

Zie ook:
- Dictee Jan Wolkers gaat gewoon door
- Goeie oefening: Het Groot Kinderdictee der Nederlandse taal

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>